Gnagarforum besöker Thomas "Tolle" Lagerlöf och Väsby United - del två
Matchdags: Väsby United mot IFK Göteborg i Svenska Cupens tredje omgång Gnagarforum följer med Thomas ”Tolle” Lagerlöf i Väsby United där han är chefstränare och sportchef. Det har blivit matchdag, Väsby ska möta IFK Göteborg på Vilundavallen i Upplands Väsby.
Två dagar efter Väsbys träning på Karlberg och fyra dagar efter säsongens första serieseger mot Assyriska är det fortfarande sommarväder. På onsdagen åker Tolle E-4:an norrut i sin röda combi mot Väsby och Vilundavallen, klockan är 15:30. I bilen finns bland annat tomma vattenflaskor och cd-skivor, bland artisterna finns Nick Drake, Bruce Springsteen och Ulf Lundell. Det är avspark kl 19:00, det innebär att Tolle hunnit med att lämna sina barn på skola och dagis och lagat ett staket hemma. Hans sambo är sjuk så det var mycket att styra upp innan han åkte hemifrån: barn- och hundpassning bland annat.
Det mesta inför kvällens match är förberett, några beslut har dock blivit försenade då det finns lite skador och sjukdomar på truppen:
- Idag tänker vi visa ett par klipp på IFK Göteborg för de spelar väldigt, väldigt konsekvent på samma sätt. Just nu gör de inte ”så många mål för stunden” men det är inläggsspelet som är deras styrka. Sen har de några speciella löpningar och passningsvägar som de söker hela tiden. Vi brukar alltid prata lite om motståndaren dagen före match för att sedan fokusera på oss själva på matchdagen. Men just den här gången pratade jag lite om Göteborg igår, sen tänkte jag ”stärka upp” med ett par klipp på dem eftersom det är ett lag som vi normalt inte möter.
Elvis da Silva Santana är avstängd, inga AIK-spelare får användas. Jonatan Lundevall är sjuk, Jesper Carlsson gick sönder på träningen häromdagen och blir borta någon vecka. Fredrik Holster och Niklas Maripuu har småsksvanker. Admir Catovic gör sin första match från start och kommer inte spela nittio minuter. Daniel Sundgren kommer spela sin första match på åtta månader. Tolle hade tänkt att Väsby skulle vila lite spelare nu, de har haft ett tufft program med två matcher i veckan, men förutsättningarna har gjort att han har fått tänka om. På lördag väntar en ännu viktigare match i Superettan mot Brage.
Lördagens seger mot Assyriska betydde mycket. Tolle tycker att Väsby äntligen fick utdelning för ett spelövertag de haft i flera matcher tidigare under säsongen men som de inte förmått att utnyttja. Men eftersom dagens startelva kommer se så pass annorlunda ut går det inte ta med sig så mycket från Assyriska-matchen – förutom känslan att vinna:
- Vi tappar all form av ”speed” på kanterna eftersom de spelarna inte är med idag. Det är helt andra förutsättningar, vi får spela på ett helt annat sätt: med indragna mittfältare och forwards som är bra i ”mellanytan”. Det blir ett annat spel. Men jag tror att vi har en bra chans! Göteborg känns inte sylvassa men de är ett bra lag på alla sätt. Jag sa att de bara hade gjort mål i de senaste fem matcherna men det var i de senaste sex – jag kanske hade fel uppgifter. De har svårt att få dit bollarna, samtidigt ska vi veta att de har ”tunga huvudspelare i boxen” – det kanske inte är vår styrka; vi vill ju ha bollen på backen.
Väsby United är ett ungt lag, det innebär att man inte kan överdriva det taktiska; man ”präntar in budskapet många gånger kort” – med bilder, ord och övningar:
- I Assyriska är de flesta spelare runt 30 år, de är mer ”ett självspelande lag”, har man spelat fotboll så pass länge fattar man oftast rätt beslut. De flesta unga spelare har inte ”den inbyggda spelförståelsen” än, med vissa undantag. För de flesta tar det ganska lång tid att utveckla en bra spelförståelse. Fredrik Holster är ett exempel på en spelare i Väsby som redan nu har en bra spelförståelse. Sen bygger ju vi hela vårt spel på vår ungdomliga energi och entusiasm. En ”körarmentalitet” – vi tror på vår idé, fördelen med ett ungt lag är att man inte bryr sig så mycket om motståndet. De har ingen större respekt för någon.
- En annan fördel med att spelarna är unga är att de återhämtar sig snabbt. För Daniel Tjernström till exempel, som är 35, tar det några dagar efter match innan har är pigg och fräsch igen. Våra spelare kör ofta bollträning redan dagen efter match, det är inga problem.
Tolle tycker att han har ett jätteroligt jobb. Men det finns baksidor. När hans sambo en gång bad honom skriva upp hur mycket han jobbade fick han snabbt börja ”frisera” siffrorna:
- Mindre än tolv timmar per dag finns inte. Det är det aldrig. Man jobbar sju dagar i veckan. Det var tre år sen jag gjorde någonting annat som inte hade något med fotboll eller familjen att göra. Se på TV har jag heller inte gjort på länge, någon gång när frugan kollat på ”Skavlan” har jag tittat en stund.
Familjen skulle prioriteras om Tolle skulle få mer fritid. Men om familjen var bortrest skulle han i andra hand välja att gå på konsert:
- Jag kommer inte ens ihåg vad jag såg sist, det är så många år sen. Steve Forbert skulle jag faktiskt vilja se live, en amerikansk artist, ”Springsteen-light”, som säkert hållit på i trettio år.
Mitt under bilfärden ringer AIK:s tränare och sportchef Björn Wesström. Elvis da Silva Santana och Jonatan Lundevall ska träna med AIK imorgon så de får vara med i kollektiv träning. Eftersom Väsby spelar på "de sista de har” kommer de själva inte ha någon riktig träning under torsdagen, nu slipper Elvis och Jonathan träna ”en mot en”.
Tolle om ”fotbollstränare”
Det blev aldrig något examensarbete för Tolle på KTH där han läste Data och teknik i flera år. Det blev istället ett direktsteg till att vara tränare från att ha varit spelare. Idag är han anställd av AIK med uppdrag att träna och vara sportchef i Väsby. Kontraktet är till och med säsongen 2011. Förutom tiden till dessa uppdrag går han också fotbollsförbundets tränarutbildning ”nivå avancerad” (motsvarande ”gamla steg 3” men mer omfattande).
Stuart Baxter är ett namn som man omöjligt kan undvika när man pratar om AIK med AIK:are. Tolle menar att Stuart Baxter satt stor prägel på AIK och deras sätt att spela fotboll. Grunderna som Stuart lagt finns även i Väsby idag också:
- Försvarsmässigt ska man från mittfältet och neråt pressa bollen inåt i planen. Många lag gör tvärtom: de pressar bollen från mittfältet och ut mot kanterna, bort från den farliga ytan. Stuart hävdade att ”pressa inåt mot understöd” istället. Att pressa utåt håller till en viss gräns men möter du tillräckligt bra spelare, pressar du utåt blir du ”en-mot-en” med din motståndare till slut. Pressar du utåt får du ingen hjälp. Möter du bra spelare, internationella framför allt, så får du det väldigt, väldigt svårt. Det är ett offensivare försvarsspel, anser vi, att pressa bollen inåt. Vinner du bollen när du pressar utåt hamnar den vid hörnflaggan – då är det långt till motståndarnas mål . Pressar du inåt och vinner bollen centralt har du närmare att anfalla själv. Men du riskerar mer också: är du inte tillräckligt skicklig ”kliver ju Messi in i planen och sänker bollen i burgaveln”. Det ställer större krav på att du har skickliga spelare som klarar av att göra det.
- Det är inga konstigheter. Rikard Norling utvecklade ju offensiven på ett annat sätt än Stuart även om Stuart började med det också på slutet. Fotboll är egentligen ganska okomplicerat. Det handlar egentligen mer om att vara väldigt konsekvent och våga göra det du tror på. Och vara tydlig, så att man gör samma sak hela tiden.
- Min filosofi ligger där någonstans. Jag väldigt intresserad av andra tränare och influenser. Jag är otroligt imponerad av Nanne Bergstrand som i mitt tycke, genom de senaste åren, odlat fram Sveriges bästa offensiv i Kalmar. De är bäst i Sverige ”i den sista tredjedelen” och gör mycket mål. Visst; ”det hackar lite ibland” - när spelare kommer och går och de ska hitta nya roller, men Kalmar har alltid konsekvent hittat tillbaka till sitt spel. De har ett helt ”annat tänk”. De bygger ju inte bakifrån för fem öre, de bygger hela sitt spel på andrabollen. Bollen ska bara upp i planen, oavsett om den träffar en Kalmar-spelare eller en motståndare: när bollen väl dimper när så vinner de andrabollen och spelar därifrån. Nu kan ju Kalmar spela bollen i backlinjen också men om man ska hårddra det så bygger de spelet på andrabollen. De är fantastiska i sitt omställningsspel.
Tom Prahl är en annan tränare som Tolle är imponerad av. Även om Tom Prahl har det tungt i Trelleborg nu och Tolle inte delar alla hans åsikter om hur man ska spela så når Tom resultat:
- Inget lag som Tom Prahl har tränat har ju spelat en jättetrevlig, sprakande anfallsfotboll direkt. Vinna SM-guld kan folk göra. Men Tom har lyckats med mer än det. I Trelleborg når Tom, med ett begränsat spelarmaterial, resultat – år efter år. Det är egentligen bara i Stavanger han har misslyckats.
- Sen har vi haft otroligt bra tränare i AIK. Jag har lärt mig fantastiskt mycket av Rikard, Nebo och Micke Stahre. Det finns många bra tränare, det är intressant. Men det går inte att ta någon sorts ”hopkop” – däremot kan du lära dig massvis av andra människor som man möter, inte bara de som håller på med fotboll.
Rikard Norling: en av många man kan lära sig mycket av enligt Tolle.
- Av Rikard lärde jag mig framför allt grunderna, hur det är att vara tränare överhuvudtaget. Det är så mycket mer att göra; inte bara är ställa ut några koner på en plan och köra tvåmål. Även om man så klart helst så mycket som möjligt bedriver träning i spelform, speciellt med våra unga spelare i Väsby. När du spelar på träningarna kan du ”pränta in” det du vill ha ut. Rikard har otroliga fotbollskunskaper och har mycket att lära ut.
Vilundavallen i Väsby
Bilmotorn stängs av, målet för färden har nåtts: Vilundavallen i Väsby. Tolle går på parkeringsplatsens asfalt och pekar på den stora byggnaden som ligger framför Vilundavallen:
- Det är den nya simhallen, stor och fin. Hade de byggt hallen lite större hade vi kunnat ha våra omklädningsrum där. Nu får vi byta om i baracker istället.
Vilundavallen har kallats för ”Superettans sämsta arena” av fler än en person. Andra namn är ”Division tre arena” och ”Öststatsarena. Tolle går ”rakt på sak”: ner på planen för att kolla in gräset. Där står en annan gammal AIK-spelare som drabbats av samma nyfikenhet: Nicklas Carlsson, som sedan 2008 spelar för IFK Göteborg. Planen kunde ha varit bättre, något många menar att den kommer att bli under sommaren.
Tolle och Nicklas Carlsson, för dagen vänsterback i IFK Göteborg. Foto: Tommy Arvidsson.
Inne i gråa baracker ligger Väsby Uniteds högkvarter: materialrum och omklädningsrum. Fast det är tre timmar kvar till avspark så är flera ledare och spelare redan på plats. En av dem är assisterande sportchefen Lukas Syberyjski, 29 år, som är från Skövde. Lukas har haft en fotbollspassion sedan barnsben och berättar hur han hamnade i Väsby:
- Jag flyttade till Stockholm 2006 för att plugga Journalistik och multimedia på Södertörns högskola, jag gjorde min praktik på AIK media, även mitt examensarbete handlade om ”Väsby kontra argentinaspåret”. Jag gjorde ett tillräckligt gott jobb för att de skulle vilja satsa vidare på mig. Men jag började redan 2007 som ungdomsledare för AIK:s pojkar födda 93. På den vägen fick jag kontakt med AIK:s dåvarande Sportchef Ola Andersson, han var väldigt öppen och ”openminded” när jag senare talade med honom om att få göra praktik i Väsby.
- Det försvann många människor i Väsbys organisation en period, då passade jag på att ta chansen. Jag gillar att få saker gjorda och att lösa problem. Jag var här i Väsby tillsammans med sportchefen Jens Andersson från juni till november, tills hans kontrakt med Väsby gick ut hösten 2008. Jens är ju tillbaka i AIK nu som scoutingchef efter en period i Sirius, det är kul för AIK.
Lukas berättar att 2009 var ett jobbigt år för Väsby: det fanns färre ledare då och de hade inte samma understöd som de nu får från Väsbys styrelse och samarbetsklubben Bollstanäs SK. Den sistnämnda klubben är Väsby kommuns stora ungdomsklubb i fotboll, de håller till på andra sidan motorvägen. Det finns förhoppningar att några av deras ungdomar ska komma till Vilundavallen ikväll.
Assisterande sportchef Lukas Syberyjski och assisterande tränare Mikael Hjelmberg som kollar in vad matchens spelare vinner för pris. Foto: Tommy Arvidsson
Idag har Lukas bland annat gjort lördagens matchprogram, pratat med agenten Dennis Schiller samt varit inne på AIK:s kansli för att ragga åskådare till kvällens match. Krister Nordin skulle bland annat dyka upp. Lukas tycker att Väsby United för närvarande erbjuder en otroligt bra produkt – men ”paketeringen” behöver förbättras:
- Just nu har jag känslan att bor man i Väsby håller man på AIK eller något annat lag. Väsby ska kanske inte bli ”första-laget” man håller på men när det är match så ska folk ta sig hit.
Det sistnämnda är inte lätt. Trots drygt 38 000 invånare i kommunen kommer det oftast inte mer än ett par hundra åskådare till Väsbys matcher. Till denna match har man jobbat ihop ett specialerbjudande tillsammans med Kyssinge golfklubb: för 249 kronor får du middag med ”fri dryck” (vin eller öl), svinga en golfklubba, en matchpresentation av Väsbys ordförande Henrik Lannér samt skjuts fram och tillbaka mellan golfklubben och Vilundavallen. Inte en enda människa har anmält intresse.
Det är liv i rörelse i det lilla rummet Tolle och hans assisterande tränare Mikael Hjelmberg har till sitt förfogande. Flera personer kommer in och går ut. Skrivbordet är litet också, alla ledare har en egen Laptop med sig som står där. Mikael Hjelmberg kommentar Väsbys laguppställning som någon tror sig veta på Gnagarforum: ”backlinjen var bra men inte resten”.
En och en halvtimme innan matchstart börjar allt fler spelare anlända. En del ursäktar sig och förklarar att det varit bilköer, något som ledarna redan känner till. Någon spelare som redan är på plats får massage av naprapaten Niklas Scherdin i ett litet rum i baracken. Samtidigt sitter Tolle på sitt ”kontor” och funderar på matchen och olika scenarier som kan utspela sig. Som tränare är han inte nervös innan match – däremot under match. Det kan vara svårt är att justera vissa saker under matchen, spelarna måste själva få jobba sig in i ”sin egen match” och forma matchbilden. I fotbollsmatcher vet man ju aldrig vad som händer – man måste anpassa sig.
I en annan barack, bakom omklädningsrummet, finns kafeterian. Därinne sitter flera spelare och äter mackor och bananer. Barn, kvinnor och män jobbar febrilt därinne med försäljningsförberedelserna. Spelarna och ledarna får förse sig själva och bre sina egna mackor.
En kort stund senare samlas ledarna och spelarna i Väsbys omklädningsrum. Tolle visar rörliga klipp på Göteborg och talar om vad Väsby-spelarna ska göra och vara uppmärksamma på. Spelarna är tysta och lyssnar koncentrerat. Genomgången tar inte mer än tio minuter. Väsby ska ”göra sin grej och sin match”.
Tolle, längst bort i bilden, går igenom den kommande matchen. Foto: Tommy Arvidsson.
Klockan 17:57 får Väsbytränarna IFK Göteborgs laguppställning som de ivrigt läser inne i det lilla tränarrummet. De kan dock snart konstatera att den är helt fri från överraskningar. Tolles resultattips:
- 2 – 0 till oss, Adde (Admir Catovic) gör bägge målen, han ska bara spela 55 minuter så han måste göra dem snabbt.
Väsbys laguppställning: Thomas Thudin (mv), Backar: David Fällman (V), Eldin Kozica, Sotirios Papagiannopoulos och Daniel Sundgren. Mittfält: Mikael Wentzel (V), Niklas Maripuu, Fredrik Holster och Patrick Pupparo. Anfall: Admir Catovic och Magnus Eriksson. Avbytare: Daniel Ålund, Hezha Agai, Adam Modin, Carl Nyström, Markus Lundin och Niklas Rönn.
Tio minuter innan match är det samling i omklädningsrummet igen. Innan de ställer sig i en stor ring med armarna över varandras axlar drar Tolle ”tre grejer”:
- Lås insparkarna. Stå högt med laget. Spela bollen och ”hota” mellan deras inner- och ytterbackar.
Det är dags för avspark.
Match i Svenska Cupen omgång tre: Väsby United mot IFK Göteborg
Efter att Göteborg fått fast bollen på Väsbys planhalva de första minuterna äter sig Väsby in i matchen mer och mer. Men etablerar allt oftare spelet nere på Göteborgs planhalva och har ett visst övertag. Sedan börjar spelet svänga fram och tillbaka, matchen är jämn. Men det blir Göteborg som får utdelning och de gör 1 – 0 i den 23:e matchminuten.
Väsbyspelarna är och hotar IFK Göteborg i deras straffområde. Foto: Tommy Arvidsson.
En halvtimme in i matchen lyckas speakern på Vilundavallen göra sig hörd för första gången. Matchspeakern får inleda med att be om ursäkt för att han inte hörts tidigare och att målet gjordes av Jakob Johansson. Det är oklart om speakern kommer tillbaka under matchen. Ljudet fungerade alla fall innan avspark, spelarna gick in på planen till tonerna av Europes ”The final countdown”.
Väsbys lyckas inte hålla undan inläggen från högerkanten. I matchens 45:e minut slår Stefan Selakovic ett inlägg, Väsbys målvakt hjälper olyckligt bollen in i mål: 0 – 2 till gästerna.
I paus byter Tolle ut Niklas Maripuu som är småskadad. Niklas är viktig för lördagens seriematch mot Brage, därför vill Tolle ”spara honom” till den. Niklas blir förstås besviken över att inte få spela mer, Hezha Agai spelar på innermittfältet istället.
Vilundavallen i halvtidsvilan. Det stora bruna huset längst bak till vänster är en den nybyggda simhallen. De gråa barackerna till höger är spelarnas och tränarnas omklädnings- och materialrum. Foto: Tommy Arvidsson.
IFK Göteborg kontrollerar matchen fullständigt i andra halvlek. Väsby-spelarna hjälper till då de ibland gör enkla misstag och tappar bollen vilket ger motståndarna ännu mer bollinnehav. Göteborgarna gör få misstag och är nära att öka på sin ledning flera gånger under andra halvlek. Väsby-spelarna ger dock aldrig upp, så fort de får bollen försöker de spela upp den på Göteborgs planhalva men de farliga målchanserna uteblir.
Det är lite drygt 900 åskådare på plats. Majoriteten finns på Vilundavallens enda sittplatsläktare. Ibland hörs en trumma därifrån och ibland skriks det ”Hata Göteborg”. Det är en blandning av barn, ungdomar och medelålders människor där. Mittemot sittplatsläktaren står de få tillresta Göteborgarna som sjunger och applåderar sitt lag och sina spelare. Spelaren Gustaf Svensson applåderar tillbaka till Göteborgarna när han blir utbytt. Det står även lite människor utspridda längs det midjehöga staketet som går precis utanför löparbanan som omringar planen.
Är man nära planen kan man tydligt höra kommunikationen mellan spelarna och domarna: ”På bollen, på bollen!” skriker linjedomaren vid något tillfälle när en spelare vädjar om frispark efter en närkamp. Klockan 20:50 blåser domaren Jonas Eriksson av matchen: det blir 2 – 0 till IFK Göteborg.
”Det var inte den här matchen vi skulle vinna!”
Efter slutsignalen vill några barn ha autografer av spelarna. Göteborgs Gustaf Svenssons är en av de eftertraktade. Tolle och Lukas dröjer kvar en stund på planen och pratar med en tredje person.
Inne i barackerna sitter Mikael Hjelmberg i det lilla tränarrummet. Leif Karlsson, chef för AIK:s ungdomsfotboll och som också sitter med i AIK:s utvecklingsråd, kommer in i rummet och slår sig ned. Tolle kommer också in så småningom; ”det var inte den här matchen vi skulle vinna”, säger han. Matchen på lördag mot Brage i Superettan är den viktiga. De tre männen har en kort diskussion om matchen, Väsbys insats och om planen. Man diskuterar också om konstgräs skulle passa Väsbys spel bättre.
Assisterande sportchefen Lukas har åkt i väg för att köpa hamburgare. Tolle suckar något åt detta eftersom de flesta spelare redan kommer ha hunnit iväg innan Lukas kommer tillbaka med maten.
Det var inte bara majoriteten av Väsbys spelare som hunnit iväg. IFK Göteborg visade att det inte var första gången de var på bortamatch. Deras buss rullar iväg så fort att man knappt kan tro att spelarna hunnit duscha. De få Väsbyspelarna som är kvar äter upp hamburgarna inne i omklädningsrummet som Lukas köpt.
Tolle sammanfattar matchen
Mobilen kollas en sista gång på väg till parkeringsplatsen. Foto: Tommy Arvidsson
Klockan har hunnit bli 21:45 och det känns fortfarande som sommar ute när Tolle sätter sig i bilen för att köra hem till Nacka. Han sammanfattar matchen:
- Vi är inte nära, ger man bort två mål när man möter allsvenskt motstånd får man det tufft. Dessutom med en sargad trupp där flera spelare är lite slitna. Vi startade bra, med lite tur hade vi kunnat få en frilägesutvisning på en göteborgare efter några minuter. Fram till deras mål efter tjugo minuter följer vi spelplanen och är med i matchen – vi spelar okej. Men efter första bjudningen tappar vi lite energi. När vi även bjuder dem på tvåan i slutet i av första halvlek känner man nog att matchen är ganska körd, även om vi känner att vi vill göra ett försök i andra halvlek. De spelar av matchen ganska kontrollerat.
- I halvtid sa jag att ”nu har vi gett motståndaren två mål, det kan vi inte göra något åt – det är redan gjort. Nu får vi göra det härifrån där vi är nu och försöka stå lite högre och kliva upp lite högre och chansa lite mera och se om vi kan stressa dem”. Vi försöker väl ett tag men när vi inte får någonting för det så orkar vi inte riktigt. Våra spelare gör det ganska okej ändå men Göteborg är för bra och blir aldrig riktigt hotade. Göteborg spelar bra.
Niklas Maripuu var sliten på lårets baksida, därför blev han utbytt. Under den sista halvtimmen när matchen ”var körd” började ”halva Tolle” fundera på lördagens match mot Brage:
- Då måste vi prestera på topp, vilket vi gjort hela Superettan hittills. Vi måste tillbaka dit, idag var det ”okej” – inte mera. Matchen ikväll var vår svagaste insats hittills i år men det är bra för grabbarna att stöta på allsvenskt motstånd.
Färden går vidare hemåt i skymningen, hem till hundar, barn och sjuk sambo. Det är bara tre dagar kvar till matchen mot Brage men Superettan pågår ändå till den 23:e oktober. Då avslutar Väsby serien på hemmaplan mot Syrianska.
Fotnot:
Vill du titta när Väsby spelar fotboll kan du göra det snart: Superettans VM-uppehåll är bara två veckor långt (mellan den 29:e maj och 12:e juni). Då ska Niklas Maripuu med pojkar -92 på landslagsuppdrag.
Man får ha sex spelare under som är under 22 år ”på listan” från en annan klubb. Spelarna får gå mellan två klubbar på en dags varsel, dessa spelare kan alltså spela för två olika lag på olika två dagar. Väsby United har i sin tur ”spelare på lista” till AIK:s andra samarbetsklubbar: Råsunda IS, Sollentuna United och Akropolis. B-lagsmatcher har man i stort sett frångått helt och hållet.
Tidigare i år gick Niklas Backman och Christoffer Eriksson över från Väsby till AIK. Andra som gått samma väg är till exempel Martin Mutumba och Mikael Thorstensson.
Väsby United har Superettans överlägset lägsta snittålder på sina spelare, flera av dem är födda på 90-talet. Den enda som sticker ut ordentligt och höjer medelåldern är målvaktstränaren Thomas Thudin 37, som tagit över i Väsbys mål efter Niklas Rönn, som numera finns i samarbetsklubben Råsunda IS. Lukas Syberyjski beskriver Väsby Uniteds spelare som ”semiproffs”, de flesta pluggar eller jobbar vid sidan om.
*****
Se fler bilder från intervjun med Thomas ”Tolle” Lagerlöf.