Förlust mot Degerfors
Fredrik Holster, Väsbys målgörare mot Degerfors

Degerfors på bortaplan visade sig att bli en alltför svår uppgift för Väsby. Lagen ägde varsin halvlek i en match som slutade 2-1 (2-0) till värmlänningarna.

- Vi gör en stark uppryckning i andra halvlek och visar att det finns en stark moral i gruppen. Med vår prestation i andra så hade det inte varit orättvist att få med oss poäng, säger ass. sportchef Lukas Syberyjski.

Väsby gjorde en ordentlig kraftansträngning i andra halvlek och hade faktiskt en kvitteringsboll inne. Men David Fällman blev korrekt avvinkad för offside.

Dessförinnan hade Degerfors tagit en 2-0 ledning i en första halvlek som långa stunder präglades av disciplinerad defensiv och felpassningar.

Först i 17:e minuten hände något som kunde likna en målchans. Väsbys bästa spelare för dagen, Elvis da Silva Santana, piskade in en skruvad kantfrispark som strök pannan på lagkaptenen Mikael Wentzel innan hemmamålvakten Sebastian Karlsson kunde boxa iväg bollen.

I den 32:a minuten kunde Degerfors för första gången rejält skaka om gästerna. En dubbelchans med avslut från Johan Bertilsson och Andreas Ljunggren-Eriksson räddades av Thomas Thudin. Men i efterspelet av hörnsparken som följde räddningen nådde Sebastian Henriksson högst på bollen och kunde nicka in ledningsmålet.

Bara tre minuter senare kunder Bertilsson relativt ostörd promenera genom Väsbyförsvaret och runda Thudin innan han fastställde halvtidsresultatet till 2-0.
  - Vi är disciplinerade och spelar ett bra försvarsspel under matchens inledande halvtimme.
Men vi verkar samtidigt ha glömt våra grunder och vårt passningsspel under första halvlek är inte bra, analyserar Syberyjski.

Just passningsspelet och höjningen av dess kvalité, var den stora skillnaden för Väsby de båda halvlekarna emellan. Sotirios Papagiannopoulos och Fredrik Holster byttes in och gästerna tog efterhand över tillställningen.

Santana rev stora hål i Degerfors försvar med sina ständiga löpningar. I den 57:e minuten slog just Santana ett pressat inlägg från höger som hemmakeeperna stötte rakt ut. Niklas Maripuu kom inte helt rätt till bollen och fick inte ordning på riktningen när han skulle förpassa bollen i mål.

Väsby rullade sig konsekvent igenom fram till målchanser. I den 76:e minuten avancerade Santana från vänstersidan och hittade ut till en kantlöpande Fällman med en precis yttersida. Fällman löpte in i bollbanan och slog ett lågt inlägg som möttes av Holster till reducering, 2-1.

Bara minuterna efter kom situationen då Fällman än en gång fyllde på och var framme på returen av Holsters distansskott. Men målet underkändes av en välplacerad assisterande domare.

Sista tio minuterna lös frustrationen igenom och Väsby tog två varningar vilket fick laget att tappa rytmen och trycket.

En sista chans vaskades fram på stopptid när Carl Nyström sög ner en lyftning mot straffområdet och serverade Maripuu, vars skott gick strax över ribban precis innan slutsignalen gick.

Källa: Väsbys officiella sida