Sammanfattning av Superettans 12:e omgången

Sammanfattning av Superettans 12:e omgången

Falkenberg – Nörrköping 2-3
Norrköping besegrade Falkenberg med 2-3. Det var hemmalaget som fick en bra start på matchen. Daniel Alexandersson gav Falkenberg ledningen redan i den 6:e minuten. Samme Alexandersson ökade på till 2-0 i den 22:a minuten. Norrköping reducerade bara två minuter senare. Christopher Telo spelade fram Daniel Bamberg som reducerade. Imad Khalili kvitterade i den 63.e minuten och i den 79:e minuten sköt han Norrköping till segern. Daniel Bamberg svarade för ett mål och två målgivande passningar. 

Ängelholm – Trollhättan 4-2
Ängelholm tog en efterlängtad seger, när man på hemmaplan besegrade Trollhättan. Hemmalaget började matchen bäst, men det var Trollhättan som i den 13:e minuten tog ledningen genom Victor Sköld. Hemmalaget kom dock tillabka och i den 32:a minuten kvitterade Johan Blomberg. Innan halvleken var över hann hemmalaget att vända på matchen, genom mål av Sabastian Andersson. Jonas Lindh ökade på till 3-1 för Ängelholm i den 64:e minuten. Victor Sköld gjorde sitt och Trollhättans andra mål i matchen. Två minuter senare satte Jonas Lindh sitt andra för dagen, och satte spiken i kistan. 

Öster – Sundsvall 0-2
Sundsvall tog tre viktiga poäng och det genom bortaseger mot Öster. Den första halvleken bjöd inte på någon vidare bra underhållning. I den 19:e minuten tog Sundsvall ledningen och det efter självmål av hemmalaget. Tio minuter in i den andra gjorde Hannes Sigurdsson 0-2. Öster skapade en hel del chanser, men saknade effektivitet. 

Ljungskile – J-Södra 2-0
Ljungskile nollade J-Södra på hemmaplan. Hemmalaget var klart det bättre laget och segern var rättvis. Hemmamålen föll redan i den första halvleken. Den första i den 21:a minuten och målskytten var Santana Silva. Två minuter senare fastställde Gabriel Altemark-Vanneryr slutresultatet. 

Degerfors - Väsby 2-1
Degerfors går från klarhet till klarhet. Laget tog en ny seger när man besegrade Väsby på hemmaplan. Sebastian Henriksson gjorde första målet i den 34:e minuten. Johan Bertilsson ökade på till 2-0, bara två minuter senare. Väsby reducerade med en kvart kvar och det genom Fredrik Holster. Närmare än så kom inte Väsby. 

Syrianska – Hammarby 0-2
Det är ingen som snackar om att Hammarby besegrade Syrianska, utan alla snackar om det fantastiska målet som Linus Hallenius gjorde. Andreas Dahl gav Hammarby ledningen i den 63:e minuten. Tre minuter senare slog han till. Hallenius vände ut och in på försvaret och klippte till från 15-16 meter. Bollen gick rakt upp i det bortre krysset. Frågan är hur länge Hallenius blir kvar i Hammarby. 

Landskrona – Brage 2-0
Landskrona tog tre mycket viktiga poäng i matchen mot Brage. Där med hakade BoIS på i toppstriden. Hemmalaget började bäst, men Brage jämnade ut spelet i slutet av den första halvleken. Med sex minuter kvar av den första halvleken gav Fredrik Karlsson hemmalaget ledningen. Karlsson slog till igen i den 53.e minuten.BoIS var något bättre i den här matchen och seger var till slut rättvis. 

Örgryte – Assyriska 1-1
Båda målen i matchen mellan Örgryte och Assyriska kom i den första halvleken. Hemmalaget tog tag i matchen från början och skapade en del farligheter. Björn Anklev gav ÖIS ledningen i den 39:e minuten. Hemmapubliken hann knappt jubla färdigt innan det var kvitterad. Ceyhun Eris slog till för Assyriska. I den andra halvleken blev Ken Fagerberg utvisad och ÖIS fick avslutade matchen med tio man. Det hela slutade 1-1, trots att båda lagen hade chanser att avgöra matchen.

Almer Ljutika2010-06-21 23:12:54
Author

Fler artiklar om SvenskaFans