Förlust i jumbofinalen mot FCT
Micke Hjelmberg och Tolle har lite att tänka på efter en ny hedersam förlust.

Bortamatchen mot FC Trollhättan slutade med samma siffror som förra säsongens drabbning, 1-0 (1-0).

Väsby väntar ännu på sin första seger

- Trollhättan gör ett mål och vi gjorde inget och fotboll går ut på att göra mål, konstaterade tränaren Thomas Lagerlöf torrt efter ännu en välspelad förlustmatch.

Trollhättan och Väsby var de två jumbolagen inför den femte omgången. Trots att det var två lag i poängbehov fanns det ingen rädsla för att gå framåt redan från matchens början. Och det var hemmalaget som startade matchen bäst.

I den andra minuten oroade man med ett farligt långt inkast och i nästa anfall fick Eric Gustavsson iväg ett distansskott som passerade strax utanför Peter Rosendals stolpe.

Väsby tog sig snabbt in i matchen och visade också en vilja att vinna. Knappa tio minuter in i matchen stack Magnus Eriksson in bollen till anfallskollegan Pontus Engblom som inte fick någon ordentlig träff på avslutet.

På högersidan tog sig Jonatan Lundevall fram gång på gång och kombinerade fint med Eriksson och Väsby hade chanser att ta ledningen.
I den 18:e minuten kom dock en kalldusch. Boyd Mwila snappade upp bollen på mittfältet och väggade sig igenom till en fri position strax utanför straffområdet. Därifrån tryckte han distinkt in bollen till 1-0 ledning.

Strax efter var det nära 2-0 då Tobias Mikaelsson skar in från sin högerkant och sköt ett wobblande skott som Rosendal kunde mota.
Därefter tog gästerna över matchen.

Magnus Eriksson testade Tobias Wennergren från distans och på returen var Lundevall nära i den 37:e minuten. Väsbys kanske bästa chans kom i halvlekens nästsista minut. En längre boll sattes bakom backlinjen och Engblom var snabbast på den. Han spelade in snett bakåt till en framstormande Eriksson som slog till på ett tillslag. Skottet ven dock strax utanför stolpen.

Väsby fick med sig energin från första halvlekens avslutning även in i andra samtidigt som hemmalaget gick alltmer på knäna.
I den 50:e minuten hade Niklas Maripuu en boll inne bakom Wennergren, men Maripuu var marginellt offside och målet dömdes bort.

Chanskavalkaden fortsatte med avslut av både Engblom och Lundevall medan Trollhättan ställde upp en köttmur framför sitt straffområde och bara sparkade ifrån sig.
En dryg kvart in i matchen slog Fredrik Holster ett perfekt instick till Engblom som i en rörelse tog emot och vände upp, men avslutet i fritt läge flög dock över målramen.

Gästerna fortsatte pressa på och gjorde byten för att spetsa till offensiven. Både Admir Catovic och Jesper Carlsson sattes in, men mot slutet blev det mer en omställningsspel där Trollhättan kunde sticka upp.

Väsby fick en sista chans. Efter ett långt inkast då man lyfte upp allt inklusive målvakten fick Eldin Kozica pannan på bollen, men bollen ville liksom i tidigare anfall inte in.
- Vi följer återigen matchplanen och spelar bra. Det är bara att nöta på och se till att bli noggrannare och skickligare i straffområdena. Det finns ingen magisk kur eller genvägar, vi måste bara jobba på, säger ass. sportchef Lukas Syberyjski.

Nästa match är på Vilundavallen mot IFK Norrköping, måndag 10 maj avspark kl. 19

Källa: Väsbys officiella hemsida