Sammanfattning av Superettans 19:e omgång

Sammanfattning av Superettans 19:e omgång

Norrköping rykte i toppen.

Syrianska – Landskrona 1-1
Den första halvleken var ganska jämn. I den 27:e minuten fällde hemmamålvakten Fredrik Olsson. Straff blev det för BoIS och utvisning för hemmalaget. Den efter följande straffen slog Fredrik Karlsson säkert i mål. Tre minuter in den andra halvleken var bortalaget nära att utöka sin ledning. Fredrik Karlsson spelade fram till Fredrik Olsson som fick bollen lite för långt ifrån sig, och målvakten kunde rädda. Istället kvitterade hemmalaget i den 51:a minuten genom Peter Ijeh. Båda lagen skapade chanser i slutet av matchen, men det hela slutade 1-1. 

Brage – Norrköping 2-3
Norrköping tog en ny seger när man på bortaplan besegrades Brage. I den 10:e minuten nickade Bruno Santos in ledningsmålet för Norrköping. Norrköping dominerade spelmässigt i den första halvleken, men några fler mål blev det inte i den första halvleken. Två minuter in i den andra nickade Shptetim Hasani in tvåan för Norrköping. I den 58.e minuten fick Norrköping en omdiskuterad straff, som Hasani satte i mål. Då trodde många att Norrköping hade punkterat den här matchen. Brage ville dock annat. Vyacheslav Jevtushenko reducerade för Brage i den 71:a minuten. Fyra minuter senare gjorde Magnus Tappert Brages andra mål och plötsligt var det match igen. Brage hade sedan ett par halvchanser, men Norrköping dödade matchen och tog med sig alla tre pinnar. 

Hammarby – Trollhättan 3-0
Hammarby tog en säker seger på hemmaplan mot Trollhättan. Den första halvleken var ingen vidare från Bajens sida. Linus Hallenius gav Hammarby ledningen i slutet av den första halvleken. Hammarbys spel var klart bättre i den andra halvleken och laget dominerade klart. I den 49:e minuten gjorde Hallenius sitt och Hammarby andra mål för dagen. Slutresultatet fastställde Andreas Dahl i den 57:e minuten. 

J-Södra –Sundsvall 2-2
Sundsvall tappade viktiga poäng i toppstriden när man spelade oavgjort på bortaplan mot J-Södra. Sundsvall tog ledningen efter en halvtimme spel och det genom David Myrestam. Sex minuter senare nickade Per Cederqvist in kvitteringen för hemmalaget. I den 40:e minuten rann Daryl Smylie igenom och gav J-Södra ledningen i matchen. I den 52:a minuten kvitterade Sundsvall genom Hannes Sigurdsson. Hemmalaget fick en man utvisad med tio minuter kvar, men Sundsvall skapade få klara målchanser, och matchen slutade 2-2. 

Degerfors – Falkenberg 2-2
Degerfors lyckades hämta upp 0-2 på hemmaplan mot Falkenberg. Bortalaget tog ledningen genom Stefan Rodevåg i den 23:e minuten. Med sju minuter kvar av den första halvleken ökade Christoffer Carlsson på till 0-2 villket stod sig halvleken ut. Peter Samuelsson reducerade för hemmalaget i den 53:e minuten och fyra minuter senare kvitterade Anders Ljungren. 2-2 slutade matchen. 

Väsby – Ängelholm 1-1
Det bjöds inte på någon vidare bra spel när Väsby och Ängelholm spelade oavgjort. Hemmalaget skapade ett par farligheter i inledningen av matchen. I den 39:e minuten fick Kevin Walker på ett kanonskott från 25-meter, som gick rakt upp i krysset. I den 63:e minuten kvitterade Ängelholm genom Robin Nilsson. 

Ljungskile – Örgryte 1-1
Det blev delat pott mellan Ljungskile och Örgryte. Hemmalaget var det bättre, men det var Örgryte som i den 38:e minuten tog ledningen genom Markus Andeberg. Innan dess missade Alvaro Santos en straff för ÖIS. I slutet av den första halvleken slog Alexander Kitic ett inlägg som Michel Thomas satte i mål. I den andra halvleken var hemmalaget närmast ett mål, men matchen slutade 1-1. 

Öster – Assyriska 1-1
Öster höll på att få en mardrömsstart då Assyriskas Mikael Ishak kom helt fri med Rasmus Rydén redan efter en minut, Rydén räddade dock Ishaks skott. De första tio minuterna bjöd annars på ett jämnt spel och Öster hade bra intentioner dock utan att skapa några klara målchanser. I den 12:e minuten så fick bortalaget ett läge att göra mål men i ett fritt läge så nickade Xhevdet Llumnica en bra bit utanför. I stället tog Öster ledningen efter att Stefan Karlsson sprungit sig fri på sin kant och fin spelat in till Freddy Borg som kalt rullade in 1-0 till Öster.  Början på den andra halvleken var jämn spelmässigt.  Öster skaparde mängder med chanser, inom loppet av fem minuter fick Freddy Borg två möjligheter i straffområdet, men båda gångerna så skött han tätt utanför. I stället så kvitterade Assyriska i den 75:e minuten då Andreas Haddad stötte in Fredrik Samuelssons inlägg,
Det hela slutade där med 1-1.

Almer Ljutika2010-08-01 22:45:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans