Norrköping upp i serieledning*Superettans 5:e omgång*

Sammanfattning från den 5:e omgången i Superettan hittar ni här

Assyriska – Hammarby 0-3
Hammarby tog tre viktiga poäng i toppstriden när man besegrade Assyriska på bortaplan. Den första halvleken bjöd på avvaktande spel, och få målchanser. Båda lagen lyckades skapa ett par halvchanser, men några mål blev det inte. Det var samma matchbild i den andra halvleken. Första målet kom i den 75:e minuten. Sebastian Castro-Tello slog en bra boll, som Linus Hallenius fick tag på, och dundrade in ettan för Hammarby. Efter det försökte hemmalaget lyfta upp spelet, men Hammarby hade ganska bra kontroll på matchen. Castro-Tello ökade på till 2-0 för Hammarby med en minut kvar av matchen, och Simon Helg fastställde slutresultatet på stopptid.

Brege – Öster 3-1
Brage tog sin första seger för säsongen, när Öster besegrades på hemmaplan. Öster skapade de farligaste chanserna i inledningen av matchen. I mitten av den första halvleken tog hemmalaget över matchen, och började skapa chanser. I den 35:e minuten tog hemmalaget lendingen. Robbin Setlin slog ett inlägg, som Daniel Åkervall förvaltade på bästa sätt. Med tre minuter kvar av den första halvleken ökade Brage på till 2-0, genom Setlin.
Öster fick en drömstart i den andra halvleken. David Thor Vidarsson nickade in reduceringen på en hörna. Målet kom i den 47:e minuten. Med sex minuter kvar av matchen stängde Åkervall tillställlningen med sitt andra mål i matchen.

Ängelholm – Ljungskile 0-0
Matchen mellan Ängelholm och Ljungskile slutade mållöst 0-0 på en ojämn och svårspelad plan som inte gav möjligheter till nåt vidare spel.
I första halvlek var det Ljungskile som hade de vassaste chanserna och Daniel Andersson svarade för några fina räddningar som höll hemmalaget kvar i matchen speciellt i slutet av halvleken.
Ängelholm fick inte igång spelet riktigt i andra halvlek heller men skapade ändå några hyfsade chanser och hade tendenser till fler som när en Ljungskile-försvare hann precis före Patrik Larsson på ett fint inlägg från Jonas Lindh. Även Tobias Johansson och David Bennhage hade något halvbra läge att göra mål. Men som sagt var det en mycket svårspelad plan.

Falkenberg – Syrianska 1-2
Falkenberg föll på hemmaplan mot Syrianska. Bortalaget tog ledningen genom Besim Kunic i den 6:e minuten. Falkenberg kom tillbaka och kvitterade i den 27:e minuten genom David Svensson. Med åtta minuter kvar av matchen avgjorde Dinko Felic matchen och sköt Syrianska till en seger.

Örgryte – Landskrona 1-1
Örgryte och Landskrona delade på poängen när lagen spelade 1-1. Hemmalaget var lite hetare i inledningen, men det var Landskrona som tog lendingen i matchen. Målvakten Peter Abrahamsson sparkade hål i luften på hemåtpassen vilket öppnade upp för Fredrik Karlsson som dock missade skottet, men Fredrik Olsson satte påpassligt sitt första mål för året på returen. Knappt tio minuter senare hade Tomas Raun ett gyllene läge att öka på ledningen efter fint förarbete av Alagie Sosseh på högersidan. Han hittade fram till Raun på bortre stolpen som hade öppet mål, men  fick tyvärr bollen lite för långt bakom sig och skottet gick över. Örgryte tog sedan över det mesta av spelet och Alvaro Santos var ett ständigt orosmoment för BoIS backlinje. BoIS hade en hel del tur med studsarna och kunde gå till halvtidsvila med uddamålsledning.
Hemmalaget inledde den andra halvleken bäst, och pressade tillbaka Landskrona. BoIS försvarade sig, men det var tidsfråga innan kvittering skulle komma. Den kom i den 63:e minuten och det genom Alvaro Santos. Efter det jämnades spelet ut, och trots att båda lagen hade bud på flera mål, blev det 1-1.

Norrköping – J-Södra 3-0
Norrköping besegrade J-Södra på hemmaplan med klara 3-0. Hemmaseger var rättvis, och Norrköping går från klarhet till klarhet i årets Superettan. Efter en mållös första halvlek, klev Russell Mwafulirwa fram och gjorde två mål. Norrköping tog ledningen i matchen i den 48:e minuten och det genom Mikael Lindskog, som nickade in inlägget från Viktor Rönneklev. Russell Mwafulirwa ökade på till 2-0 i den 74:e minuten, efter en målvaktsretus. Med två minuter kvar fastställde han slutresultaten 3-0 för Norrköping. Russell Mwafulirwa snappade upp en bakåt passning och kunde enkelt sätta dit bollen. I och med segern gick Norrköping upp i serieledning.

Sundsvall – Degerfors 2-2
Degerfors började matchen bäst, men hade svårt att skapa heta målchanser. Hemmalaget jämnade ut spelet allt eftersom. I den 33:e minuten föll matchens första mål, och det var hemmalaget som genom Christian Brink tog ledningen i matchen. I andra halvlek kvitterade gästerna efter bara fem minuter. Johan Bertilsson kom igenom centralt och sköt ett skott mot GIF Sundsvalls mål. Målvakten Tommy Naurin tycktes ha koll på skottet och skulle bara plocka upp bollen när den smet förbi honom och in i mål. Efter det pressade hemmalaget för ett ledningsmål. Mitt i Sundsvalls tyngsta press kontrade Degerfors smart. Johan Bertilsson kom loss på vänsterkanten och hittade Peter Samuelsson på bortre stolpen varifrån han snyggt nickade in ledningsmålet.
Men kvitteringsmålet, det rättvisa sett till hela matchen, skulle komma. En lång passning från backlinjen nickskarvades ner av Hannes Sigurdsson så att Christian Brink kunde skjuta in 2-2, vilket blev även slutresultatet i den här matchen.