Höllviken nollade IFK Klagshamn!
Derbymålskyttarna Korush Lashkari och Niklas Lindgren

Höllviken nollade IFK Klagshamn!

Höllviken fick retroaktiv utdelning i slutminuterna.

Eller som frustrerade och gråtande Klagshamnssupportrar som bekant hellre väljer att uttrycka det; "Klagshamns B-lag slog Klagshamns A-lag!" Trots det hamnade poängen konstigt nog i Höllviken.

Matchens inledande 20 minuter ägdes klart av Klagshamn som skapade två jättemöjligheter i den 5:e och 10:e minuten. Där borde man åtminstone ha hittat rätt en gång, för gör man inte mål på dessa lägen har man mycket svårt för att vinna matcher. Därefter tar Klagshamn B, förlåt Höllviken över mer och mer med ett par bra möjligheter till målkänning. I den andra halvleken blev Höllvikens övertag än mer markant, det dröjde dock ända till matchens sista skälvande minuter innan Höllviken helt rättvist fick retroaktiv utdelning efter en tilltrasslad situation framför mål. Niklas Lindgren forcerade resolut in ledningsmålet som mer eller mindre avgjorde derbyt. Klagshamnsmålvakten Robin Armandt fick alltså till slut kapitulera efter att ha hållit Klagshamn kvar i matchen med fina räddningar i det längsta. Man minns bl.a en räddning på en cykelspark från Kaj Andersson och en reflexräddning på ett närskott från Björn Larsson. På tilläggstid kunde sedan "supersubben" Korush "Kurre" Lashkari fastställa slutresultatet till 2-0 via ett skott från 16-meterslinjen efter en snabb omställning.

Annars värmdes den p.gr av nå´t bröllop (?) fåtaliga publiken trots småkyligt och blåsigt försommarväder av bl.a tre (!) helt perfekt utförda cykelsparkar signerade Kaj Andersson (2) och Björn Larsson (1) i den andra halvleken. Planens giganter fanns annars att hitta i Höllvikens bakre regioner i form av mittbacksparet Dejan Lukanic och målskytten Niklas Lindgren som stoppade de flesta Klagshamnsmöjligheterna.

Ett Klagshamn som ser ut att ha stora problem. De ingredienser som under tidigare framgångsrika år tagit laget genom seriesystemet verkar idag som bortblåst! Jag pratar om kemin mellan spelare och övriga inom organisationen. Kroppsspråket säger en del och alla verkar tyvärr inte dra åt samma håll vilket är en förutsättning om man vill nå framgång på fotbollsplanen på denna nivån. Att då som Klagshamnsanhängarna leta anledningar och ursäkter till mindre goda resultat i framförallt Höllviken ter sig patetiskt. Sopa rent framför egen dörr först och rannsaka sig själv brukar annars vara det alternativ man först borde välja då det börjar gå snett! Jag kan nu avslöja en del fakta som förhoppningsvis får slut på pajkastningen mot Höllvikens GIF då det gäller de senaste årens spelarflykt från Klagshamn. Man ville konstigt nog inte ha kvar de idag av Klagshamnsfolk så hyllade spelarna Björn Larsson, Alexander Ekström och Magnus Göransson. Märkligt! Beträffande Dejan Lukanic och Michel Hansson så lovade man mycket men höll tunt! Det är mycket snack och lite verkstá. Men eftersom man inte fick plats i Klagshamns A-lag valde man naturligtvis Klagshamns B-lag. Något som varken de berörda spelarna eller Höllvikens GIF med säkerhet har haft anledning att ångra. Var ryktet om att någon av dessa skulle vara på väg tillbaka till Klagshamn under sommaruppehållet kommer ifrån undrar man ju bara. Nej, Klagshamn gör nog klokast i att fokusera på det man kan påverka istället för att gråta över spilld mjölk.

RL2010-06-20 12:09:00
Author

Fler artiklar om FC Höllviken