Äntligen en vinst
Jonatan Lundevall håller rent i Väsbys försvar

Sen urladdning av hemmalaget gav nödvändiga tre poäng

Onsdagskvällens hemmamatch mot Ljungskile SK slutade med hemmaseger 3 – 2 (1-1) för Väsby

I strålande sommarväder var det hemmalaget Väsby som började bäst.
Redan i 1:a min. hade hemmalaget en farlig frispark, Fredrik Holsters skott fastnade dock i gästernas mur.

Väsby fortsatte att rulla boll på LSK:s planhalva och en ny frispark i 8:e min. blev det, mittbacken Eldin Kozica drog på för fullt och en styrning på en motståndare ställde Nick Noble I LSK målet och härligt jubel bland hemmapubliken.
Gästerna var dock inte ofarliga utan hade sånär kvitterat ett par min efter Väsbys ledningsmål.
En oreda som till slut rensades bort av försvaret.

12:e min fick Väsby ett mål bortdömt på en tveksam offside enligt de som stod i linje.
Magnus Eriksson gjordes ner ordentligt i gästernas straffområde i 16 min. men domaren föredrog att fria.

Elvis da Silva Santana hade lilla julafton mest hela matchen och skapade ett flertal måltillfällen utan att lyckas få in bollen i LSK målet.
I 40:e min. kom gästernas kvittering till 1-1 genom Gabriel Altemyr-Vanneryr, ett mål som på intet vis motsvarade spelfördelningen, halvleken var utan tvekan Väsbys, 4-1 i avslut på mål var statistiken.

Andra halvleken började i lugnt tempo och det första som hände kom efter 54 min. då Eldin Kozica åter drog på när Väsby tilldömts en frispark från 30 meter.
Gästernas replik var vass, ett långskott från 35 met höll på att smita in i Thomas Thudins högra kryss, som tur var nuddade bollen stolpen på utsidan.

73 min. drog Elvis på för fulla muggar från 40 met på liggande boll, målvakten i LSK fick sträcka ut ordenligt för att rädda bollen till hörna,
Ett tag såg det ut som om båda lagen var nöjda med varsin poäng, mycket spel på mittplan och inga direkta målchanser för något av lagen.

Helt plötsligt kom Väsby igång med en sista kraftansträngning och i 79 min. kunde Magnus Eriksson ge Väsby ledningen med ett tungt skott mellan benen på Nick Noble i LSK målet.
Crossbollen till Mange Eriksson var perfekt slagen av vänsterbacken Mikael Wentzel.

Uppeldade av framgången och några bra byten av coacherna attackerade Väsby på bred front, ömsom till höger eller till vänster och belöningen kom i 86 min. då Elvis än en gång gjorde bort sin bevakare och slog ett perfekt inlägg efter marken som inbytte jesper Carlsson enkelt bredsidade i mål och 3-1 stod det på ljustavlan.

Väsby trodde saken var klar men LSK ville annat, ett ”skitmål” på nick i 88 min. skapade ny spänning, 3-2 och publiken satt på nålar under matchens sista fem minuter.
Äntligen en härlig seger på hemmaplan för ett Väsby som skall ha en stor eloge för sitt sätt att tända till sista kvarten där man gav allt och lite till.
Bäste hemmaspelare blev Magnus Eriksson men han borde dela med sej till Elvis som var helt underbar med sina dribblingar.

- Otroligt skönt att vinna igen, jublar ass. sportchef Lukas Syberyjski som fortsatte
 - I början av andra är det en ganska grå tillställning, men sen är vi starkast mot slutet när det
avgörs, som sagt, det känns riktigt bra
 - Vi vinner via bra prestationer framåt och har bud på fler mål, speciellt i första halvlek.

Star(t)elvan – Thomas Thudin – Eldin Kozica – Jonatan Lundevall – Sotirios Papagiannopoulus – Mikael Wentzel (K) – Magnus Eriksson – Patrik Pupparo (65) – Fredrik Holster – David Fällman – Elvis da Silva Santana (89)
Ersättare – Peter Rosendal mv – Daniel Sundgren – Carl Nyström (89) – Jesper Carlsson (65) – Adam Modin