Sammanfattning av Superettans 14:e omgången

Örgryte besegrade Hammarby, Sundsvall och Norrköping delade på poängen. Allt om Superettans 14:e omgången hittar ni här.

Ängelholm - Assyriska
Uppskjuten på grund av det tragiska som hände Assyriska-spelare Eddie Moussa.

Falkenberg – Brage 0-2
Brage tog tre viktiga poäng i bortamötet med Falkenberg. Efter lite trevande inledning skapade hemmalaget första farlighet. Den kom i den 8:e minuten när en hemmaspelare fick ett fri läge, men Brages måvakt räddade. Istället kunde Brage ta ledningen i den 32:a minuten och det via ett självmål. Brage var det bättre laget under hela matchen, och hemmalaget hade svårt att få igång något ordnat spel. Johan Eklund ökade på för Brage i den 54:e minuten. Efter det skapade hemmalaget några halvchanser, men Brage kunde enkelt hålla undan till seger.

Syrianska – Väsby 1-0
Syrianska besegrade Väsby med matchens enda mål. Den första halvleken var ganska jämn historia., och det skapades få klara målchanser. I den andra var det framförallt hemmalaget som skapade chanser. Syrianska brände även en straff i den 75:e minuten. Matchen var på väg mot ett 0-0 resultat, men med tre minuter kvar slog Peter Ijeh till och fixade tre poäng för hemmalaget.

Ljungskile – Degerfors 2-0
Degerfors tog inte chansen att rycka i tabellen. Laget föll på bortaplan mot Lungskile. Ljungskile var klart det bättre laget och redan från start tog man tag i taktpinnen. Redan i inledningen av matchen skapade hemmalaget ett par farligheter. Degerfors skapade inte många klara målchanser, men hotade några gånger genom snabba spelvändingar. Det var dock hemmalaget som i den 53:e minuten tog ledningen genom Erik Nilsson. I den 73:e minuten fastställde Martin Smedberg-Dalence slutresultatet.

Örgryte – Hammarby 3-0
Örgryte besegrade Hammarby efter två snabba mål i inledningen av den andra halvleken.
Den första halvleken var jämn spelmässigt. Båda lagen hade ett par bra lägen, men det blev inga mål i den första akten. Bästa målchansen i den första halvleken hade Hammarby i den 22:a minuten. Linus Hallenius hade lekstuga på vänsterkanten och slog in en perfekt pass till Maic Zema som hade, i stort sett, öppet mål men han sköt rakt på Abrahamsson som gjorde en kvalificerad räddning. Hemmalaget rivstartade i den andra halvleken. I den 51:a minuten slog Björn Anklev till. Zavadil slog en hörna mot den bortre stolpen där flera spelare stångades. Bollen studsade på flera ben innan bollen hittade fram till Björn Anklev som slog in bollen i öppet mål med hård bevakning i ryggen. Två minuter senare ökade hemmalaget på till 2-0 och återigen var det en fastsituation som ledde fram till målet. Pavel Zavadil slog en inåtskruvad frispark mot första stolpen och där kom David Leinar perfekt och nickade bollen via Hopf in i mål.

Hammarby var nära en reducering i den 56:e minuten. Hammarby tog sig in i offensivt straffområde och bollen hamnade hos Dahl i en central position som sköt ett jätteskott men skottet gick i stolpen. Istället gjorde Björn Anklev sitt andra mål för dagen i den 61:a minuten. Danny Ervik fick tag i bollen på högerkanten och han tog sig runt ner mot hörnflaggan och slog ett fint inlägg där Anklev fick gå upp helt ensam och knoppa in 3-0 i bortre krysset. Hammarbys försvar var helt borta vid målet. Efter det var Hammarby ett slaget lag, och Örgryte hade full kontroll på resten av matchen.

Sundvall – Norrköping 1-1
Toppmötet mellan Sundsvall och Norrköping slutade 1-1. Den första halvleken blev mållöst trots att båda lagen hade en del chanser. Matchen var mycket underhållande där båda lagen satsade framåt. Norrköping tog ledningen i den 48:e minuten. Hemmalaget tappade markeringen på Shptetim Hasanin som sköt in ledningsmålet för Norrköping. Hemmalaget kom dock tillbaka och i den 64:e minuten kvitterade man genom Hannes Sigurdsson. Båda laget skapade en del chanser under slutet av matchen, men det hela slutade 1-1.

Öster – Trollhättan 0-3
Öster åkte på en tung förslust på hemmaplan mot Trollhättan. Första målet kom i den 37:e och det var Per Eriksson som gav Trollhättan ledningen. Efter en timmespel ökade Trollhättan på till 0-2 genom Petter Digneus. Samma Digneus fastställde slutresultatet i den 64:e minuten.

Landskrona – J-Södra 0-3
Per Cedeqvist sänkte Landskrona med sina tre mål. Han slog till för första gången i den 15:e minuten. Efter en hörna och dåligt försvarsspel av hemmalaget kunde Cederqvist slå in bollen i mål. Bortalaget tog över spelet efter målet och spelade fin fotboll. I den 24:e minute bjöd hemmaförsvaret på gratis ytor, och det utnyttjade Pär Cederqvist till max, när han ökade på till 0-2. I den 36:e minuten fick hemmalaget en bra chans, när Alexander Zaim kom fri, men hans skott räddades av målvakten. I slutet av den första halvlken var Fredrik Karlsson nära en reducering, men återigen stod målvakten i vägen. I samma situation ville Landskrona ha en straff och enligt rapporteterna borde man ha haft det. I den andra halvleken jagade hemmalaget en reducering i första hand. I den 65:e minuten slog Cederqvist till på nytt och fastställde slutresultatet i den här matchen.