Oavgjort mot Ängelholms FF
Matchens profil David Fällman gjorde en fin insats. Här håller han undan ÄFF:s Johan Mangfors ----- Foto: Bror Rosenback

Oavgjort mot Ängelholms FF

1-1 (1-0) slutade matchen på Vilundavallen.


Delad poäng var nog mest rättvist i matchen trots att Väsby hade dubbelt så många avslut på mål (8-4) 

En rasande inledning av Väsby var det där det visslade om öronen på veteranen Daniel Andersson i ÄFF målet som tvingades rädda till hörna flera gånger.

Dock var han maktlös när AIK lånet Kevin Walker fick drömträff i 39 min. från 25 met håll gick bollen spikrakt upp i krysset.

Om Väsby var lite bättre i första halvlek så var ÄFF det i andra, Väsbys skyttekung (9 mål) Magnus Eriksson hade ett fint läge i 49:e min. men Daniel Andersson avvärjde rutinerat. 

Kvitteringen kom på ettt riktigt bra avslut som helt ställde ”Poppen” i hemmamålet som var maktlös på det välplacerade skottet. 
Klockan hade hunnit ticka fram till 63 min. när kvitteringen kom genom Robin Nilsson. 

Väsby satsade på mycket folk framåt för att försöka få till ett segermål men det ville sej inte trots flera chanser. Kunde lika gärna slutat med förlust då gästerna hade många snabba spelvändningar. 

En poäng är inte fy skam mot ett bra lag som ÄFF men det behövs tre för att vi inte skall bli avsågade helt från chansen att nå en kvalplats.
Närmast väntar GIF Sundsvall på bortaplan och sedan FC Trollhättan på hemmaplan.

Roy RosenbackRoy Rosenback2010-08-01 22:08:56
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna