Väsby förlorade målkalas i slutminut.
Väsbys hattrick skytt Magnus Eriksson

Tappade 2-0 till förlust 3-4 Mot Jönköpings Södra

Magnus Eriksson gjorde tre mål och såg ut att bli stor matchhjälte

Men i matchens sista fem minuter gjorde gästande Jönköping Södra två mål och fick med sig alla poängen hem till Småland.

Det skulle ha varit Magnus Eriksson stora tillställning. Ett mål i vardera halvleks tredje minut och dessutom ett sent ledningsmål i den 82:a minuten.
 - Vi gör tre mål och mycket annat som är bra i matchen. Tyvärr så är det inte värt så mycket just nu när det inte generar några poäng, sa ass. sportchef Lukas Syberyjski besviket efter matchen.

Väsby dominerade spelet under matchens första halvtimme och skapade många chanser.
 Redan i 3:e minuten tog sig Jonatan Lundevall fram på mittfältet och stack in bollen till Fredrik Holster som fälldes i straffområdet.
Eriksson tog hand om straffen och rullade behärskat in bollen.

En kvart senare var Eriksson nära att bli tvåmålsskytt när han vände upp i straffområdet på inspel från Elvis da Silva Santana, men skottet smet utanför.
Gästerna stack upp med långskott från Pär Cederqvist och Tommy Thelin mot slutet av halvleken, men var aldrig riktigt nära.

I andra så var det rivstart från Väsby återigen. Omvänt hittade Holster denna gång en djupledsgående Lundevall som tog sig ner till kortlinjen i straffområdet och hittade snett inåt bakåt till en fristående Magnus Eriksson som återigen hittade nätet bakom Nuredin Bakiu och Väsby såg ut att gå mot seger.

Tio minuter in i halvleken fick dock Jönköping en biljett in i matchen igen. Kristoffer Fagerkrantz stänkte in en frispark i första krysset och gästerna fortsatte trumma på.

Under en tiominutersperiod fick hemmalaget ingen riktig ordning på spelet och den perioden avslutades med en kvittering av Cederqvist på en slängnick i den 65:e minuten.

Efter det blev spelet mer avvaktande innan Eriksson fullgjorde sitt hat-trick med åtta minuter kvar att spela.

Matchen skulle dock ta ännu en vändning. På hörna i den 85:e minuten kvitterade Cederqvist genom sitt andra mål för dagen och på tilläggstid lyckades Tommy Thelin placera in segermålet 3-4
 - Vi hade varit besvikna med oavgjort, att sedan förlora matchen känns närmast overkligt, säger Syberyjski.

Startelvan - Thomas Thudin - Mikael Wentzel (K) - Eldin Kozica - Carl Nyström - Christoffer Eriksson - Daniel Sundgren - Jonatan Lundevall (84) - Niklas Maripuu (69) - Fredrik Holster - Elvis da Silva Santana och Magnus Eriksson.
Ersättare - Admir Catovic (69) - Hezha Agai (84)
Domare: Lars Olsson