Väsby rånade på poäng
Aj, aj. Elvis da Silva Santanas bakre lår gör ont! Foto: Bror Rosenback

Väsby United fick bara 1-1 (1-1) mot Landskrona BoIS efter en andra halvlek som var en enda lång kavalkad mot gästernas mål.

.
- Det är helt galet. Jag har aldrig varit med om att bränna så många lägen, säger ass. sportchef Lukas Syberyjski.

Rena frilägen, tiotalet distansskott och uteblivna straffar. Avslutsstatistiken talar sitt tydliga språk - 12 avslut på mål och 20 totalt.

Redan under första kvarten började kanonaden med att Fredrik Holster lossade två gånger om och Eldin Kozica testade på frispark från långt håll och Landskronas målvakt Peter Karlsson fick sträcka ut ordentligt.

Ändå var det gästerna som tog ledningen i den 19:e minuten. Fredrik Olsson fick en stickare och avslutade kallt stolpe in bakom Thomas Thudin.

Men Väsby reste sig snabbt och redan två minuter senare var det utjämnat. Holster fick fast bollen bra på gästernas planhalva och måttade på en djupledslöpande Jonatan Lundevall. I duell med en motståndarback damp bollen ner till Magnus Eriksson som distinkt drämde till på halvvolley från straffområdeslinjen utom räckhåll för Karlsson.

Minuterna efteråt skapade firma Eriksson, Holster och Lundevall en handfull klara målchanser. Lundevall och Holster sköt, Eriksson var framme på returerna och huserade fritt framför gästernas backlinje och kombinationsspelet med Eriksson var av hög kaliber.

Den klart bästa möjligheten kom i den 37:e minuten då Eriksson tog sig fram på högerkanten och spelade snett-inåt-bakåt till Lundevall som sköt ett pressat skott mot målvaktens högre kryss som Karlsson motade.

Andra började med att Holster frestade två gånger från distans innan matchuret tickat till 48:e minuten.
I den 54:e hade Lundevall chansen igen efter en rejäl upprullning där Mikael Wentzel hittade Eriksson med öppnande djupledspassning. Eriksson kombinerade med Holster och Daniel Sundgren som hittade Lundevall utanför sig till höger, men Karlsson stod ivägen igen.
På efterföljande hörna nådde Jesper Carlsson högst och hans nick smet just utanför.

I den 63:e gled Eriksson igenom och före Landskronas mittbackar. Innan han hann avsluta blev det en närkamp med de jagande backarna och hindrades från avslut, men domaren valde att fria.

Dryga sju minuter senare spelades Carlsson helt ren, men avslutet gick utanför stolpen.
Innan matchen var över revs också Carlsson ner i ännu en tveksam straffsituation och dessutom hann också Holster bränna iväg en halvvolley mot bortre stolpen där Carlsson hade chansen att styra in den.

- Vår andra halvlek här kan likställas med den Syrianska gjorde förra veckan mot oss, med skillnaden att de gör målet. Men det är bara att bita ihop, summera ännu en bra prestation. Nu får vi se till att få med oss alla poängen från Landskrona, konstaterar Syberyjski.