Nära poäng mot Syrianska FC
Thomas "Thudde" Thudin räddade en straff mot Syrianska.

Nära poäng mot Syrianska FC

Väsby höll på att åka från Södertälje med en poäng, men Syrianska gjorde matchens enda mål i den 87 min.


  - I andra halvlek pumpar de på bra.
- Ska vi vinna en sån här match måste vi få utdelning målmässigt då vi spelar bra, säger ass. sportchef Lukas Syberyjski
.

  Förutom den allra första minuten av matchen, då Imad Zatara testade Thomas Thudin i Väsbymålet efter ett långt anfall, var det gästerna som stod för kreativiteten och målchanserna. 
Under matchens första halvtimme hade i tur och ordning Jonatan Lundevall, Magnus Eriksson och Fredrik Holster chansen att ge Väsby ledningen.

  Bästa läget var det sistnämnda. I den 13:e minuten lyfte Elvis da Silva Santana bollen ut på Eriksson till höger. 
Han kombinerade med David Fällman innan han utmanade hemmalagets backlinje och trädde in bollen till Holster vars skott räddades till hörna. 
I den 29:e min. höll ännu ett distansskott från Eldin Kozica att resultera. Men Dwayne Miller kunde styra den pressade frisparken till hörna.

  Mot slutet av halvleken vaskade även hemmalaget fram lägen och främst inhopparen Joakim Hagernäs var företagsam. Hans inlägg till Peter Ijeh höll på att resultera i hemmaledning, men Ijehs avslut smet precis utanför.

  I andra halvlek kom Syrianska ut och pressade tillbaka Väsby och var farligast första och sista tio minuterna av halvleken. Med kvarten kvar fick man dessutom en ytterst tveksamt dömd straff, som Thudin knep. 
I den 80:e minuten hade hemmalaget en farlig dubbelhörna som lurade hemmapubliken till jubel när bollen rasslade i nätets utsida.

  Fyra minuter senare hade Syrianska ett avslut i stolpen och i den 87:e minuten föll till slut segermålet. 
Ett överlångt inlägg från hemmalagets högerkant av Joakim Hagernäs nådde Peter Ijehs panna och nicken studsade försmädligt långsamt in vid bortre stolpen. 

Källa - Väsbys officiella hemsida

Roy RosenbackRoy Rosenback2010-07-06 16:55:09
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna