Inför Superettan: Landskrona

Inför Superettan: Landskrona

Med årets mest spännande tränarvärvning i Henke Larsson andas Landskrona fotbollshopp. MickeP och Carl Nielsen i redaktionen hjälper oss att sätta fokus på BoIS inför årets seriepremiär.

1.
2.
-------------------------------------
3.
-------------------------------------
4.
5.
6.
7. Landskrona
8. Jönköping Södra
9. Ljungskile
10. Ängelholm
11. Falkenbergs FF
12. Öster IF
------------------------------------
13. Degerfors IF
14. Väsby United
------------------------------------
15. Brage
16. Trollhättan

Vilken målsättning finns för laget inför säsongen 2010?
”Bättre än förra året (då vi slutade 8:a)” är den officiella målsättningen från klubben. 

Hur har försäsongen sett ut?
- Halva truppen är ny samt ny huvudtränare och assisterande tränare. Det som sett bäst ut är att vi nu har en spelidé. Ett nytt lån av f.d. Chelsea-spelaren Morten Nielsen som inte fick speltid i AZ Alkmaar är spännande, och vi saknar en spelmotor men värvade den 26/3 ytterligare en dansk, Thomas Raun från Viborg som kanske kan ta den rollen. Det som sett bra ut är att man verkar anammat Henkes tankar och idéer på ett bra sätt. Man har tagit åt sig det han sagt om passningsspelet och försöker följa det. Några spelare som utmärkt är Fredrik Olsson, Johan Persson och Jocke Persson. De tre har varit överlägset bäst och kommer bli nyckelfigurer i år. 

Vilka är lagets styrkor?
- Henrik Larsson. Med hans erfarenhet och vinnarskalle kan spelartruppen höja sig avsevärt om han lyckas få ut sina teoretiska idéer att utföras i praktiken. Att uppmärksamheten dessutom riktas mot honom är fantastiskt avlastande för spelarna. Balansen i laget mellan ungt och rutinerat känns bra. 

Vilka svagheter ser du?
- En tunn trupp kan göra oss känsliga för fler skador och avstängningar. Trycket från fansen och styrelsens negativa historia har tidigare år påverkat negativt. Rent spelmässigt har man många defensiva spelare som vill lite för mycket, som saknar den riktiga kvalitén för att lyckas med de sakerna de vill. 

Vilket lag blir årets överraskning i Superettan?
- Syrianska. De klarade sig förvånansvärt bra förra året för att vara nykomlingar och överraskade nog många. I år har man kryddat med spektakulära värvningar och vem vet om de inte kan skoja till det rejält även med de förhandstippade och förväntade topplagen?
Vilka tre nyckelspelare tar du ut ur den egna truppen?
- Samma svar som tidigare blir det här: Johan Persson – slitvarg som ofta dominerar mittfältet, Fredrik Olsson – skarprättare, och Joakim Persson – rutinerad klippa. 

Vilken annan spelare i Superettan skulle du gärna se i ditt eget lag?
- I årets superetta har det tillkommit många intressanta profiler, bekanta från Allsvenskan. Pavel Zavadil i ÖIS hade nog kunnat tillföra vilket lag som helst i Superettan en rejäl spets. 

Så här i slutet av intervjun, finns det någon mer information du tycker läsarna bör känna till gällande Landskrona?
- Under de senaste tränarna detta millennium; Janne Jönsson, Mats Jingblad, Patrik Johansson och Anders Linderoth, har det saknats tydliga spelidéer och överlag jobbats lite för oprofessionellt på många håll i klubben. Efter vad man hört hittills ser allt det helt annorlunda ut med Henke som huvudtränare. Dessutom har vi ett fotbollsutskott som numera arbetar efter en bra plan och värvar spelare efter kravprofil snarare än efter gamla meriter. Detta år är mest ett uppbyggnadsår för Henke – håller vi oss åtminstone i mittens rike i tabellen kan nästa år bli oerhört intressant. 

Stort tack till MickeP och Carl Nielsen för svaren på frågorna!

Fotnot: Alla redaktionerna har givits chansen att tippa tabellen i årets Superettan. Baserat på redaktionernas tips har vi räknat samman en sluttabell. Presentationen av lagen sker bakifrån sett ur den tippade tabellen.

svenskafans.com 2010-04-07 12:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans