Väsby åkte utan poäng från Falkenberg
Daniel Hoch debuterade i Väsby med en målgivande passning. Här i Sirius dress

Förlust och noll poäng med sig i bagaget. Det blev resultatet av Väsbys resa till Falkenberg.

.
- Vi gör ingen bra match, vårat försvarsspel i första halvlek är för svagt. Vi är besvikna idag och imorgon, sen ser vi fram mot att göra en mycket bättre insats mot Ängelholm, säger ass. sportchef Lukas Syberyjski efter 1-3 (0-2) förlusten.

Matchinledningen var händelsefattig och de båda lagen kände något krampaktigt på varandra. I matchens 9:e minut presenterade sig matchens förgrundsfigur Daniel Alexandersson, men avslutet på Tobias Nilssons inlägg gick längsmed Kristoffer Björklunds mållinje och den senare behövde inte ingripa.
Tio minuter senare skulle de båda ställas mot varann igen.

Dessförinnan stack Väsby upp i ett bra anfall. Bollen gick från vänstersida till högerkanten varifrån Daniel Sundgren piskade in ett inlägg som landade på Jesper Carlssons panna. Nicken gick någon meter utanför Stojan Lukics vänstra stolpe.

I den 19:e minuten började Alexandersson show. Han stack i djupled på en lång boll från Falkenbergs backlinje och hann först på den efter att den touchats av en väsbyförsvarare och stannat upp. Alexandersson rundade Björklund och kunde rulla in ledningsmålet. Och bara tre minuter senare var det dags igen.
Lång boll bakom backlinjen och Alexandersson avslutade rappt på halvvolley till 2-0. Fem minuter senare var det nära samma visa igen, men Alexanderssons avslut gick i stolpen.

Efter drygt en halvtimme skapade Väsby sin bästa reduceringschans när Magnus Eriksson lättade bollen fram till sin forwardskollega Nabil Bahoui. Lobbförsöket från Bahoui lurade inte Lukic som fick händerna på bollen.
Halvleken ut oroade Alexandersson och var nära att fullborda ett hat-trick vid flera tillfällen.

Väsby fick en drömstart på andra halvlek. Daniel Hoch debuterade för Väsby när han blev inbytt i halvtid och han nickade ner en längre boll till Eriksson, som tog sig fram ett par meter och krutade sedan in bollen i bortre krysset.

Därefter böljade spelet fram och tillbaka tills en dryg timme var spelad. Då bet sig Falkenberg fast vid Väsbys straffområde och Alexandersson slog två farliga frisparkar som ställde till det för Björklund.
Den senare räddade dem båda och höll också Väsby kvar i matchen även i den 66:e minuten, då han knep bollen framför fötterna på Stefan Rodevåg i fritt läge.

Väsby hade svårt att skapa några riktigt heta kvitteringschanser och precis när man skulle forcera med inbytte Carl Nyström i anfallet, kom spiken i kistan. Rodevåg vann bollen högt upp på Väsbys planhalva och stänkte dit 3-1 via stolpen.