Delad pott mot IFK Mariehamn
Fredrik Holster fick iväg en riktig praktpärla i dagens match!

Väsby spelade 3 - 3 (1-2) mot Allfinska IFK Mariehamn i dagens trän-match på Skytteholms IP

Gästande Mariehamn inledde i ett ursinnigt tempo och skapade första målchansen efter två minuter, ett jätteläge som rullades utanför från ett par meters håll.

IFK som tippas som topplag i Allfinskan fortsatte ösa på.

I tredje min. kom så en fin djupledslöpning efter en avvaktande frispark där Sasha Anttilainen bredsidade in bollen från nära håll, 0-1 var ingen dröm öppning precis.

Det skulle dröja ända till 20:e min. innan vi fick till en boll mot mål.
Mikael Wentzells boll gick högt övet målet.
   Elvis och Niklas Maripuu hade också avslut bara minuter efteråt, Väsby kämpade sej in i matchen och spelet jämnades ut.
   Belöningen kom i 36 min. då Daniel Gustavsson drev fram på högerkanten, ner mot kortlinjen och passningen snettinåt/bakåt till ”Chrille” Eriksson som löpt upp från sin vänsterbacks position, ”Chrille stötte iskallt in kvitteringen.

Sista kvarten av halvleken spelade Väsby riktigt bra så Petteri Forsells 1-2 i 43:e min. kom lite överraskande.
   Ett snyggt skott från 20 met var det förvisso, Peter Rosendal låg som ett streck i luften men nådde ändå inte bollen.

Andra halvlek startade vi riktigt bra och i 53:e min kom kvitteringen, dagens stänkare från Fredrik Holster som klippte in bollen i krysset bakom en förstenad målvakt, ursnyggt och oavgjort igen.

En straffspark för gästerna förvaltades väl av Petteri Forsell och nytt underläge. Denne Forsell sköt på allt som rörde sej, vilket tillslag den mannen har.

Från 70 min. till slutet höll Väsby upp spelet riktigt bra, imponerande att göra det med den villervalla av byten som företogs.
   78:e min. rullar bollen på IFK:s mållinje, men rensas bort. 83:e min. bra läge för Omar Eddahri, men över.
   85:e min. snabb spelvändning och Mikael Wentzel hittar Daniel Gustavsson som enkelt rullar in kvitteringen till 3-3.
   En riktigt bra match av Väsby och nog såg Mikael Stahre mer nöjd ut än på länge?

Smolk i glädjebägaren, ”Chrilles" vänstra vrist fick sej en regäl smäll, såg illa ut när han låg och vred sej av smärtan.

AIK:arna skötte sej utmärkt på plan, Pontus Engblom (med fästmö) satt på läktaren där ett helt koppel Väsbyspelare också fanns.

- Det var inget dåligt lag vi mötte idag, sade IFK tränaren Pekka Lyyski efter matchen. Pekka skulle förstås se sin son Jani Lyyski i Djurgården senare i kväll i derbyt mot BP.