Sammanfattning av Superettans 15:e omgången

Norrköping återtog ledningen

Ljungskile – Öster 1-2
Ljungskile åkte på säsongens första förlust på hemmaplan, när man föll mot Öster. Ljungskile började bäst och skapade ett par halvchanser. Det var dock Öster som genom Freddy Borg tog ledningen i den 27:e minuten. Efter det kom hemmalaget aldrig tillbaka in i matchen. I den 39:e minuten ökade Öster på sin ledning. Freddy Borg spelade fram Oliver Karekezi som satte din tvåan. Robin Iglicar reducerade för hemmalaget, men närmare än så kom man inte.

Brage – Ängelholm 1-0
Brage besegrade Ängelhom på hemmaplan efter en mycket bra första halvlek. Hemmalaget var klart det bättre laget och efter en halvtimme satte Niklas Sandberg 1-0. Ängelholm hade svårt att få till något ordnat spel i den första halvleken. Trots det var man nära att kvittera i slutet av halvleken, men ribban stod ivägen för det. I den andra halvleken tog bortalaget över totalt och man skapade en hel del chanser. Trots det lyckades inte Ängelholm att få in kvitteringen.

Assyriska – Sundsvall 1-0
Mycket i den här matchen handlade om den mördade Assyriska-spelare Eddie Moussa och hans bror. Innan matchen hyllades båda och när Xhevdet Llumnica sköt segermålet i den 29:e minuten passade han på att själv hylla Moussa. Trots att båda lagen skapade chanser blev det bara ett mål i den här matchen.

Norrköping – Trollhättan 3-0
Norrköping tog en ganska enkel seger på hemmaplan mot Trollhättan. Den första halvlek bjöd inte på någon vidare underhållning och blev mållöst. Fem minuter in i den andra gav Imad Khalili hemmalaget ledningen. Khalilis mål kom efter en mycket fin slagen frispark. Tio minuter senare fick Trollhättan en man utvisad. Shptetim Hasani gjorde sedan 2-0 på straff. I den 71:a minuten fastställde Russell Mwafulirwa slutresultatet i den här matchen.

Hammarby – Falkenberg 0-0
Det var missarnas afton på Söderstation när Hammrby och Falkenberg drabbade samman. Båda lagen skapade mängder med målchanser, men oskärpa och bra målvaktsspel gjorde att matchen slutade mållöst. Falkenberg var det bättre i den första halvleken och skapade det mesta och det bästa. Hammarby kom ut som ett helt nytt lag i den andra halvleken och tog över matchen. Falkenberg var tillbaka pressade under större delen av den andra halvleken, men laget skapade en hel del chanser på snabba kontringar. 0-0 blev det som sagt trots massvis med målchanser.

Väsby – Landskrona 1-1
Väsby inledde matchen bäst och skapade en del chanser, men det var gästerna som tog ledningen i den 19:e minuten genom Fredrik Olsson. Väsby reste sig snabbt och kvitterade bara två minuter senare. En djupledsboll boll nådde fram till Magnus Eriksson som drog till på halvvolley från straffområdeslinjen utom räckhåll för Karlsson i gästernas mål. Efter var det stundtals spel mot ett mål. Det var Väsby mot Karlsson i målet. Trots en hel del fina lägen blev det inga fler mål i den här matchen.

Degerfors – Syrianska 0-0
Den första halvleken bjöd på få klara målchaner. Båda lagen började matchen avvaktande, men det var bortalaget som tog över under sista tio. Bästa målchansen skapade Felic, men Degerfors målvakt gjorde en fin räddning. Även hemmalaget hade en del farligheter i den första halvleken, men efter första 45-minuter var mållöst. Hemmalaget inledde bäst i den andra halvleken, och i den 66:e minute var det nära att Degerfors tog ledningen. Samuelsson fick på en ganska tam nick, men målvakten fick problem, men lyckades reda ut det hela. Båda lagen hade sedan en del chanser, men det blev inga mål i den här matchen.

J-Södra – Örgryte 0-2
Örgryte tog tre viktiga poäng i bortamötet med J-Södra och det trots att Örgryte saknade hela sju man. Örgryte var det bättre laget mot ett uddlöst hemmalaget. Precis innan halvtidsvilan gjorde Alvaro Santos 1-0 för Örgryte. J-Södra skapade en del halvchanser i den andra halvleken, men laget var allt för uddlöst framåt. Jakob Olsson avgjorde matchen helt i den 90:e minuten när han sköt 2-0 för ÖIS.