Brage skrällde mot Bajen

Sammanfattning av den sjätte omgången i Superettan hittar ni här.

Hammarby – Brage 0-1
Brage skrällde på bortaplan mot Hammarby. Hammarby var det laget som hade mest boll, men hade förtvivlat svårt att skapa klara målchanser i den första halvleken. I den 13:e minuten tog Brage ledningen genom Mattias Wiklöf, som styrde in ett bra inlägg från Pontus Hindrikes. Efter målet bavakde Brage sin ledning. I den andra halvleken var matchbilden detsamma som i den första. Hammarby rullade boll och var uddlösa innen i boxen. Brage kunde därmed ganska enkelt hålla undan till tre poäng. Det här var Hammarbys andra raka förlust på Söderstadion.

Öster – Örgryte 1-3
Örgyte tog en ganska enkel seger på bortaplan mot Öster. Örgyte tog tag i matchen från början och tampade gasen i botten från första minuten. Alvaro Santos öppnade målskyttet i den 7:e minuten, när han gav bortalaget lednignen. Det var halvlekens enda mål.
Tio minuter in i den andra halvleken ökade bortalaget på sin ledning, genom Robin Jonsson. Luka Mijaljevic placerade in 3-0 för Öregryte i den 67:e minuten. I slutet av matchen gjorde bortalaget ett mål till, men den här gången i fel mål. Matchen slutade där med en klar seger för Örgryte.

Syrianska – Ängelholm 0-0
Det var hemmalaget Syrianska som började bäst och styrde spelet i inledningen. Gästande Ängelholm backade hem och gjorde det bra, men Syrianska skapade ändå flera farliga chanser. Abgar Barsom slog en hörna som tog i ribban, Yussuf Saleh hade ett farligt skott som räddades av Ängelholms rutinerade målvakt Daniel Andersson. Haris Skenderovic hade också ett farligt skott efter en tilltrasslad situation, men även denna gång stod bortalagets målvakt i vägen. Ängelholm satsade på kontringsspel och fick en fin chans men Christian Frealdsson i Syrianskas mål stod emot och räddade en farlig nick från nära håll. Hemmalaget skapade dem vassaste lägen även i den andra halvleken, men trots det blev det inga mål i den här matchen.

Degerfors – Trollhättan 2-0
Degerfors tog en ny hemmaseger, när man på hemmaplan besegrade Trollhättan. Båda lagen skapade ett par bra chanser i den första halvleken. I den 36:e minuten tog hemmalaget ledningen. Martin Broberg hittade fram till Peter Samuelsson som satte dit ettan. Hemmalaget var det bättre under hela andra halvleken. Matchen avgjordes helt i den 79:e minuten, när Johan Betilsson satte dit 2-0. Trollhättan har nu gjort bara ett mål i årets Superettan.

J-Södra – Assyriska 0-1
Assyriska tog tre viktiga poäng, när J-Södra besegrades på bortaplan. Matchen var en jämnhistoria och såg ut att sluta mållöst. Då klev Göran Marklund fram och avgjorde tillställningen med sju minuter kvar. I och med segern hakade Assyriska på toppstriden, och ligger nu bara två poäng efter serieledande Norrköping.

Väsby – Norrköping 0-2
Norrköping tog en ny seger i årets Superettan. I den här omgången blev det seger på bortaplan med 2-0. Norrköping tog ledningen i den 11:e minuten när Shpetim Hasani nickade in ett inlägg från Vikto Rönneklev. Efter det bakade Norrköping hem, och hemmalaget hade en del boll. Trots det skapade man få klara målchanser. I den 52:a minuten ökade Hasani på till 2-0. Norrköping gjorde även 3-0, men det målet dömdes bort. I och med seger gick återtog Norrköping första platsen i tabellen.

Landskrona – Falkenberg 2-1
Landskrona tog tre viktiga poäng när Falkenberg besegrades på hemmaplan. Hemmalaget fick en drömstart, när Tomas Raun satte 1-0 i den 4:e minuten. I den 8:e minuten ökade samme Raun på till 2-0. Tio minuter senare reducerade Falkenberg efter en målvakts tavla av hemmamålvakten Peter Karlsson. Falkenberg hade sedan det mesta av spelet, men ingen av lagen skapade någon farlig målchans. Den andra halvleken var jämn spelmässigt, men båda lagen hade svårt att skapa klara målchanser. Det hela slutade med hemmaseger.

Ljungskile – Sundsvall 0-0
För fjärde gången den här säsongen spelade ljungskile 0-0. Den här gången blev det delat pott mot Sundsvall. Det var dock inget höjdarmatch som lagen bjöd på. Massvis med långa bollar och få klara målchanser bjöds publiken på. Sundsvall skapade sin bästa chans in den första halvleken direkt i inledningen. En lång boll nådde fram till Saihou Jagne som lobbade bollen mot mål, men hemmamålvakten lyckades rädda. I mitten av den första halvleken skapade hemmalaget sin bästa chans i den första halvleken. Gabriel Altemark-Vanneryr kom fri med målvakten, men hans skott räddades av Tommy Naurin. Den andra halvleken var som den första. Det vill säga händelsefattig. Matchen slutade 0-0.