Väsby föll, trots en bra insats
Niklas Maripuu får Giffarnas Nuri Mustafi på fall!

Hämtade upp 0-2 underläge, föll ändå!

Hemmamatchen på bortaplan slutade med en förlust trots att Väsby spelmässigt var minst lika bra som gästande GIF Sundsvall

Väsby – GIF Sundsvall 2 – 4 (1-2)

En lugn och jämn början på matchen där lagen kände på varandra, Väsby fick till matchens första avslut mot mål genom Hezha Agai.

En lång frispark av gästernas Mirza Duracovic minuten efter landade på målområdeslinjen och skulle slås bort av Carl Nyström, en veritabel felträff slutade med att bollen hamnade i maskorna bakom hemmamålvakten Peter Rosendal, trist början som bara den.

Väsby försökte komma igen, Elvis da Silva Santana fick iväg ett bra skott, tyvärr i burgaveln, Fredrik Holster laddade också, även hans skott hamnade på stolpens ut sida.

Ett högerinlägg i 24 min. från Mirza Durakovic nickades i mål av Aziz Corr-nyang från ett par meters håll, tycker att målvakten Peter Rosendal borde ha kunnat avvärja den bollen, 0-2 och tung uppförsbacke för de våra.

Väsby gav dock inte upp på något vis, Patrik Pupparo skjöt över i bra läge i 35:e min.
441 min. var det nära 0-3 då gästernas gamling Jonas Wallerstedt träggade klockrent med en nick som till Väsbys stora lycka gick på utsidan bortre stolpen. Wallerstedt fortsatte med ett skott från straffområdeslinjen på helvolley bara minuten senare.

Med minuten kvar av halvleken kom reduceringen för Väsby, Patrik Pupparo var det som elegant avslutade ett vackert Väsby anfall.

1-2 kändes inte omöjligt att hämta upp, inbytte Jesper Carlsson dundrade på redan efter 30 sek. men Tommy Naurin i målet lyckades styra bollen till hörna.

66 min. var spelade när Elvis tog sej fram på vänsterkanten och fick iväg ett tungt skott som Tommy Naurin styrde rakt ut i banan där Magnus Eriksson stod, han tackade och tog emot och dundrade in 1-2 via stolproten.
Repliken kom bara ett par minuter senare när inbytte islänningen Hannes Sigurdsson fick promenera fritt på straffområdes linjen och kunde distinkt slå in Sundsvalls ledningsmål 2-3.

Chanser att kvittera fanns flera gånger om, men det är som förgjort sista 20 metrarna att få till avslut på mål. 5 avslut på mål är inte så bra när man spelar hemma.

När klockan hunnit fram till 91.30 var Sigurdsson framme igen och gjorde 2-4, en bredsida från ett par meter rullade in i ett till spillo givet hemma mål.
Väsby spelade trots allt bra fotboll, Nu räckte det inte mot en så duktig motståndare som GIF Sundsvall.
  Nu ligger vi på näst sista plats med mest insläppta mål och möter jumbon FC Trollhättan på bortaplan i nästa match.
FCT är starka på hemmaplan så några givna poäng finns inte, hela serien tenderar att bli ett riktigt getingbo.

Startelvan: Peter Rosendal – Sotirios Papagiannopoulus – Carl Nyström – Eldin Kozika (K) – David Fällman – Elvis Santana – Hezha Agai (74) - Niklas Maripuu – Patrik Pupparo (45) – Magnus Eriksson och Fredrik Holster
Ersättare: Thomas Thudin – Jonatan Lundevall (74) – Daniel Ålund – Jesper Carlsson (45) – Adam Modin och Markus Lundin.
Domare: Antti Kanerva
Bollpojkar: BSK P-95