Sammanfattning av Superettans 11:e omgången

Degerfors tog ännu en seger och krev upp på en andra plats. Jesper Blomqvist gjorde inhopp i Hammarby. Sammanfattning från alla matcher hittar ni här.

Norrköping – Örgryte 1-2
Norrköping inledde matchen svagt, och det var bortalaget som skapade det mesta och bästa i inledningen av matchen. I den 18:e minuten tog gästerna ledningen. Paved Zavadil fick helt ostört promenera igenom hemmaförsvaret, och avlsutade med väl placerad skott. Efter det vaknade hemmalaget och kvitteringen kom i den 23:e minuten. Efter en frispark nickade Mikael Lindskog in kvitteringen.
I den andra halvleken var Norrköping det bättre laget. Norrköping skapade en del chanser, men lyckades inte förvalta dessa. I slutet av matchen fick hemmalaget en straff. Petru Racu försökte sig på en "Toti", men chippade bollen i ribban.

Trollhättan – Falkenberg 1-1
Falkenberg fick med sig bara en poäng i mötet med Trollhättan. Falkenberg har under den här säsongen haft stora problem med målskyttet. Laget skapar chanser, men har svårt att sätta dem. Det var likadant i den här matchen. Trots mägder med chanser lyckades man bara göra ett mål. Det var dock hemmalaget som öppnade målskyttet och det genom Tobias Mikaelsson i den 6:e minuten. Falkenberg kvitterade i den 67:e genom Daniel Alexandersson. Det blev även slutresultatet i den matchen.

Väsby – Öster 1-3
Öster tog en mycket viktigt seger på bortaplan mot Väsby, Matchen började lite avvaktande där båda lagen skapade lite halv farliga chanser. I Öster var Oliver Karekezi närmast då han i den 7:e minuten var i ett fritt läge, men hans lobb gick över Väsbys mål. Väsby hade några farliga målchanser via frisparkar och skulle även i den 20 minuten göra matchens första mål på en fast situation. Väsby fick frispark en bra bit utan för Östers straffområde och Eldin Kozica drog till och bollen seglade över Björn Åkesson och 1-0 var ett faktum.

Väsby tog sedan över matchen tillfälligt och styrde spelet på mittfältet, men i slutet av halvleken kom Öster tillbaka. I den 38:e minuten så var det Jabu som kom fri en bit utanför straffområdet och avlossade ett skott som träffade målramen. Två minuter senare så kvitterade Öster genom nyförvärvet Oliver Karekezi, som var klinisk i straffområdet. Målet kom till efter en passning av Enes Samjlovic. Innan halvleken var äver hann Öster med ett mål till. Den här gången var det Danny Tadaris som gjorde målet.
I den andra halvleken var Väsby något bättre och skapade en del chanser. Med tre minuter kvar av matchen avgjorde Jabu matchen helt genom att sätta dit 1-3 för Öster.

Brage – Syrianska 2-1
Brage besegrade Syrianska på hemmaplan efter ett sent mål. Matchen var ganska händelsefattig, men exploderade under sista kvarten. Först tog hemmalaget ledningen i den 76:e minuten genom Håkan Malmström. Med två minuter kvar lyckades Syrianska kvittera genom Obie Etie Ikechukwu. Daniel Åkervalll avgjorde matchen på stopptid, och sköt tre poäng till Brage.

Hammarby – Ljungskile 1-1
Det går fortsatt tungt för Hammarby i årets Superettan. I den här omgången blev det bara 1-1 mot Ljungs fortsatt tungt för Hammarby i årets Superettan. I den här omgången blev det bara 1-1 mot Ljungskile. Hammarby skapade chanser, men lagets målskyttet har varit stora problem. Den första halvleken slutade mållöst, där båda lagen hade bra möjligheter att spräcka nollan. Den spräcktes istället i den andra halvleken, och det var bortalaget som tog ledningen. Martin Smedberg slog en frispark. Bollen gick i stolpen och på returen höll sig Johan Patriksson och stötte in 1-0 till Ljungskile. I den 71:a minuten gjorde han det igen. Nej inte mål av Linus Halenieus. Jesper Blomqvist gjorde comeback. Han kom in och bidrog till att Hammarby räddade en poäng. Med mindre än tio minuter kvar av matchen kom kvitteringen. Just Blomqvist slog en frispark, som hittade fram till David Johansson som sköt ett långt skott och gick in vid den högra stolpen. Hammarby tryckte i slutet på för ett segermål, men det hela slutade 1-1.

J-Södra – Degerfors 1-2
Degerfors lyckades vända underläge på bortaplan mot J-Södra till en ny seger. Degerfors var det bättre laget i den första halvleken, men det var överraskande J-Södra som tog ledningen i matchen genom Pär Cederqvist. Målet kom i den 26:e minuten. Degerfors var det bättre laget under hela matchen och kvitteringen som kom i den 66:e minuten var helt rättvist. Målet gjordes av Christophe Lallet. I den 77:e minuten sköt Peter Samuelsson segermålet för Degerfors. Noterbart är att Johan Bertilsson spelade fram till båda målen. I och med seger klev Degerfors upp på en andra plats i tabellen.

Assyriska – Landskrona 4-1
Assriska besegrade Landskrona på hemmaplan med klara 4-1. Assyriska tog ledningen redan i den 4:e minuten genom Göran Marklund. Efter det tog Landskrona över matchen och skapade ett par farligheter. I den 18:e minuten kvitterade man genom Morten Nielsen. Sex minuter senare återtog hemmalaget ledningen. Stefan Batan blev målskytt efter ett mindre lyckat ingrippandet av Landskronas målvakt. Sedan stod matchen och vägde. I den 59:e minuten bjöd hemmalaget på ett fint anfall, som avslutades av Marklund. Marklund kom fri med målvakten och placerade bollen i krysset. Efter det var Landskrona ett slaget lag. I slutminuterna radade hemmalaget upp chanser, och på stopptid fastställde Nahir Besara slutresultatet.

Sundsvall och Ängelholm spelar nästa vecka och den matchen sammanfattas i den 12:e omgågen.