Sammanfattning av Superettans 18::e omgång

Norrköping – Assyriska 0-0
Toppmötet mellan Norrköping och Assyriska slutade 0-0. Tröts 0-0 så var matchen rätt så underhållande och båda lagen skapade chanser- Närmast mål för Assyriska var Xhevdet Llumninca och Haris Laitinen, men båda gånger räddade hemmamålvakten. Båda lagen spelade bra försvarsspel. Shpetim Hasani hade en ribbträff för hemmalaget i den andra halvleken, men det hela slutade 0-0. 

Trollhättan – Brage 3-3
Trollhättan började matchen bäst och var klart det bättre laget under den första halvleken. I den 8:e minuten tog hemmalaget ledningen. Johan Lundgren spelade fram Petter Digneus som i sin tur slog ett inlägg mot Tobias Mikaelsson som skarvade in 1-0. I den 34:e minuten vann Victor Sköld bollen på mitten och spelade fram Johan Lundgren som kyligt satte dit 2-0. Brage spelade upp efterhand, men i den 51:a minuten gjorde Marcus Dahlin 3-0 för hemmalaget. Då var det inte mycket som talade för Brage, men i den 56:e minuten reducerade man genom Jesper Madén. Efter det tog Brage över matchen helt, och hemmalagets spel gick i spillo. I den 70:e minuten spelade Johan Eklund fram Daniel Åkervall som dundrade in 2-3 för Brage. Med sju minuter kvar kom även kvitteringen och återigen var det Åkervall som gjorde målet. 3-3 slutade matchen. 

Falkenberg – Väsby 3-1
Falkenberg tog sin andra raka seger, när man på hemmaplan besegrade Väsby. Falkenberg dominerade den första halvleken och i den 19:e minuten tryckte Daniel Alexandersson in ledningsmålet för hemmalaget. Tre minuter senare kom även 2-0.  Erik Johansson som slog en passning till Daniel Alexandersson som återigen sprang ifrån Väsbyförsvaret och sköt bollen i nät. Falkenberg hade bud på fler mål i den första halvleken, men några fler mål blev det inte i den första halvleken. Väsby började bättre i den andra halvleken och i den 49:e minuten reducerade Margus Eriksson. Efter reduceringen vaknade hemmalaget på nytt och tog över kontrollen. Falkenberg radade upp chanser och med lite mer skärpa kunde man ha vunnit den här matchen med större siffror. Med fyra minuter kvar av matchen fastställde Stefan Rodevåg slutresultaten i den här matchen. 

Örgryte – Degerfors 2-1
Örgryte tog tre viktiga poäng och hakade på toppstriden. Matchen inleddes i högt tempo och efter en lite trevande inledning tog hemmalaget över taktpinnen. I den 27:e minuten tog hemmalaget ledningen. Sabastian Johansson och Adam Eriksson stod för fint förarbete när Markus Gustavsson placerade in ledningsmlålet. Efter målet tog ÖIS över spelet totalt och pressade på under resten av halvleken utan att lyckas utöka sin ledning före paus.
Tre minuter in i den andra halvleken ökade Christofer Bengtsson på till 2-0 för hemmalaget. Efter det jämnades matchen ut, och med nio minuter kvar reducerade Degerfors genom Niklas Klingberg. Degerfors dock aldrig nära en kvittering och det var närmare 3-1 än 2-2. I och med segern är nu Örgryte bara tre poäng efter Degerfors som ligger på en tredje plats. 

Landskrona – Ljungskile 2-1
Landskrona tog en viktigt seger när man besegrade Ljungskile på hemmaplan. BoIS började matchen bäst och laget skapade en del chanser. Det var dock bortalaget som i den 8.e minuten tog ledningen genom Michel Thomas. Fem minuter in i den andra halvleken kvitterade hemmalget genom Fredrik Olsson. Stor matchvinnare för hemmalaget blev Amethyst Bradley Raleni, när han med fem minuter kvar av matchen sköt in 2-1. 
 
Ängelholm – J-Södra 2-3

Det får fortsatt för J-Södra i årets Superettan. I den här omgången föll man på bortapkan mot Ängelhom. Den första halvleken blev målöst, där J-Södra skapade det mesta och det bästa. I den andra halvleken gjorde hemmalaget två snabba mål. Jörgen Nilsson gjorde 1-0 i den 53:e minuten, och två minuter senare fastställde Jonas Lindh slutresultatet. 

Sundsvall – Hammarby 2-3
Hmmarby hade vänt 0-1 till 2-1 och man var på väg mot seger, men på stopptid kvitterade hemmalaget. Hemmalaget tog ledningen i den 43:e minuten genom Emil Forsberg. David Johansson kvitterade för Hammarby i den 53:e minuten. Med en kvart kvar av matchen tryckte Tobias Holmqvist in 1-2 för hammarby. Christian Brink räddade en poäng för Sundsvall, när han dundrade in 2-2, vilket också blev slutresultatet i matchen. 

Syrianska – Öster X-X
Uppskjuten pga regn.

Almer Ljutika2010-07-29 21:05:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans