Sammafattning av Superettans andra omgång

Hammarby tog första seger, och Ängelholm tog sin andra seger

Degerfors – Örgryte 0-1
Gräsplanen på Stora Valla var som bekant inte spelbar och DIF tvingades då flytta sin hemmapremiär borta, dryga sex mil öster till Örebro och Behrn Arena.
Den första halvleken bjöd mest på avvaktande spel från båda lagen. Det skapades få klara målchanser, och när chanserna väl kom var det på fastalägen som de skapades. Den första halvleken bjöd inte på några mål.
I den andra halvleken var spelet lite bättre, men lagen hade svårt att skapa dem riktigt heta målchanser. Det hela avgjordes i den 68:e minuten när Zavadil fick bollen och sköt in det som blev segermålet.

Väsby – Falkenberg 0-1
Falkenberg besegrade Väsby på bortaplan med uddamålet. Hemmalaget inledde matchen bäst och skapade ett par bra lägen, men skärpan i avsluten saknades. I den 25:e minuten tog Falkeneberg ledningen på en straff. Daniel Alexandersson slog en bra straff och överlistade hemmamålvakten.
Efter det tog Falkenberg över matchen, men skapade få klara målchanser.
I den andra halvleken hade hemmalaget stor bollinnehav, men trots det var man aldrig nära att kvittara. Där med tog Falkenberg sin första seger.

Öster – Syrianska 1-1
Öster och Assyriska delade på poäng. Första halvlek var tämligen chansfattig med mycket spel på mittplan där båda lagen kändes jämbördiga och hemmalagets bästa chanser kom efter tio minuter när Vidarsson först sköt tätt över och sedan ett bra inspel från Jabu som ingen hemmaspelare kom fram på. Annars var det som sagt inte mycket att rapportera om, bortalaget skapade sina bästa chanser sista tio av halvleken men Öster lyckades stå upp bra och klara sig undan med 0-0 i halvtid.

Bortalaget fick en drömöppning på den andra halvleken. Denis Velic kom helt fri och gav Syrianska ledningen i matchen. Syrianska såg ut att gå mot en seger, men i den 89:e minuten lyckades hemmalaget kvittera. David Vidarsson var mannen som räddade en poäng åt Öster. Det ska sägas att bortalaget hade bud på flera mål i den andra halvleken.

Assyriska – Norrköping 2-1
Assyriska lyckades besegra Norrköping på hemmaplan. Den första halvleken var ganska jämn, där båda lagen skapade ett par bra lägen. Hemmalaget var dock lite vassare i slutet av den första halvleken. I den 30:e minuten spelade David Björkery fram Göran Marklund, som gav hemmalaget ledningen.
Direkt i inledningen av den andra ökade Marklund på till 2-0. Norrköping gjorde ett par lyckades byte och tog sig tillbaka in i matchen. Med tio minuter kvar reducerade Norrköping genom Christopher Telo. Efter det hade Norrköping bud på kvittering, men hemmalaget kunde med tur och skicklighet hålla undan.

Brage – Trollhättan 0-0
Brage tog sin första poäng när man på hemmaplan spelade 0-0 mot Trollhättan. Hemmalaget öppnade matchen bäst och bästa målchansen fick Johan Eklund som nickade i ribban. I mitten av den första halvleken började spelet jämna ut sig. Trollhättans bästa chans i den första halvleken kom i andra delen av halvleken, men det skottet tog i stolpen.
I den andra halvleken skapades få klara målchanser, och med 20 minuter kvar fick Trollhättan en man utvisad. Den sista och riktigt heta chansen fick hemmalaget. Mattias Wiklöf höll sig framme, men skottet gick strax utanför.

Ljungskile – Landskrona 0-0
Ljungskile och Landskrona spelade 0-0. Hemmalaget började bäst och i mitten på den första halvleken var man nära att ta ledningen. Martin Smedberg sköt, men träffade stolpen. Landskrona kom in i matchen under sista kvarten, och laget skapades ett par halvchanser.
I den andra halvleken var bortalaget närmast ett mål, men det hela slutade mållöst.

J-Södra – Ängelholm 1-3
Ängelholm tog sin andra seger när man på bortaplan besegrade J-Södra. Ängelholm avgjorde matchen redan i den första halvleken. I den 7:e minuten tog man ledningen genom Antonio Rojas. I den 25:e minuten ökade bortalaget på till 2-0 genom Björn Westerblad. Bara två minuter senare ökade samma Westerblad på till 3-0.
Ängelholm hade i den andra halvleken bra kontroll på matchen, och hemmalaget hade svårt att skapa klara målchanser. Med tre minuter kvar lyckades man dock reducera och det genom Tomas Backman.

Hammarby – Sundsvall 2-1
Hammarby tog säsongens första seger, när man på hemmaplan besegrade Sundsvall. Hammarby fick en drömstart, och Filip Bergman nickade in ledningsmålet redan efter tre minutersspel. Hammarby var det bättre laget första 20-minuterna. I den 18:e minuten vann Hammarby bollen på mitten och David Johansson spelade fram Linus Hallenius. Hallenius dribblade sig förbi en försvarare och placerade snyggt in tvåan. Efter det tappade Hammarby spelet och Sundsvall började ta sig in i det hela. Daniel Sliper reducerade för Sundsvall i den 30:e minuten.

Efter målet skapade Sundsvall ett par farlighet, då Hammarbys försvar uppträdde tveksamt under en period.

I den andra halvleken blev det mycket ställningskrig. Sundsvall oroade under den sista kvarten, och hade en boll i stolpen. Hammarby lyckades dock hålla undan till tre poäng.