IFK Göteborg för starka helt enkelt
Robin Söder och Stefan Selakovic gjorde allt för att stoppa Eldin Kozica

Försvarstabbar fällde tappert kämpande Väsby

Kvällens match mot IFK Göteborg slutade med en 0-2 (0-2) seger för gästerna

Väsby inledde riktigt bra och Fredrik Holster hade ett riktigt kanonskott mot krysset men gästernas målvakt gjorde en fantastisk räddning till hörna.
Admir Catovic hade också en bra chans 1 15 min. men skottet gick över målet.

Så kom då försvarsslarvet i 23 min. där Jakob Johansson kunde slå in 0-1 från nära håll framspelad av Robin Söder.
Ett trist baklängesmål då Väsby varit med i matchen riktigt ordentligt. Efter målet tappade Väsby taget och det var mycket bollinnehav för IFK, utan att dom skapade några större farligheter.

Magnus Eriksson fick sin stora chans i 37 min. men en ny bra räddning av Marcus Sandberg i göteborgsmålet, Mikael Wentzel var framme på returen men målvakten kunde parera än en gång.

Väsby bjöd friskt i slutet av halvleken , först en ”indianare” i försvaret, avslutet dock över målet, sedan kom ytterligare ett misstag, ett riktigt skitmål av Stefan Selakovic och 0-2 kändes som om det var ointagbart.

Andra halvlek förmådde Väsby inte skapa några riktiga målchanser, utan IFK hade stort bollinnehav och bollarna visslade oftast utanför Thomas ”Thudde” Thudins stolpar.

På stopptid hade Fredrik Holster ett bra skott på mål, men återigen en bra räddning av Sandberg i IFK målet.
0-2 var ju ett rättvist resultat, kunde ha blivit fler med lite otur.

Nu är Svenska Cupen över för det här året för Väsby som nu får inrikta sej på Superettan, närmast IK Brage inkommande lördag kl.16.00.

Vi får hoppas att högtalaranläggningen fixas fram tills dess, oerhört pinsamt med Sveriges mesta fotbollslag IFK Göteborg på besök och ingen speakeranläggning som fungerade. Undrar vad fotbollsfolket i Sverige tänker om Vilundavallen, det är ju inte första gången precis som anläggningen havererat då den stått fullt påslagen i ett kassaskåp.

Bollpojkar: BSK P-97:1
Matchvärdar: Kyssinge Golf, MdotB och Blomsterpinglan

Domare: Jonas Eriksson Sigtuna