Väsby kammade noll i Landskrona
"Poppen" Björklund debuterade med den äran mot Landskrona BoIS

Väsby fick inte med sig några poäng hem från bortamötet mot Landskrona. Skånelaget vann med 2-0 (0-0) och var det bättre laget

- Vissa förluster är svårare att acceptera än andra, men idag är Landskrona bättre än oss och de vinner rättvist, säger ass. sportchef Lukas Syberyjski.

Matchen kunde dock ha fått ett annat ansikte. Redan elva minuter in i matchen spelades Magnus Eriksson helt fri av Patrick Pupparo, ensam med målvakten Peter Karlsson var det den senare som vann drabbningen och kunde styra Erikssons avslut till en resultatlös hörna.
  Efter det tog hemmalaget över matchen allt mer och hade taktpinnen resten av halvleken.
- Jag tycker att vi försvarar oss bra i första halvlek och släpper egentligen bara till en vass målchans, analyserade tränaren Thomas Lagerlöf på presskonferensen efter matchen.
  Den målchansen kom redan i den 16:e minuten när Mikael Bengtsson hittade Fredrik Karlsson med ett inlägg från vänsterkanten. Karlsson styrde bollen högt över från nära håll.

Landskrona fick utdelning på sitt övertag i den andra halvleken. I den 52:a minuten vann hemmalaget bollen på egen planhalva och kunde ställa om.
  Den kvicke Surprise, Fredrik Olsson och hans namne Karlsson kombinerade sig igenom och förbi backlinjen och kunde till slut sätta upp Karlsson så denne bara hade att rulla in bollen.
  Bara två minuter senare fick Väsby sin biljett tillbaka in i matchen. Jonatan Lundevall slog ett inlägg från högerkanten och på bortre stolpen kom Jesper Carlsson utan bevakning i ett utmärkt läge, men nicken gick utanför målet.

Därefter var det återigen Landskrona som stod för grannlåten. I den 64:e var det en bra enhandsräddning av den debuterande målvakten Kristoffer Björklund som tillfälligt hindrade duktige Surprise att intecknas i målprotokollet.
Nio minuter senare drog Surprise till från distans och det hårda skottet satt otagbart i gaveln till 2-0.

Väsby lyfte upp fler folk i anfallet mot slutet av matchen i jakten på reducering, men lyckades inte etablera något tryck.
- Landskrona skapar mer än oss och vinner rättvist idag, men det svider oerhört att vi bara får en poäng med oss från det här dubbelmötet, säger Syberyjski och fortsätter.
- Det är många matcher kvar, men det är hög tid att vi börjar ta poäng.
Och det är bara upp till oss, till killarna själva. Ingen kommer göra det åt oss och vi får ingenting gratis.
Det är dags att visa att vi vill vara med.

Syberyjski fann saker att skriva upp på pluskontot också.
- Det är en bra debut av "Poppen" i målet, han kan inte lastas för något av målen. Magnus Eriksson gör det fortsatt bra och även Lundevall är väldigt nyttig för oss. Dessutom har vi lite nya namn på väg in som ska spetsa till oss lite, avslöjar Syberyjski inför tranferfönstrets sista tio dagar.