Ny snöplig förlust!
Eldin Kociza jublar efter sitt 1-0 mål på frispark

Väsby föll mot Öster med 1-3 (1-2), efter att ha haft initiativet under större delar av matchen.

- En dålig period i slutet av första halvlek fäller oss.
Vi är inte redo att offra, springa, jobba tillräckligt mycket för att vinna idag och då räcker det inte i mot någon motståndare i den här serien, säger ass. sportchef Lukas Syberyjski.

Hemmalaget började matchen bra och fick fast bollen på Östers planhalva under långa perioder av inledningen, utan att skapa de riktigt heta chanserna.

En kavalkad av hörnor och frisparkar medförde inte heller någon förändring i  målprotokollet. Närmast mål under första kvarten var istället gästernas Oliver Karakezi.
Han höll sig framme i en omställning i den 7:e minuten, men Thomas Thudin var vaken och avstyrde lobbförsöket genom en väl avvägd utrusning.

I den 20:e minuten fick Väsby ännu en frispark utanför gästerna straffområde. Eldin Kozica drog till och bollen borrade sig in i vänstra hörnet av Björn Åkessons mål till ledning 1-0.

Väsby hade sedan ett omställningsläge tre mot två med tio minuter kvar av halvleken. Tyvärr rann det ut i sanden och efter det tuggade sig Öster hastigt in i matchen.

I den 38:e skapades gästerna den första riktigt heta chansen. Den duktige mittfältaren Jabu Mahlangu, som ofta var på plats i skottläge runt straffområdet, prickade stolpen.

Bara två minuter senare fick gästerna in kvitteringen. På inspel från Enes Smajlovic från höger, rakade Karakazi in bollen med ett tillslag.

Det stannade inte där. I halvlekens sista minut sparkades Niklas Maripuu bryskt ner i ett motlägg av Danny Tadaris strax utanför hemmalagets straffområde.
Medan väsbyspelaren låg kvar tog sig Tadaris up och avslutade halvleken med ett vänsterskott till ledning för gästerna med 2-1.

I andra halvlekens inledning jagade Väsby kvittering. Magnus Eriksson tog sig fram i 55:e minuten och spelade fram Admir Catovic som valde att hålla i sitt skott.
I sekvensen efter var det nära att Jonatan Lundevall fick huvudet på Elvis da Silva Santanas inlägg.

Två minuter senare hade Santana en hårt skruvad frispark, som Åkesson hade stora problem med att hålla. I den 59:e minuten kom hemmalagets bästa chans.
Eriksson bröt in från högerkanten och tog sig förbi ett par österförsvarare varpå han avslutade från nära håll.
Åkesson kunde avvärja det hårda, höga avslutet upp i luften, men det fanns ingen spelare framme för att hugga på returen.

Därutöver prövade också inhopparen Patrick Pupparo från distans.
I den 72:a minuten slog Kozica en crossboll ut till Santana på vänsterkanten, som utmanade sin bevakare och hittade med sitt inlägg till Lundevall.
Han i sin tur laddade på halvvolley, men bollen smet utanför Åkessons högra stolpe.

Energin i framstötarna minskade efterhand och med fem minuter kvar av matchen stack Öster upp i en kontring som var nära att förvaltas i mål av Freddy Borg.
Österspelaren sköt dock över i fritt läge.
Men i den 87:e spikade gästerna ändå slutresultatet till 1-3. Mahlangu kunde relativt ostört rulla in trean efter att en semikontring,