Norrköping bortaslog Hammarby, Trollhättan fortfarande utan seger

Allt från den femte omgången i Superettan hittar ni här

Öster – Landskrona 2-0
Öster tog sin första seger, när man på hemmaplan besegrade Landskrona. Det var dock bortalaget som öppnade matchen bäst, och skapade ett par farliga lägen. Björn Åkesson i hemmamålet gjorde flertal bra räddningar. BoIS tappade spelet, då man inte lyckades spräcka nollan. Hemmalaget jobbade sig in i det hela. Direkt i inledningen av den andra halvleken tog Öster ledningen i matchen. Patrik Bojent kom runt på kanten och slog ett bra inlägg. En BoIS-försvarare styrde in bollen i det egna målet. Efter målet var Landskrona mer eller mindre slaget lag. Öster kontrollerade händelserna, och BoIS hade svårt att skapa några målchanser. Med sex minuter kvar av matchen nickade Mario Vasilj 2-0, på en hörna. Det blev slutresultatet i den här matchen.

Syrianska – Örgryte 2-3
Örgryte besegrade Syrianska på bortaplan, och stor matchvinnare blev Alvaro Santos med sina två mål. Det var dock hemmalaget som började matchen bäst. I den 13:e minuten tog hemmalaget ledningen. En frispark lyftes in i Örgrytes straffområdet. Denis Velic nådde högst och nickade bollen i stolpen. Returen gick till en hemmaspelare som sköt i ribban, och på den tredje försöket lyckades Haris Skenderovic få in bollen i mål. Örgryte gjorde en ganska svag första halvlek, men trots det lyckades man kvittera i den 24:e minuten. Pavel Zavadil slog en frispark som gick förbi alla i straffområdet, och gick rakt in i mål.
Fyra minuter in i den andra halvleken gav Santos Örgryte ledningen. Men Syrianska svarade omedelbart. Direkt efter avspark kom bollen ut på deras vänsterkant. Ett inlägg letade sig fram till Peter Ijeh som knoppade in kvitteringen. Endast fyra minuter efter kvitteringsmålet återtog Örgryte ledningen i matchen. Zavadil slog en ny frispark, och bollen nådde fram till Santos som tryckte in trean. Hemmalaget skapade ett par bra chanser att kvittera. Den bästa fick Peter Ijeh, men hans nick räddades på mållinjen.

Brage – Assyriska 2-2
Brage var på väg mot säsongens första seger, men topplaget Assyriska lyckades få till en kvittering i den 92:a minuten. Brage tog ledningen i den 36:e minuten, när ett inlägg från Magnus Tappert, nådde fram till Johan Eklund som nickade in bollen. Fem minuter senare fick hemmalaget en frispark. Daniel Åkervall tog hand om den, och skuvade in den mycket snyggt invid den närmaste stolpen. Brage började bevaka sin ledning i den andra halvleken. I den 55:e minuten hittade Eddie Moussa fram till Mattias Genc, som reducerade. Efter det jagade Assyriska en kvittering. Brage såg ut att kunna hålla undan, men i den 92:a minuten kvitterade Ceyhun Eris för Assyriska.

Degerfors – Ängelholm 1-0
För första gången den här säsongen fick Degerfors spela på sin hemmaarena, och det blev direkt seger för laget. Det var dock bortalaget som var bättre i den första halvleken. Ängelholm pressade tillbaka hemmalaget, men några mål i den första halvleken bjöd publiken inte på.
Direkt i inledningen av den andra tog hemmalaget ledningen i matchen. Ett bra inlägg från Matin Broberg hittade fram till Peter Samuelsson som sköt in ettan för hemmalaget. Ängelholm var nära en kvittering vid ett par tillfälle i den andra halvleken, men stolpen och en storspelade hemmamålvakten gjorde att man inte lyckades nå en kvittering.

Ljungskile – Falkenberg 1-0
Ljungskile tog en viktigt seger när man på hemmaplan besegrade Falkenberg. Hemmalaget var mållösa inför den här matchen, men i den 46:e minuten spräckte Edwin Phiri nollan. Ljungskile var det bättre laget och vann trots bara ett mål i matchen rättvist. Hemmalaget höll nollan för tredje matchen i rad.

Väsby – Sundsvall 2-3
Sundsvall vann på bortaplan mot Väsby med 4-2. Inledningen av matchen började ganska avvaktande från båda lagen. I den 10:e minuten föll matchens första mål. Efter en frispark, fick hemmaspelare en fel träff och bollen hamnade i det egna målet. Azziz Corr Nyang ökade på till 2-0 för Sundsvall i den 24:e minuten, genom att nicka in ett inlägg från Mirza Durakovic. I slutminuten av den första halvleken reducerade hemmalaget genom Patrick Pupparo. Hemmalaget kvitterade i den 66:e minuten genom Magnus Eriksson. Bara två minuter efter det tog Sundsvall på nytt ledningen. Durakovic hittade Hannes Sigurdsson som satte dit 2-3. Hannes Sigurdsson fastställde slutresultatet i den 90:e minuten med sitt andra mål i matchen.

Hammarby – Norrköping 2-3
Norrköping svarade för ett start insats när man på bortaplan besegrade Hammarby. Stor matchvinnare blev Sphetim Hasani med två mycket snygga mål.
Norrköping började matchen klart bäst. Hemmalaget hade svårt att få igång något eget spel. Redan i den 2:a minuten hade Daniel Bamberg ett bra skott, men den gick rakt på Rami Shhaban. Hammarbys första målchans kom i den 10:e minuten då Sebastian Castro-Tello sköt strax utanför.

I den 18:e minuten tog Norrköping ledningen i matchen. Riki Cakic tog sig ganska enkelt förbi Montero och spelade fram Sphetim Hasani, som klackade in bollen bakom Shhaban.
Det var Norrköping som hade det bättre passningsspelet under första halvtimme. Hammarby hade svårt att komma till avslut. I den 22:a minuten kom Hammarby runt på kanten och David Johansson tog sig in i straff området, där han blev fälld. Domaren tvekade inte utan blåste för straff. Andreas Dahl satte den efterföljande straffen säkert i mål, och det var kvitterat på Södersadion.

I den 30:e minuten var Norrköping mycket nära att ta ledningen. Hammarby försvaret stod och tittade på när Armin Tankovic sköt i ribban. Bollen rensades till hörna. På den efterföljande hörna nickade Tankovic in 2-1 för Norrköping. Direkt efter fick Hammarby ett bra läge att kvitterade genom Petter Furuseth, som sköt från bra läge, men skottet räddades av målvakten.

Trots att Hammarby hade svårt med att skapa chanser så fick man med sig 2-2 in till halvtidsvilan. Kvitteringen kom i den 45:e minuten, och det efter en hörna. Andreas Dahl slog hörna, bollen nådde en helt omarkerad Filip Bergman som från nära håll sköt rakt på målvakten. Returen gick rakt ut till Isak Dahlin som tryckte in kvitteringen.

Den andra halvleken bjöd inte på lika bra spel som den första. Båda laget täppte till ytorna och det blev mer kamp än skönt spel. I den 70:e minuten fick Hammarby ett jätte läge när Furuseth spelade fram Castro-Tello som sköt, men Westberg i Norrköpings-mål gjorde en kanon rärddning.

I den 79:e minuten tog Norrköping för tredje gången ledningen i matchen. Hasani kom runt på sin kant och slog ett inlägg/skott, som seglade över Shhaban och borrade sig vid den bortre stolpen.

Hammarby jagade en kvittering i slutet av matchen och lyfte en del långa bollar mot Norrköpings straffområdet, men borta försvaret hade bra kontroll på det hela. Närmast ett kvittering var Linus Hallenius som träffade stolpen ur dåligt vinkeln.
Norrköping kunde där med ganska enkelt hålla undan till tre mycket viktiga poäng.

J-Södra – Trollhättan 3-0
Det blev vinst med hela 3-0 för J-Södra när FC Trollhättan gästade Stadsparksvallen. Kristoffer Fagercrantz stod för ett drömmål samtidigt som Pär Cederqvist gjorde sina två första mål i årets Superettan. Redan efter 32-sekunder tog hemmalaget ledningen, när Kristoffer Fagercrantz fick en drömträff. Den första halvleken blir lite rörig under mittperioden där det viftas med varningar åt båda sidor. I den 34:e minuten blev Trollhättans Tom Petersson utvisad efter två gula kort. I den 57:e minuten ökade Pär Cederqvist på till 2-0 för hemmalaget, och i den 72:a minuten fastställde Cederqvist slutresultaten i matchen. Trollhättan är efter fem spelade omgångar utan seger och utan ett mål framåt.