Sammanfattning av Superettans 17:e omgång

Brage – Sundsvall 2-3
Sundsvall blev det laget som satte för stopp för Brages förlustfria svit på hemmaplan. Det började dock bra för hemmalaget som i den 15:e minuten tog ledningen genom Daniel Åkervall. Johan Eklund hittade fram till Åkervall som kom fri och kunde enkelt runda Naurin i Sundsvall-målet och lägga bollen i öppet mål. I den 32:a minuten svarade Brages målvakt för en mindre bra insats när han släppte in ett långt frispark från Fredrik Jonsson. Båda lagen skapade en del farligheter i inledningen av den andra halvleken. Det blev dock hemmalaget som i den 68:e genom Johan Eklund. Sundsvall kom dock tillbaka och kvitterade i den 84:e minuten, när Jonsson gjorde sitt andra mål för dagen. Med tre minuter kvar gjorde Ari Skulasson 2-3 för Sundsvall, vilket också blev slutresultatet.

J-Södra – Falkenberg 1-2
Falkenberg tog en viktigt seger i bortamötet med J-Södra. Matchen inleddes i lågt tempo. I slutet av den första halvleken tog Falkenberg ledningen efter ett självmål. Tio minuter in i den andra halvleken ökade Daniel Alexandersson på till 0-2 för Falkenberg. Målet kom på en bra slagen frispark. Kristoffer Fagercrantz reducerade för J-Södra med sex minuter kvar, men närmare än så kom man inte.

Väsby – Örgryte 2-2
Väsby började matchen bäst och laget tog ledningen i den 15:e minuten. Fredrik Holster hittade fram till Daniel Gustavsson som chippade in 1-0. Med tio minuter kvar av den första halvleken kvitterade Örgryte efter ett självmål. Alex Perreira gav sedan Örgryte ledningen i den 41:a minuten. Väsby kvitterade i den 70:e minuten genom Magnus Eriksson, och det hela slutade 2-2.

Degerfors – Landskrona 3-2
Degerfors tog en mycket viktigt seger i toppmötet med Landskrona. Matchen började något avvaktande, men i den 28:e minuten dundrade Christophe Lallet in ledningsmålet för hemmalaget. Med två snabba mål i den andra halvleken vände Landskrona på matchen. I den 60:e minuten kvitterade Fredrik Karlsson och dem minuter senare gav Amethyst Bradley BoIS ledningen. Hemmalaget kvitterade när Lallet gjorde sitt och Degerfors andra mål i matchen. Med två minuter kvar av matchen avgjorde Martin Broberg tillställning och sänkte BoIS.

Öster – Norrköping 0-1
Norrköping fortsätter att imponera i Superettan, och laget kan vara på väg tillbaka till finrummet. Laget tog tredje raka seger när Öster besegrades på bortaplan. Norrköping imponerade inte spelmässigt, men lagets målvakt räddade laget vid flera tillfällen. Matchen enda mål kom i den 21:a minuten när Armin Tankovic stänkte in segermålet. I den andra halvleken dominerade hemmalaget, men lyckades in få in någon kvittering. Det här var Norrköpings tioende seger den här säsongen, och laget leder Superettan.

Assyriska – Trollhättan 4-2
Assyriska besegrade Trollhättan i en målrikt match. Trollhättan öppnade matchen bäst och tog ledningen i den 35:e minuten genom Tobias Mikaelsson. Göran Marklund kvitterade för hemmalaget med fyra minuter kvar av den första halvleken. Dennis Östlundh gav Assyriska ledningen i den 53:e minuten. Två minuter senare ökade David Björkeryd på till 3-1 för hemmalaget. Georde Makdessi gjorde 4-1 i den 65:e minuten. Med fem minuter kvar av matchen reducerade Ali Muhammadian för Trollhättan. I den 88:e minuten fastställde Dennis Östlundh slutresultatet.

Hammarby – Ängelholm 2-1
Hammarby lyckades vände underläge 0-1 till seger 2-1 hemma på Söderstadion mot Ängelholm. Bortalaget tog ledningen i den 9:e minuten genom Jörgen Nilsson. Linus Hallenius kvitterade för Bajen i den 30:e minuten. Sebastian Castro-Tello blev Hammarby matchvinnare när han med sju minuter kvar av matchen sköt in segermålet för Bajen.

Ljungskile – Syrianska 1-1
Ljungskile såg länge ut att gå mot en seger, men borta lagetn kvitterade i slutminuterna genom Haris Skenderovic. Ljungskile tog ledningen i den 36:e minuten genom Martin Smedberg-Dalence. Båda lage missade där med chansen att på allvar haka på toppstriden.