Sammanfattning av Superettans tredje omgång

Sammanfattning av Superettans tredje omgång

Hammarby tog sin andra raka seger, och Ängelholm tappade poäng på hemmaplan. Här kan ni läsa om den tredje omgången som spelats i Superettan.

Assyriska – Öster 1-0
Assyriska besegrade Öster med 1-0 på hemmaplan. Öster var det lite bättre i den första halvleken. Målchanser var nämligen inte något som saknades för Öster. Niklas Moberg hade ett par fina lägen och Daniel Petersson provade på skott. Jabu Mahlangu var dessutom nära att ge Öster ledningen när han bröt ett uppspel från en av Assyriskas försvarare, Sydafrikanen kom fri med målvakten - som dock kunde avstyra skottet, som kom från en ganska så dålig vinkel. 

Även Assyriska var farliga. Speciellt  i sina omställningar, inte heller dom saknade chanser i första halvleken. Bland dessa var till exempel han som senare som skulle avgöra matchen, Ceyhun Eris involverad i en hel del. 

I början av den andra halvleken började hemmalaget ta över matchen. Men Öster bet sig ändå in då och då, även om Assyriska hade ett litet övertag. Chanser saknades inte heller i denna halvlek. Bland annat kunde Mario Vasilj täcka ett skott inne i straffområdet när en Assyriska-spelare kom fri på deras högerkant. Niklas Moberg var sedan riktigt nära att sätta ettan för Öster. Först täckte han David Vidarssons skott, som kanske skulle gått hela vägen in i mål. Istället fick han bollen vid sin sida och sköt in den i mål. Ett mål som dock blev bortdömt för offside. Men efter detta inträffade så gjorde istället Assyriska mål efter ett vackert anfall av Södertälje-laget. Det var som nämnt ovan Ceyhun Eris som på en halvtaskig volley-träff ställde Björn Åkesson i Östers mål.

Sedan försökte Öster förgäves att forcera in en kvittering, men Assyriska kunde dock försvara sig effektivt och inga större farligheter kom egentligen till. 

Ängelholm – Väsby 2-2
Ängelholm tappade lite överraskande poäng på hemmaplan mot Väsby. Väsby började matchen bäst och redan i den 2:a minuten var man nära att ta ledningen, men Daniel Andersson gjorde en bra räddning på Elvis Santanas skott. Hemmalaget jobbade sig in i matchen allteftersom, men det var Väsby som tog ledningen i matchen. I den 29:e minuten fock Fredrik Holster på ett bra skott, som studsade vidare i mål. 

Hemmalaget kom ut i den andra halvleken som ett helt nytt lag. I den 47:e minuten kvitterade Ängelholm genom Jonas Nilsson. Jakob Augutsson gav hemmalaget ledningen i den 54:e minuten. Ängelholm såg sedan att gå mot en seger, men på stopptid kvitterade Väsby genom Carl Nyström. 

Norrköping – Brage 0-0
Matchen mellan Norrköping och Brage överskuggades av en svår skada. Andreas Hedlund, bröt högerbenet, efter ett klumpigt försök till brytning av Gunnar Thor Gunnarsson. Brage hade en man mer på plan, men det var hemmalaget som skapade det mesta och det bästa. Trots det blev det inga mål i den här matchen. 

Örgryte – Ljungskile 0-0
Örgryte började matchen bäst och dominerade första kvarten. Första chansen kom redan efter tre minuter där Nicolas Sandberg fick bollen utanför straffområdet och sköt strax utanför vänstra stolpen. 

Efter 20 minuter tappade Örgryte lite av spelet, och bortalaget jobbade sig in i det hela. Ljungskile skapade ett par farligheter, men några mål blev det inte i den första halvleken.
Direkt i den andra halvleken hade hemmalaget en boll inne, men domare Stålhammar ansåg att Dennis Jonsson vart för het inne i straffområdet och en frispark tilldelades till bortalaget. 

Hemmalaget hade mycket av spelet och pressade på för ett ledningsmål. Men mitt i denna hemmapress så var gästerna det lag som faktiskt hade den farligaste chansen. Markus Gustafsson skulle vid ett uppspel strax vid straffområdeslinjen lura sin motståndare och vrickade bollen in i straffområdet när en boll spelades utanför straffområdet. Bollen hamnade för långt fram och till inhoppande Gabriel Altemark-VAnnemyr som tog emot och sköt bollen i ribban. Returen nickade Johan Patriksson centimetrar utanför mål
Trots ett par bra lägen för hemmalaget fick inte publiken se några mål i den här matchen. 

Landskrona – Syrianska 1-2
Matchen inleddes trevande från båda lagen. Kanske var det dåliga underlaget som gjorde att inget av lagen fick till något ordnat spel. Bästa chansen fick Fredrik Olsson i mitten på den första halvleken, men nästan fri med målvakten avslutade han mycket tamt. BoIS försökte visserligen spela fotboll och hade några bra anfall men lyckades inte skapa någon farlighet. 

Hemmalaget spelade upp sig i början på den andra halvleken. I den 59:e minuten tog lite överraskande bortalaget ledningen i matchen. Linus Malmqvist gick ut för att täcka inlägget men bollen gick förbi honom till Besim Kunic som dök upp på första stolpen och slog in 0-1. Efter det tog hemmalaget över matchen helt, och skapade en hel del framåt. Med två minuter kvar av matchen kom kvitteringen. Christoffer Tapper Holters inlägg hittade pannan hos Fredrik Karlsson, som nickade in kvitteringen. Hemmalaget gick sedan för ett segermål, men blev hårt straffade. Slarv av hemmaförsvaret bäddade för Robert Massi som slog in segermålet för Syrianska.

Sundsvall – J-Södra 1-1
Sundsvall och J-Södra spelade oavgjort. J-Södra börja matchen bäst och tog rättvist ledningen i den 8:e minuten genom Kristoffer Fagerkrantz. I den 21:a minuten fick gästerna Petter Lennartsson utvisad. Efter det kom hemmalaget in i matchen. Med fem minuter kvar av den första halvleken kvitterade Daniel Sliper för hemmalaget.
I den andra halvleken jagade hemmalaget ett segermål, men trots flertal bra lägen slutade matchen 1-1.

Falkenberg – Degerfors 1-2
Degerfors tog sin första seger i årets serie, när man på bortaplan besegrade Falkenberg. Det var dock inte Degerfors seger som diskuterades efter matchen utan domar insatsen. Huvuddomaren Per Melin tappade matchen totalt, och det drabbade hemmalaget, som borde ha fått ett par straffar i den här matchen.
Degerfors tog ledningen i den 18:e minuten när Johan Bertilsson spelade fram Peter Samuelsson, som satte dit ettan. Med mindre än halvtimme kvar av matchen ökade bortalaget på till 2-0 genom Samuelsson som gjorde sitt andra mål för dagen. Bara minuten senare reducerade hemmalaget genom Daniel Alexandersson, men närmare än så kom man inte. 

Trollhättan – Hammarby 0-2
Hammarby tog sin andra seger när man på bortaplan besegrade Trollhättan med 2-0. Trollhättan var utan något mål inför dagens match, och inte heller i den här matchen gjorde laget något mål. Förvisso skapade man många bra lägen, men som sagt man lyckades inte överlista Rami Shaban i målet. Vlado Zlojutro nickade vackert in ettan för Hammarby i den 7:e minuten. Linus Hallenius gjorde sitt fjärde mål för säsongen, när han fastställde slutresultatet i den 53:e minuten.

Almer Ljutika2010-04-28 00:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans