Sammanfattning sv Superettans 16:e omgången

Ny seger för Norrköping som leder serien

Trollhättan – Norrköping 0-4
Norrköping tog en storseger på bortaplan mot Trollhättan. Daniel Bamberg var det stora organisatören och bakom Norrköpings samtliga mål. Det var dock hemmalaget som började bäst och skapade två bra möjligheter i inledningen av matchen. I den 23:e minuten hittade Bamberg fram till Russell Mwafulirwa som satte dit ledningsmålet för Norrköping. Efter det var Norrköping det bättre laget, men några fler mål blev det inte i den första halvleken. Trollhättan jagade en kvittering i den andra halvleken, men trots att par bra lägen lyckades man inte kvittara. Istället nickade Bruno Santos in 0-2, efter en mycket bra passning från Bamberg. I den 79:e minuten gjorde Bamberg själv 0-3 och matchen var avgjord. Med nio minuter kvar hittar Bamberg till Santos som fastställde slutresultatet i matchen. 

Öster – Ljungskile 2-2
Ljungskile tog ledningen i den 11:e minuten genom Gabriel Altemark-Vanneryr. Den första halvleken var inte speciellt bra, utan det mesta handlade om ställningskrig. Sex miuter in i den andra halvleken ökade Altemark-Vanneryr på för Ljungskile. I den 59:e minuten reducerade Öster genom Enes Smajlovic. Freddy Borg kvitterade för Öster i den 78:e minuten. Båda lagen hade sedan ett par chanser, men ingen lyckades avgöra matchen som slutade 2-2. 

Sundsvall – Assyriska 3-1
Sundsvall vann toppmötet med Assyriska och tog där med revansch för förlusten förra veckan. Den första halvleken var underhållande och välspelad. I den 23:e minuten gav Göran Marklund bortalaget ledningen i matchen. Med sju minuter kvar av den första halvleken kvitterade Nuri Mustafi för Sundsvall. Båda lagen skapade en del chanser i den andra halvleken. Sundsvall hade två bortdömda mål i matchen. I den 78:e minuten tog Sundsvall ledningen efter mål av Christian Brink. Med två minuter kvar fastställde Emil Forsberg slutresultatet med ett vackert skott. 

Ängelholm – Brage 2-0
Ängelholm nollade Brage på hemmaplan. Första halvlek var relativt jämn även om det var ÄFF som skapade flest möjligheter. Främst genom Johan Blombergs fina inlägg från högerkanten.  Sebastian Andersson gav hemmalaget ledningen i slutet av den första halvleken. Jörgen Nilsson ökade på tiö 2-0 i den 60:e minuten. Några fler mål blev det inte i den här matchen. 

Syrianska – Degerfors 2-1
Degerfors inkasserade sin andra raka bortaförlust när man föll mot Syrianska. Hemmalaget började matchen bäst och genom ett aggressivt försvarsspel tog man tag i matchen. Degerfors hade stora problem att få till något ordnat spel. I den 18:e minuten gav Joakim Hagernäs hemamalaget ledningen. Under den första halvtimme dominerade hemmalaget och man borde ha gjort fler mål. Istället kvitterade Degerfors i slutminuten och det genom Andreas Ljunggren. Direkt i inledningen av den andra återtog hemmalaget ledningen när Dinko Felic sköt in 2-1. Degerfors jobbade sig in i matchen och hade en del chanser att kvittera, men Syrianska vann matchen helt rättvist. 

Landskrona – Väsby 2-0
Landskrona besegrade Väsby på hemmaplan. Det var bortalaget som skapade första målchansen i inledningen av matchen, men Peter Karlsson i målet räddade. Efter det tog hemmalaget över matchen och radade upp målchanser. Landskrona har under säsongen haft en hel del problem med målskyttet och så var det även i inledningen av den här matchen. Men målen skulle komma. I den 52:a minuten satte Fredrik Karlsson ettan och i den 73:e gjorde Amethyst Bradley tvåan. 2-0 blev även slutresultatet i matchen.
Falkenberg – Hammarby 0-0
När lagen möttes förra veckan på Söderstadion slutade matchen mållöst. Det blev heller inga mål när lagen drabbade samman på Falkenbergs hemmaplan. Hemmalaget var något bättre och skapade lite mer än Hammarby. Trots det blev målöst i den här matchen, som var ganska tråkigt och händelsefattig historia. 

Örgyte – J-Södra 0-1
Örgryte missade chansen att haka på toppstriden, när man på hemmaplan förlorade mot J-Södra. Örgryte var det bättre laget i den första halvleken, men laget var uddlöst framåt. I den 49:e minuten gjorde Per Cederqvist matchens enda mål och sköt tre poäng till J-Södra. I och med seger tog J-Södra klivet upp på säker mark i tabellen.

Almer Ljutika2010-07-20 22:35:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans