Väsby vidare efter visst besvär
Fredrik Holster avgjorde mot uppstickarna Dalkurd FF Foto: Bror Rosenback

Väsby är vidare till den tredje omgången av Svenska Cupen efter vinst mot Dalkurd FF. Men det krävdes förlängning innan Fredrik Holster avslutade ett vackert anfall med en lättning till 2-1.

- Vi gör två oerhört vackra mål, men måste vara mycket mer påkopplade än så här. Dalkurd är ett spelskickligt lag och det är nära att vi blir straffade, säger ass. sportchef Lukas Syberyjski.

Borlängelaget Dalkurd såg till att sätta ordentligt med griller i skallen på Väsby. Först i förlängningen kunde laget avgöra skapa flertalet farliga chanser och också avgöra matchen, dessförinnan var det Dalkurd som styrde.

Hemmalaget ville mer, sprang mer och var bättre på att hitta plats att spela på. Dalkurd förde spelet och var hetare också i försvarsspelet. Trots det var det Väsby som skapade de farliga chanserna.
  I den 7:e minuten spelade Fredrik Holster ut bollen till Niklas Maripuu som i sin tur hittade Magnus Eriksson. Eriksson gick på avslut, men skottet blockerades oturligt av Holster.
  Drygt tjugofem minuter in i matchen drog lagkaptenen Mikael Wentzel upp ett anfall på vänstersida och spelade in bollen centralt mot Eriksson, som släppte bollen till en rättvänd Patrick Pupparo. Denne placerade behärskat in bollen vid närmaste stolpen till 0-1.

Efter målet såg det ut som Väsby skulle få den energin som behövdes för att få rätsida på spelet, men laget föll in i gamla synder och i den 32:a minuten kom kvitteringen till 1-1. En lång boll kom in bakom backlinjen och kvicke anfallaren Marwan Gargouri nöp bollen och kunde behärskat rulla in den vid Thomas Thudins högra stolpe.
  I den 38:e minuten var det också nära hemmaledning då Brwa Nouris skott fick en otäck bollbana efter en touch, men Thudin sträckte ut och kunde tippa bollen till hörna.

Väsby började och avslutade den andra halvleken något bättre, däremellan föll matchbilden återigen in i samma tendenser med ett spelförande Dalkurd som rullade på bra medan de vassaste chanserna skapades av Väsby.
  En knapp kvart in i andra fick Maripuu fritt läge efter ett vältimat instick, avslutet smet dock utanför stolpen. Än närmare var inhoppande Elvis da Silva Santana som på tilläggstid hade en halvvolley i ribban, men efter nittio minuter var det fortfarande inte avgjort.

I förlängningen började hemmalaget tröttna och ju längre den pågick desto mer tog Väsby för sig av spelet. I den 105:e minuten tvingade inhopparen Jesper Carlssons nick hemmamålvakten Adil Kizil att med en akrobatisk räddning styra undan till hörna efter bra samspel mellan Eriksson och David Fällman på högerkanten.

I början av den andra förlängningskvarten höll sig Eriksson påpassligt framme och tog för sig av en djupledsboll som hemmalagets backlinje såg ut att ha kontroll på, men avslutet hamnade mitt på den utrusande Kizil. Med tio minuter kvar var Kizil dock tvungen att kapitulera.

Ett långt anfall iscensattes till höger om Dalkurds straffområde och efter närmare tiotalet passningar lyfte Eriksson bollen på halvvolley på en framstormade Holster som lättade bollen över Kizil som var på väg framåt.
  Därefter hade både Eriksson, Carlsson och Santana chansen att punktera matchen med ett ytterligare väsbymål, men utdelningen uteblev.

I den andra förlängingskvarten blev Santana utvisad.
 - Elvis ger oss energi i sitt inhopp och mer spelalternativ med sina löpningar. Det är synd och kanske något tufft att han blir utvisad, men liksom de andra korten vi drar på oss är det svagt disciplinmässigt att i frustration och okoncentration dra på sig varningar.
- De kan kosta laget dyrt, säger Syberyjski men framhåller ändå Santana, tillsammans med Eriksson och Maripuu som de som förtjänar beröm i ett för dagen avslaget Väsby.

Källa: Väsbys officiella hemsida