Örgryte IS – Väsby United 1 – 1 (0-0)
Magnus Eriksson målskytt mot Örgryte

Premiären i Superettan kunde ha slutat med tre poäng 89.58 stod klockan på när Örgryte kvitterade

Första räddningen fick Thomas Thudin göra då Alessandro Pereira krutade på i 8:e min., inga problem att rädda bollen för Väsbys 37 årige veteran.

Väsby hade inga avslut på mål första kvarten, dock tre hörnor utan utdelning.
Det skulle dröja enda tills 28:e min. innan Väsby fick iväg sitt första avslut på mål.
Det var AIK lånet Kevin Walker som var framme och testade Peter Abrahamsson i hemmamålet.
  Sporrad av förra anfallet så kom Väsby igen ett par minuter senare och återigen var det Kevin Walker som lossade bössan utan framgång.
Magnus Erikssom och Fredrik Holster var också framme med avslut, dock utanför målramen av bägge.
  Facit: Två avslut på mål och två utanför är en helt godkänd halvlek av Väsby.
Hemmalaget satsar tufft i närkamperna och Väsby har tilldömts 13 frisparkar mot hemmalagets 5.

Andra halvlek var en kvart gammal när Väsby hade en gyllene dubbelchans att ta ledningen, först dundrade Magnus Eriksson i stolpen och på returen gjorde Fredrik Holster likaså, två stolpskott inom 7 sekunder.

JAAAAAAAAAA!
Bara minuten efter dubbelchansen tilldöms Väsby straffspark, fram stegar Magnus Eriksson och sätter bollen i mål hur enkelt som helst. 0-1 tid 62 min.
Hemmalaget replikerade genom Pavel Zavadil i 68:e min. men ”Thudde” var på sin post.

Ett stressat hemmalag drog på sej en utvisning i 75 min. Sebastian Johansson fick lämna banan efter två ”ostskivor”.
Proffsstjärnan Alvaro Santos plockade tränaren Janne Andersson av med kvarten kvar, inte ett avslut på hela matchen mot ”Thudde”.

89.58 stod klockan på när Örgryte kvitterar till 1-1 på en hörna, skott av Markus Anderberg som styrs i mål av Robin Jonsson, oerhört harmligt att vara så nära en trepoängare i premiären.

En poäng på bortaplan mot ett tippat topplag får vi tacka för, nu gäller det Falkenberg i nästa match hemma på Skytteholms IP inkommande lördag kl. 16.00.