Väsby vinnare i Södertälje
Äntligen en vinnare igen!

- Äntligen, jublar ass. sportchef Lukas Syberyjski efter matchen som slutade 1-2 (0-2), efter en lysande första halvlek.

I den andra kom en del nerver in i spel efter ett tidigt reduceringsmål i början av andra halvlek, men Väsby lyckades hålla undan och säkra första segern för säsongen.

Det var en väldigt välspelad första halvlek då båda lagen visade prov på ett varierat anfallsspel.
Pontus Engblom var framme två gånger om under matchens första tio minuter efter bra stickare bakom hemmalagets backlinje, men avslutet på Jonatan Lundevalls passning gick högt över och i det andra läget valde Engblom att leta efter en passning.

Ju längre halvleken blev hemmalagets spel alltmer tempofattigt och Väsby var laget som skapade chanserna.
Duktige Elvis da Silva Santana hade ett ordentligt övertag på sin motståndarback och hittade flera gånger farliga passningar in i Assyriskas straffområde utan att det resulterade i mål.
 Men i den 27:e minuten rann Santana igenom själv efter en välavvägd djupledspassning från Eldin Kozica.
Friställd en bit ut till vänster om straffområdet slog Santana distinkt in bollen vid Magnus Bahnes bortre stolpe.

Målet väckte Assyriska och Göran Marklund hade tre minuter efter Väsbys ledningsmål hemmalagets bästa målchans. Han vann bollen i en närkamp efter en tuff löpduell men avslutet gick en bra bit över målet.

Gästerna kom snart in i den andra andningen och i den 37:e minuten hittade Santana med en känslig lyftning till Engblom som nickade ner bollen på en djupledslöpande Daniel Gustavsson som vek in från sin högerkant. Med den första touchen fick Gustavsson med sig bollen förbi ett par assyriskaförsvarare och den andra touchen förpassade bollen i mål till 2-0.

Innan halvtid hann den förre väsbyspelaren Mikael Thorstensson få syna det röda kortet efter att ha gått in med sträckt ben i närkamp med Santana.

Ett decimerat Assyriska fick en drömstart i andra halvlek.
Redan i 47:e minuten startade halvlekens främste spelare Ceyhun Eris, ett anfall genom att ta sig förbi en rad spelare innan han spelade ut bollen till vänster till Andi Tompuu, tog en ny yta och fick igen bollen i skottläge på straffområdesgränsen.
Därifrån förpassade han bollen in i mål och resten av halvlekn blev Ceytun Eris mot Väsby.

Den landslagsmeriterade turken skapade mycket oreda, men de hetaste målchanserna skakade bortalaget fram.
Inbytte Admir Catovic rörde om ordentligt och det var egentligen bara att avslutet slank strax utanför stolparna som hindrade Väsby från att punktera matchen.

Ju längre halvleken led desto större blev trycket mot Väsbymålet. Med fem minuter kvar stod Carl Nyström på mållinjen och avvärjde och efter det var det även en del oro vid ett par hörnor.
Men Väsby red ut stormen och kunde inkassera säsongens första trepoängare.
 - Vår första halvlek är en kanonprestation och vi gör två väldigt vackra fotbollsmål.
 I andra blir det skakigt och med en spelare som Eris i motståndarlaget går man aldrig säker.
Men just nu är det en väldigt stor glädje idag och imorgon. Därefter nollställer vi känsloläget och går vidare mot nästa uppgift,