Premiärseger mot "Torget"

Höllvikens GIF avgick med segern i premiären mot malmölaget Lilla Torg.

En ganska typisk premiärmatch där premiärnerverna spelade en hel del spelare stora spratt. Dock var det Höllviken som tog tag i matchen från början och hade mest boll de första tio minuterna. I den 13:e minuten tar Höllviken ledningen med 1-0 efter att Christopher Enarsson gett sig in i en dribblingsraid längs kortlinjen innanför straffområdet. En dribblingsraid som mynnade ut i att Anton Wiklund plötsligt befann sig helt fri framför målet och enkelt kunde rulla in ledningsmålet.

Självklart vilt jubel i Höllvikenlägret. Höllviken fortsatte att ha mer boll framtill ca 20 minuter återstod av halvleken då en otäck situation där kapten Vig och Anton skallar ihop fick till följd att Vig tvingades bryta för att via ambulans uppsöka sjukhus med tand och nässkada. Händelsen skapade stor förstämmning i Höllvikenlaget som sedan aldrig kom upp i normal kapacitet.

Den andra halvleken präglades av ställningskrig där "torget" hade ett visst övertag med bl.a massor av fasta situationer vilket är deras stora adelsmärke med mycket tunga pjäser i form av Magnus Carlsson som ställde till stora bekymmer i Höllvikenförsvaret. Så mitt i ett anfall för "torget" i den 56:e matchminuten vinner Höllviken tillbaka bollen och startar matchens i särklass vackraste anfall där man kan använda detta som en instruktionsfilm till snabb omställning. 4-5 pass från eget straffområde upp till Christopher som hittar Björn med ett läckert pass som elegant lägger in det som kom att bli segermålet. Helt enkelt lysande!! Resten av matchen trummar "torget" på med allt vad de har och det var med nöd och näppe som Höllviken kunde rida ut stormen.

Dock behöver Höllviken absolut inte skämmas för premiärsegern då alla går in och gör ett jättejobb. Starkt att inte släppa in mer än ett mål trots att "torget" får mycket hörnor och frisparkar in i vår box. Grattis grabbar!

###

Höllvikens GIF A- Lilla Torg FF A 2-1 (1-0)

Målen: 1-0 (13) Anton Wiklund (Christopher Enarsson), 2-1 (56) Björn Larsson (Christopher Enarsson)

Varningar: Korush Lashkari, Magnus Göransson och Miklos Kriz.

Laguppställning: 18 Mattias Henningsson, 15 Michel Hansson, 7 Niklas Lindgren, 17 Dejan Lukanic, 22 Peter Eriksson, 99 Korush Lashkari, 9 (K) Mattias Vig, 27 Magnus Göransson, 12 Anton Wiklund, 11 Björn Larsson, 24 Christopher Enarsson.

Ersättare: 2 Samir Diaz-Emanuelsson, 6 Miklos Kriz, 14 Jesper Löfgren, 16 Arlind Tahiri, 20 Alexander Ekström.

Byten: (33) 9 Mattias Vig ut 14 Jesper Löfgren in, (72) 24 Christopher Enarsson ut 6 Miklos Kriz in, (80) 99 Korush Lashkari ut 2 Samir Diaz-Emanuelsson in.