Väsby vände och vann mot Sirius
Magnus Eriksson segerskytt mot IK Sirius

Väsby vände och vann mot Sirius

Väsby slog Uppsalalaget IK Sirius med 2-1 (0-0), i en match med bra puls.

  - Vi mötte ett taggat och aggresivt lag och det small bra i närkamperna. Extra skönt att kunna vinna genom att fortsätta spela sitt eget spel och göra det tillräckligt skickligt, menar ass. sportchef Lukas Syberyjski.

Efter den första kvartens något oordnade spel, där Sirius fick väl betalt för sin aggresivitet, var det Väsby som skapade ett kompakt spelövertag. 
Både Elvis da Silva Santana och Daniel Gustavsson var pigga på kanterna. Närmast att ta ledningen var man just via ett inlägg från Santanas vänsterkant där Pontus Engblom stack fram huvudet och nickade i ribbans överkant i den 17:a minuten. 

Engblom fick bollen i mål i andra akten, men innan dess kunde gästernas mycket nyttiga inhoppare Sunday Bale med ett välplacerat avslut ge Sirius ledningen i den 62:a minuten. 

Hemmalaget fortsatte pressa på och fortsatte komma runt på kanterna där också ytterbackarna David Fällman och Christoffer Eriksson var lyckosamma. 

Inte många minuter efter Sirius ledningsmål kombinerade Eriksson och Santana tillsammans med Magnus Eriksson på vänsterkanten och den sistnämnde hittade en fristående Engblom i straffområdet. 
Engblom gjorde denna gång processen kort och lade enkelt in kvitteringen vid första stolpen med ett tillslag. 

Kort därefter fick även Magnus utdelning då han bröt in från höger och fick iväg ett skott som vobblade in i bortre gaveln efter en touch på gästande försvarsspelare. 

Mot slutet av matchen blev spelet allt mer böljande med omställningar åt båda håll. Det var fortfarande Väsby som skapade de farligare målchanserna, men Bale var ett orosmoment åt andra hållet. 

Patrick Pupparo stod för ett piggt inhopp och assisterade till 2-1 målet.
  - Även Niklas Maripuu var duktig. Speciellt i andra halvlek så var han på plats defensivt och hittade en bra rytm i passningsspelet offensivt, berömmer Syberyjski och påpekar att även Magnus Eriksson återigen stod för en bra insats.

Laget:
Forwards: M. Eriksson – P. Engblom
Mittfält: E. Santana – V. Lundberg – N. Maripuu – D. Gustavsson (P. Pupparo)
Backlinje: C. Eriksson – C. Nyström – N. Backman – D. Fällman-
Målvakt: K. Stamatopoulos

Källa: Väsbys officiella hemsida

Roy RosenbackRoy Rosenback2010-03-22 20:55:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna