Mållöst mellan Höllviken och Nike

Det blev en mållös 1 maj mellan GIF-föreningarna Höllviken och Nike.

En typisk 0-0-match med två lag som såg ut att vara mer rädda för att förlora än att våga vinna. Två målchanser åt vardera laget och inte speciellt bra fotboll med några få undantag var vad som bjöds den relativt stora publiken. 

Tre händelser var vad som etsade sig fast i minnnet efter matchen. Den första var matchens prestation av planens gigant Niklas Lindgren som i den 55:e minuten gjorde en helt makalös glidtackling och träffade klockrent på bollen inne i straffområdet på en helt frispelad Nikeforward. I den 77:e minuten var det mycket nära att Nike tagit ledningen på en fin nick som strök stolpen/ribban. 

Björn Larssons möjlighet i slutminuterna får dock räknas till den bästa då han i fritt läge försöker placera in bollen istället för att gå på kraft! Sådana läge satte han för det mesta ifjor, men så länge han finns på plats inne i boxen när det skall avslutas finns det hopp. Det positiva idag är att vi inte släpper till så mycket bakåt och att vi då naturligtvis är ganska svåra att göra mål på. Å andra sidan har vi svårare att skapa något tryck på motståndarna och få längre anfall där de till slut tvingas gå bort sig. Liksom att vi inte avlossar ett enda skott på hela matchen! 

Variationen mellan avslut på inlägg, instick på löpande forwards och skott utifrån är något vi måste bli bättre på för att inte bli sönderlästa. Dessutom kräver framför allt våra offensiva fasta situationer en hel del i övrigt att önska. 

###

Höllvikens GIF A- GIF Nike A 0-0 (0-0)

Varningar: Dejan Lukanic.

Laguppställning: 18 Mattias Henningsson, 15 Michel Hansson, 7 Niklas Lindgren, 5 Darko Apostolovski, 17 Dejan Lukanic, 12 Anton Wiklund, 9 (K) Mattias Vig, 20 Alexander Ekström, 99 Korush Lashkari, 11 Björn Larsson, 27 Magnus Göransson.

Ersättare: 2 Samir Diaz-Emanuelsson, 6 Miklos Kriz, 8 Sebastian Skiöld, 22 Arlind Tahiri, 24 Christopher Enarsson, 32 Niklas Uddenäs.

Byten: (64) 99 Korush Lashkari ut 2 Samir Diaz-Emanuelsson in, (81) 27 Magnus Göransson ut 24 Christopher Enarsson in.

Ronnie Larssoncom.larsson@gmail.com2010-05-01 17:09:00
Author

Fler artiklar om FC Höllviken