Ljungskile stoppade Norrköping, Tredje raka förlust för Hammarby

Allt om 8:e omgången av Superettan hittar ni här.

Landskrona – Sundsvall 0-0
Det blev mållöst i mötet mellan Landskrona och Sundsvall, trots att båda lagen skapade en hel del chanser. Den första halvleken tillhörde hemmalaget och innan första tio minuter var spelade, skapade BoIS två jätte lägen. Den ena av Fredrik Olsson som slet sig förbi på kanten men misslyckades med avslutet ur snäv vinkel, och den andra från Morten Nielsen som drog på ett tungt volleyskott som målvakten Tommy Naurin med viss möda lyckades rädda.
BoIS fortsatte att skapa farliga chanser och andra halvlekens bästa chans för BoIS kom när Fredrik Olsson samspelade med Fredrik Karlsson. Liksom i första halvlek räddade målvakten avslutet från snäv vinkel. Sundsvalls bästa målchans i den andra halvleken kom efter en tilltrasslad situation, där Fredric Jonsson nickade i stolpen.
Hemmalaget var det bättre laget, men saknade skärpan i avsluten och matchen slutade där med 0-0.

Ljungskile – Norrköping 2-1
Ljungskile stoppade serieledande Norrköping. Norrköping var ute efter femte raka seger, men hemmalaget vann matchen med 2-1. Hemmalaget tog tag i taktpinnen redan från början. Norrköping hade svårt att få igång sitt offensiva spel, och laget hade bara ett avslut på mål i den första halvleken. I den 31:a minuten tog hemmalaget ledningen. Martin Smedberg-Dalence spelade fram Gabriel Altemark-Vanneryr som tryckte in ettan för hemmalaget. I den andra halvleken kom Norrköping tillbaka och jämnade ut spelet. I den 77:e minuten dundrade Imad Khalili kvitteringen för Norrköping. Efter kvitteringen var det Norrköping som höll i taktpinnen. Laget jagade ett seger mål. Men med bara åtta minuter kvar avgjorde hemmalaget. En frispark utanför straffområdet från Martin Smedberg-Dalence förpassades i mål av mittbacken Santana Silva. Det var Ljungskiles andra raka seger i serien.

Syrianska – Trollhättan 3-0
Trollhättan har det fortsatt tungt i årets Superettan. I den här omgången blev det förlust på bortaplan mot Syrianska. Hemmalaget avgjorde matchen redan i den första halvleken. Syrianska rivstartade och Besim Kunic gjorde 1-0 i den 8:e minuten. Bara två minuter senare ökade han på till 2-0, efter en mycket fin individuell presentation. Peter Ijeh spelade fram Yussuf Saleh som satte dit 3-0 i den 31:a minute. Hemmalage kontrollerade sedan matchen och var klart det bättre laget. Segern var aldrig hotat och var hur rättvis som helst.

Öster – Falkenberg 0-1
Falkenberg tog tre mycket viktiga poäng, när man på bortaplan besegrade Öster. Den första halvleken bjöd på få klara målchanser. Öster började matchen piggast,men som sagt lagen hade svårt att skapa chanser. I den 33:e minuten fick Falkenberg sin första avslut på mål och det blev mål på det skottet. Christoffer Carlsson kom runt på kanten och slog in bollen till Daniel Alexandersson som trots lite dålig vinkel stänkte upp bollen i bortre krysset.
Lite fler chanser skapades i den andra halvleken. I den 64:e minuten var hemmalaget nära en kvittering, när Freddy Borg träffade ribban. Öster jagade en kvittering, men det var bortalaget som var farligast framåt. Några fler mål blev det inte i den här matchen.

Degerfors – Assyriska 2-1
Degerfors besegrade topplaget Assyriska på hemmaplan. Hemmalagete var det bättre laget och hade mesta och det bästa av spelet. I den 34:e minuten tog man rättvist ledningen genom Tobias Solberg. Efter en timme spel kvitterade Assyriska och det genom Ceyhun Eris. Det hela avgjordes när Johan Bertilsson fastställde slutresultatet tio minuter från slutet. Assyriska missade där med chansen att knappa in på Norrköping i toppen.

Väsby – Brage 1-0
Väsby besegrade Brage på hemmaplan med 1-0. Den första halvleken bjöd på ganska dåligt spel och lagen hade svårt att skapa målchanser. Hemmalaget gjorde två byte i paus och på så sätt fick man bättre fart på spelet. I den 52:a minuten avgjordes matchen, när inhopparen Admir Catovic sköt in matchens enda mål.

J-Södra – Hammarby 2-1
Hammarby åkte på sin tredje raka förlust, när man på bortaplan föll mot J-Södra. Den första halvleken var jämn spelmässigt, där båda lagen spelade bra och underhållande fotboll. Kristoffer Fagercrantz gav hemmalaget ledningen i den 5:e minuten. Hammarby kom tillbaka och kvitterade i den 22:a minuten efter ett monsternafall, som avslutades av Linus Hallenius. I den andra halvleken var det Hammarby som skapade det mesta och det bästa. Linus Hallenius hade en boll i stolpen, och Petter Furiseth hade ett bra skott, som gick strax utanför. Det var dock hemmalaget som fick sista ordet i den här matchen. Med sex minuter kvar fick man en hörna. Per Cederqvist skarvade hörnan mot mål, där en Hammarby spelare styrde bollen mot det egna målet. Johhanes Hopf gjorde en bra räddning, men på returen kunde inhopparen Mathias Etéus slå in returen. I slutet av matchen jagade Hammarby en kvittering, men var aldrig nära.

Örgryte – Ängelholm 0-0
Matchen spelas den 1/7 och sammanfattas med den nionde omgången.