Oflyt i hemmapremiären för Väsby
Kevin Walker skapade mest och bäst i matchen

Hemmapremiären kunde ha slutat lite bättre för Väsby. En gradios första halvtimme räckte inte för poäng i matchen mot gästande Falkenbergs FF

Väsby United - Falkenbergs FF 0 – 1 (0-1)

Väsby inledde strålande, laget rörde sej fint och broderade elegant och gästerna fick mest inrikta sej på att jaga bollen.

Redan i 5:e min. hade Magnus Eriksson en jättechans att nicka in Elvis da Silva Santanas inlägg, dock en fin räddning av målvakten Stojan Lukic till hörna, han räddade gästerna från ett baklängesmål helt enkelt.
  14 min. fick Kevin Walker iväg ett jätteskott på en frispark, ny räddning av Lukic till hörna.
Fredrik Holster lobbade över tomt mål bara några minuter senare.
Magnus Eriksson hade en ny nick efter 21 min., tyvärr rakt på Lukic denna gång.

Ett ofarligt anfall av gästerna resulterade helt plötsligt i en straffspark där Falkenbergs spelare springer in i målvakten Peter Rosendals armar som hade styrt ut bollen till inkast.
Rutinerat skriker gästerna och domaren pekar på straffpunkten, är nog den löjligaste straff som setts på Skytteholm på flera år.

Förre IFK Göteborgs spelaren Daniel Alexandsson har inga problem att överlista Rosendal och helt plötsligt ligger Väsby under med 0-1 efter att ha ägt matchen fram tills straffen.

Väsby verkade tagna av straffen och kvalitén på spelet sjönk vartefter vilket gjorde att gästerna stack upp i slutet på halvleken och skapade ett par riktigt vassa avslut.
En halvlek där oavgjort hade varit mest rättvist.

I andra halvlek hade Väsby ett stort bollinnehav utan att komma upp i nivå med avsluten i första halvlek.
Båda lagen hade svårt att skapa riktigt heta målchanser, Väsby öste in inlägg, antingen för långa eller så kunde FFF försvaret hålla rent framför sin duktige målvakt.

Coachen Thomas Lagerqvist försökte byta in friskt blod men någon märkbar förändring såg vi inte trots att alla tre byten företogs.
Gästernas Peter Nilsson hade en utmärkt chans att definitivt avgöra i 87 min. men Peter Rosendal i hemmamålet gjorde en fantastisk räddning. Gästerna taktikspelade under återstoden av tiden och kunde lätt hålla undan för Väsbys desperata kvitteringsförsök.

En poäng efter två matcher är ju inte roligt med tanke på hur bra det sett ut, oturen grinar Väsby i ansiktet och nu väntar den kanske hårdaste matchen hittills, Ängelholms IF på bortaplan är en oerhört tuff uppgift, (fråga Hammarby).

Truppen: Peter Rosendal – Mikael Wentzel (K) – Carl Nyström – Eldin Kozica – David Fällman (79) – Fredrik Holster – Hezha Agai (45) – Kevin Walker – Daniel Gustavsson (72) – Elvis Santana – Magnus Eriksson
  Ersättare: Thomas Thudin – Jonatan Lundevall – Sotirios Papagiannopoulus – Daniel Sundgren (79) – Daniel Ålund (72) – Niklas Maripuu (45) – Patrick Pupparo
Domare: Niklas Abrahamsson
Bollpojkar: P-96 BSK