Eskilstuna City -FoC Farsta 3-0

Igår kom serieledande FoC Farsta på besök till Tunavallen.

I toppmatchen i Division 2 Södra Svealand börjar Farsta klart bäst och skapar en del farligheter de 10 första minuterna. Avsluten var dock allt annat är bra och gick oftast 5 meter över. Farsta hade en del farliga hörnor i inledningen och de kommer runt på kanterna gång på gång. Ett av få Cityanfall under de första 20 minuterna får City en frispark på högerkanten mitt på offensiv planhalva. Div 2 debutanten Tobbe Hägg slår frisparken som nickskarvas av Marcus A och på bortre stolpen dyker Emil Fritzell upp och gör sitt andra mål för säsongen, efter målet tar City över något. Några minuter efter målet är samme Fritzell på väg att rycka sig fri men blir nerdragen av Farstas mittback Victor Catenacci vilket leder till ett solklart Rött kort och en frispark i farligt läge. Frisparken skjuts i muren av Micke Larsson. Efter utvisningen tillåts Farsta ta över mer igen. och i den 34:e minuten får farsta ett jätteläge att kvittera genom Durim Berisha, men Citys målvakt Rickard Larsson styr bort närskottet till en resultatlös hörna. i den 37:e minuten utökar City ledningen genom Emil Fritzell efter ett jääte förarbete av Micke Larsson som som bryter förbi två Farstaförsvarare och serverar bollen till Fritzell som trycker upp bollen i nättaket. Några minuter senare tvingas City till ett byte Ut går en Danne Karlsson och in kommer Sebbe Lundberg. i slutskedet av halvleken får City sånär ett friläge genom Micke Larsson men Farstaförsvarare kommer emellan och bryter. City går till halvtidvila med en 2-0 ledning som kanske inte var så speciellt rättvist sett till hur matchen såg ut.

Andra halvlek börjar med ett jätteläge för den inbytte Sebbe lundberg som missar öppet mål efter en snabb citykontring. CIty flyttar upp spelet något i inledningen av andra halvlek men det händer inte så mycket åt något håll i matchen. efter en dryg timmes spel tvingas ytterligare en cityspelare kasta in handduken, Linus Wallinder slår axel ur led och blir utbytt mot Zaman Safari. Sista halvtimmen får de 403 i publiken se Farsta ta över spelet och tillåts återigen att skapa några halvchanser. De försöker forcera in en reducering men avsluten är återigen för tama och rickard Larsson har inga som helst problem i målet. I och med att Farsta flyttar upp laget kan City satsa på kontingar vilket resulterar i ett 3-0 mål i den 89:e minuten efter att Dan Wikström frispelat Zaman Safari som var iskall och lobbade snyggt in matchens sista mål. efter 3-0 spelas matchen bara av.

Segern är klar sett till resultatet men spelmässigt var det jämnare än vad siffrorna säger. Farsta gör det bra med tanke på att de spelar med 10 man i mer än en timme, och är det klart bästa laget som city mött den hr säsongen hittills. Bästa sperlare i hemmalaget var Emil Fritzell, även forwardkollegan Micke Larsson och inbytte vänsterbacken Sebbe Lundberg gör en bra insats.

Citys Startelva; Rickard - Rebin, Marcus, Markus, Danne K ( Sebbe Lundberg 42) - William- Danne W (K), Linus (Zaman 58), Tobbe (Adnan 84) - Micke och Emil.