Norrköping drar ifrån, Hammarby åkte på tredje raka hemmaförlust

Norrköping drar ifrån, Hammarby åkte på tredje raka hemmaförlust

Allt om Superettans 7:e omgång hittar ni här.

Hammarby – Öster 0-1
Öster skrällde på bortaplan mot Hammarby. Stor matchvinnare för Öster var Niklas Moberg som sköt Öster till seger.
I den 18:e minuten kom Hammarby i en två mit ett läge. Furuseth drev med bollen och spelade fram Linus Hallenius. En Öster förare hann tillbaka och störde Hallenius i skott ögonblicket. Hellenius fick ett nytt läge, men den här gången räddade målvakten. Öster skapade en del chanser i den första halvleken och det främst på fasta situationer. Hammarbys försvar hade en hel del problem med Freddy Borg och Karakezi.
Tio minuter in i den andra halvleken gav Niklas Moberg Öster ledningen. Efter det jagade Hammarby en kvittering, men laget var allt för uddlöst framåt. Närmast en kvittering var Carlos Gaete som sköt i ribban. Det här var Hammarbys tredje raka förlust på hemmaplan.
Norrköping – Degerfors 3-2
Norrköping tog en seger när man på hemmaplan besegrade Degerfors i en mycket underhållande och välspelad match. Degerfors inledde matchen piggast och i den 11:e minuten tog man även ledningen. Marcus De Bruin blev helt friselad efter en höra, och han överlistade Niklas Westberg i hemmamålet. Efter det tog hemmalaget över och pressade tillbaka Degerfors. I den 31:a minuten kvitterade hemmalaget genom Daniel Bamberg. Med två minuter kvar av den första halvleken tog hemmalaget ledningen. Daniel Bamberg slog en frispark, som Sphetim Hasani nickade in. Degerfors kvitterade bara två minuter senare. Johan Bertilsson kvitterade efter en fin slagen frispark.
Norrköping tog åter ledningen direkt i inledningen på den andra halvleken. Maberg fick bollen och med ett fint inlägg hittade han Russell Mwafulirw, som nickade in 3-2 för hemmalaget. Det blev även slutresultatet i den här matchen. I och med seger rykte Norrköping i toppstriden. 

Brage – J-Södra 4-1
Brage tog sin andra raka seger när man på hemmaplan körde över J-Södra. Jönköpingslaget inledde matchen piggast och var också ytterst nära att ta ledningen i matchens inledning, skottet tog i insida stolpe. Det var dock hemmalaget som tog ledningen i den 26:e minuten genom matchenslirare Robbin Sellin. Tre minuter senare ökade Johan Eklund på till 2-0, efter en fin framspelning av Vyacheslav Jevtushenko. J-Södra var spelmässigt det bättre laget i den andra halvleken, och pressade tillbaka Brage. Hemmalaget var dock effektivare och Daniel Åkerwall ökade på till 3-0. Johan Eklund gjorde sin andra och Brages fjärde mål i den 66:e minuten. Pär Cederqvist fastställde slutresultaten när han reducerade i den 68:e minuten. 

Ängelholm – Landskrona 0-1
Landskrona tog ett rejäl kliv uppåt i tabellen då man besegrade Ängelhlm på bortaplan. Landskrona var lite bättre under hela matchen. Matchens enda mål kom i den 72:a minuten, och den stora matchvinnaren blev Morten Nielsen. Hemmalaget skapade ett par bra lägen att kvittera, men Landskrona lyckades till slut hålla undan. I och med seger klev Landskrona upp på en sjätte plats i tabellen och laget har klar toppkänning. 

Assyriska – Väsby 1-2
Väsby skrällde på bortaplan, när man besegrade topplaget Assyriska. Den första halvleken bjöd på bra och underhållande spel. Första målet kom i den 27:e minuten. Elvid da Silva rann igenom och satte iskallt in 0-1 för Väsby. Assyriska skapade ett par bra kvitteringslägen, men även matchens andra mål gjordes av bortalaget. Elvis hittade fram till Engblom, som nickade ner bollen till Daniel Gustavsson som satte dit tvåan. I slutet av halvleken fick hemmalaget en spelare utvisad. Redan i 47:e minuten startade halvlekens främste spelare Ceyhun Eris, ett anfall genom att ta sig förbi en rad spelare innan han spelade ut bollen till vänster till Andi Tompuu, tog en ny yta och fick igen bollen i skottläge på straffområdesgränsen. 
Därifrån förpassade han bollen in i mål och resten av halvlekn blev Ceytun Eris mot Väsby.   Den landslagsmeriterade turken skapade mycket oreda, men de hetaste målchanserna skakade bortalaget fram.  Trots en del bra chanser lyckades inte hemmalaget kvittera, utan Väsby kunde hålla undan. 

Trollhättan – Ljungskile 0-1
Ljungskile tog sin andra seger när man på bortaplan besegrade Trollhättan. Matchen bjöd inte på någon vidare spel, och det berrode mestadels på den regnsjuka planEdsborgs IP, Efter en dryg kvarts spel fick Trollhättan sin första chans då Per Erikson fick på ett skott ur ganska dålig vinkel. Skottet gick dock i burgaveln. Precis som i tidigare matcher skapade Ljungskile många chanser. I 33:e minuten blev det en tilltrasslad situation framför FCT: s mål, bollen gick så småningom till Aleksandar Kitic som i bra läge inte fick någon riktig träff på bollen. Tidigare nämnde Boyd i FCT fick sista chansen i första halvlek. Han fick på ett skapligt skott, men Nick Noble som nu hållit nollan i sex raka matcher räddade utan problem.
I den andra halvleken skapade Trollhättan en del chanser, men lagets spel inne i boxen var allt för uddlöst. Med tio minuter kvar föll matchens enda mål. Sören Ferm blev matchvinnare för sitt Ljungskile. 

Sundsvall – Syrianska 5-2
Sundsvall tog omgående kommandot i matchen och anföll friskt i matchens början. Man spelade kvickt och aggressivt på mittfältet och visade mer mod i passningsspelet. Och ganska snart kom utdelningen. En hörna i den 11:e minuten, perfekt slagen av Ari Skúlason, nickades i mål av mittbacken Christian Brink. Två minuter senare ökade Ari Skulasson på till 2-0 för hemmalaget. Bortalaget kom dock tillbaka. Först reducerade man genom Peter Ijeh i den 15:e minuten, och fyra minuter senare kvittade Rabi Elia för Assyriska.
Med tre minuter kvar av den första halvleken gav Skulasson hemmalaget på nytt. Ett ledning som hemmalaget aldrig släppte. I den 58:e minuten gjorde Ari Skulasson sin tredje mål för dagen. Alieu Jagne fastställde slutresultatet i den 77:e minuten. 

Falkenberg – Örgryte 1-1
Falkenberg och Örgryte delade på poäng. Hemmalaget började matchen bra. Efter en lysande pass av Tobias Nilsson fick Daniel Alexandersson ett bra läge i tredje matchminuten, men ”Alex” skott täcktes. I 13:e minuten nickade Alvaro Santos utanför efter en bra slagen frispark. Den första halvleken var jämn, men i den 26:e minuten tog Örgyte lendingen i matchen. Alvaro Santos sköt och bollen tog på Kristoffer Englén, vilket ställde Stojan Lukic i hemma-målet.
I den andra halvleken tog hemmalaget tag i spelet och jagade en kvittering. Hemmalaget skapade en hel del chanser, men det såg länge ut som att ÖIS skulle ta med sig alla poäng. Med sju minuter kvar lyckades dock hemmalaget få in en rättvis kvittering, och det genom David Svensson. 1-1 slutade matchen.

Almer Ljutika2010-05-18 08:27:43
Author

Fler artiklar om SvenskaFans