Westberg höll nollan mot Väsby
Niklas Westberg höll nollan mot sina gamla klubbkompisar

Niklas Westberg var tillbaka på Vilundavallen, men nu i IFK Norrköping. Westberg höll nollan och Väsby är fortfarande utan seger, trots ännu en match där laget var minst så bra som motståndarna.

- Jag börjar bli riktigt trött på att höra och säga att vi spelar bra och skapar chanser, utan att få betalt. Vi vill vinna matcher, det är det handlar om i slutändan, säger ass. sportchef Lukas Syberyjski.

Det vill sig inte för Väsby. Laget stod för ännu en bra insats utan att få utdelning i poäng.
Efter en svag start där gästerna dominerade och bet sig fast på Väsbys planhalva tog Norrköping ledningen i 11:e minuten. Shpetim Hasani utnyttjade ett tafatt agerande vid en inläggsfrispark och slog in en bollen i öppen kasse efter att ha fått den till skänks.

Efter målet avtog trycket gradvis och från det att första kvarten var spelad var det Väsby som stod för grannlåten helt och hållet. Men det var först mot halvlekens slut som de riktigt heta chanserna skapades.

I den 34:e minuten fick Fredrik Holster iväg ett skott som oroade Westberg i målet. Fyra minuter senare satte Magnus Eriksson upp en av halvlekens främsta aktörer, Elvis da Silva Santana, men skottet tog på ett försvarsben innan det gick förbi målet.

Mot slutet av halvleken väntade gästerna bara på domarens avlösande halvtidssignal. I halvlekens sista minut iscensatte och avslutade Santana en omställning. Han satte ner bollen till Holster som hittade Eriksson högre upp i plan som i sin tur fick in bollen bakom Norrköpings backlinje till en framstormande Santana som efter en lång löpning inte lyckades få in bollen bakom Westberg.
Innan halvlekens slut hann också Holster avfyra ett tungt skott som dock gick rakt på gästernas keeper.

Norrköping fick chansen att samla trupperna i pausen och det verkade hjälpa. I alla fall till en början då laget i den 52:e minuten kunde utöka sin ledning till 0-2, även denna gång genom Hasani.

Resten av matchen blev en matchbild som är väldigt reprentativ för de andra halvelkar som spelats under inledningen av säsongen. Väsby för spelet, men har svårt att få utdelning samtidigt som motståndaren kan kontra.

Hemmalaget hade ett kompakt tryck och skapade halvchanser hela tiden och under matchens sista tjugo minuter skapade laget även ordentliga chanser. Magnus Eriksson var inblandad i en misstänkt straffsituation, Admir Catovic kom in och snurrade i Norrköpings vänsterförsvar och Eldin Kozica drog på ett tungt skott i efterspelet av en inläggsfrispark.

I matchens slutminut hade Norrköping en tredje boll inne, men målet blev bortdömt för offside och på den efterföljande omställningen skapade Väsby en sista chans att reducera, men Westberg sträckte ut långt mot sin vänsterstolpe och hindrade Eriksson skott från att leta sig in i nätmaskorna.