Sammanfattning av Superettans 10:e omgången

Landskrona besegrade Norrköping, Degerfors hakade på toppstriden, och Dinko Felic avgjorde derbyt mot Assyriska. Sammanfattning från alla matcher följer nedan.

Degerfors – Hammarby 4-2
Degerfors besegrade Hammarby på hemmaplan med 4-2 i en mycket underhållande match. Hammarby öppande matchen bäst och tog ledningen i den 4:e minuten genom Linus Hallenius. Hemmalaget replikerade omgående. Bara två minuter efter Hammarbys ledningsmål kvitterade Degerfors. Tobias Solberg slog en lång boll. Peter Samuelsson utnyttjade tveksamhet i Hammarbys försvars, och nickade in kvitteringen. Båda lagen skapade chanser i den första halvleken. I den 10:e minuten fick Hallenius ett nytt läge. Hallenius tog sig inne i straffområdet och fick till ett bra skott. Degerfors målvakt gjorde bra räddning den gången. I den 27:e minuten gjorde Samuelsson sitt och hemmalagets andra mål i matchen. Fem minuter senare ökade hemmalaget på till 3-1, efter att Tobias Solberg fick på en kanon skott.
Sebastian Castro-Tello reducerade för Hammarby i den 57:e minuten. Johan Bertilsson fastställde slutresultatet i den 89:e minuten. Seger för hemmalaget innebär att man hakar på toppstriden.

Landskrona– Norrköping 3-1
Norrköping åkte på sin tredje förlust i årets serie, när man på bortplan föll mot Landskrona. Den första halvleken bjöd inte på några mål, men hemmalaget var lite bättre. Två minuter in i den andra halvleken kom första målet, och det var hemmalaget som genom Fredrik Karlsson. Målet kom på en straff. Norrköping kkvitterade genom Daniel Bamberg i den 56:e minuten, som slog en frispark direkt i mål. Efter målet började Norrköpin jaka ett ledningsmål. Ledningsmålet kom, men det var hemmalaget som gjorde den. Morten Nielsen spelade fram Fredrik Olsson som satte bollen i mål. Sju minuter senare satte samme Olsson 3-1 för hemmalaget, och det blev även slutresultatet i matchen. Landskrona är nu bara en poäng bakom Norrköping i tabellen.

Örgryte – Trollhättan 3-3
Örgryte tappade viktiga poäng i toppstriden, när man på hemmaplan spelade oavgjort 3-3 mot bottenlaget Trollhättan. Trollhättan hade inför den här matchen gjort bara ett mål framåt. Innan den första halvleken var över mot Örgryte hade laget gjort två mål. I den 27:e minuten gav Viktor Sköld Trollhättan ledningen. I slutet av den första halvleken ökade Sköld på till 2-0. Luka Mijaljevic reducerade för hemmalaget, fem minuter in i den andra halvleken. Åtta minuter senare kvitterade hemmalaget genom Björn Anklev. Trollhättas Viktor Sköld hade en kul afton mot Örgryte. I den 77:e minuten gjorde han sitt tredje mål för dagen, när han styrde in ett skott från Zhubi. Hemmalaget kom återigen tillbaka och i den 90:e minuten kvitterade Björn Anklev, och räddade en poäng för hemmalaget.

Falkenberg– Sundsvall 0-1
Sundsvall tog tre mycket viktiga poäng på bortaplan mot Falkenberg. Hemmalaget började matchen bäst och skapade två bra lägen under första 10-minuter. Istället var det Sundsvall som tog ledningen, genom Hannes Sigurdsson. Efter det skapade hemmalaget massvis med chanser, men lyckades inte få in bollen. Sigurdssons mål i den 12:e minuten blev matchens enda.

Öster – Ängelholm 1-0
Öster tog en viktig seger i botten striden. Den första halvleken slutade mållöst, men båda lagen hade en del chanser. Det blev bara ett mål i den här matchen och den kom i den 79:e minuten genom Freddy Borg.

Ljungskile – Brage 5-1
Ljungskile körde över Brage på hemmaplan. Aleksandar Kitic gav hemmalaget ledningen i den 22:a minuten. Med tio minuter kvar av den första halvleken ökade Silva Oliviera på till 2-0. Hemmalaget var klart det bättre under hela matchen. Martin Smedberg-Dalence gjorde i den 51:a minuten 3-0 för Ljungskile. Gabriel Altemark-Vanneryr sköt in 4-0 i den 74:e minuten, och fyra minuter senare gjorde Johan Patriksson 5-0. Brage reducerade genom Johan Eklund i slutet av matchen. I och med seger hakade Ljungskile på toppstriden, och man är bara tre poäng efter ledande Norrköping.

Väsby – J-Södra 4-3
Omgångens målrikaste match var mellan Väsby och J-Södra. Väsby tog lendingen redan i den 3:e minuten. Det var halvlekens enda mål. I den andra föll hela sex mål. Två minuter in i den andra halvleken öakade hemmalaget på genom Magnus Eriksson. J-Södra kom dock tillbaka. I den 56:e minuten reducerade man genom Kristoffer Fagercranz. Tio minuter senare kvitterade J-Södra genom Pär Cederqvist. Med åtta minuter kvar av matchen tog Väsby ledningen i matchen på nytt och även den här gången var det Magnus Eriksson som nätade. Bara tre minuter senare slog Cederqvist till igen och kvitterade. På stopptid ordnade Tommy Thelin segern för J-Södra.

Syrianska – Assyriska 3-2
Syrianska besegrade Assyriska i derbyt. Dinko Felic blev matchvinnare för hemmalaget.
Syrianska började den första halvleken klart piggast.
I den 13:e minmuten tog Syrianska ledningen i matchen. Peter Ijeh blev helt fri men, målvakten gjorde en kanon räddning. På returen höll sig Kanga framme och slog in ettan. I den 26:e minuten rann Robert Massi igenom och sköt från bra läge. Magnus Bahne i Assyriskas mål, gjorde en jätte räddning. I den 37:e minuten hade Haris Laitinen ett ruggande skott i ribban. Bollen kom sedan tillbaka in i Syrianskas straffområdet. Där blev det missförstånd mellan flera hemmaspelare. Det utnyttjade Xhevdet Llumnica och sköt in kvitteringen.
Med fem minuter kvar av den första halvleken tog Syrianska ledningen på nytt. Det var Haris Skenderovic som skarvade in ett inlägg.
Skillnaden i den första halvleken mellan lagen var hemmalagets aggressiva spel på mitten.
Assyriska fick drömstart på den andra halvleken. Efter en hörna kom bollen ut till Laitinen, som sköt på volley och upp i krysset. Efter det blev det mycket kamp och det skapades få klara målchanser. Med sju minuter kvar tog hemmalaget ledningen på nytt. En lång boll nådde fram till inhopparen Dinko Felic som nickskarvade bollen förbi Bahne, som kom helt fel in i situationen. Assyriska jagade sedan en kvitteringe, men var aldrig riktigt nära.