Bortamatchen mot Sundsvall slutade med förlust
Jonatan Lundevall gjorde sitt första mål i Väsby-tröjan---Foto - Bror Rosenback

Gif Sundsvall – Väsby United 3 - 2 (1-0)

Väsbys besök på Norrporten Arena slutade med förlust 3-2 inför 3137 åskådare

Hemmalaget skapade första målchansen efter 5 min., en bra nick av islänningen Hannes Sigurdsson som dock gick över ”Poppen” Björklunds mål.

Förre Väsbyspelaren Fredrik Holster bars ut på bår efter 10 min. spel. (knäskada?)

Väsbys första farlighet hade Magnus Erikssom i 13 min. med ett skott på mål.
Farlig hemma frispark i 32:a min. av Hannes Sigurdsson, bara ett par min. senare har hemmalagets Mini-Forsberg ett farligt skott i burgaveln efter ett snyggt anfall.

33 min. testar Elvis da Silva Santana Tommy Naurin i hemmamålet som klarar skottet
37 min skapade Väsby ett farligt läge på en djupledsboll, målvakten Naurin snabbt ut som en vessla och avvärjde

Väsby bjöd stundtals hemma publiken på teknisk och trevligt bolltrillande. En farlig Väsby frispark i 40:e min. lyckades GIF:s försvar rädda till inkast.

43 min. kom dock Emil Mini-Forsberg loss och kunde göra 1-0 för hemmalaget.
Väsby svarar med ett skott minuten senare av Alagie Sosseh, tyvärr utanför.
Ett väldigt opsykologiskt mål för Väsby del då man stått upp riktigt bra under halvleken.
Avsluten på mål, GIF 2 st och Väsby 3 st talar om en jämn match.

55 min. i andra halvlek så kvitterar Väsby till 1-1 genom Jonatan Lundevall som elegant lobbar in bollen i mål över en utrusande Tommy Naurin.

60 min så kommer Väsby på bred front igen och på ett inlägg från Magnus Eriksson som Naurin tappar kan Alagie Sosseh göra 1-2.
Glädjen blev dock kortvarig då repliken kom direkt, 2-2 genom Jonas Wallerstedt i 62:a min.

Magnus Eriksson var framme ett par gånger men lyckades inte överlista Naurin.

84 min. kom så segermålet för GIF, en utboxning av ”Poppen” hamnar hos GIF:s bäste spelare Emil Forsberg som träffar överliggaren och bollen studsar in i mål.

Startelvan – Kristoffer Björklund – Christoffer Eriksson – Eldin Kozica – Carl Nyström – David Fällman – Elvis da Silva Santana – Kevin Walker – Jonatan Lundevall – Daniel Gustavsson – Magnus Eriksson – Alagie Sosseh
Ersättare – Peter Rosendal – Daniel Hoch – Adam Modin - Mikael Wentzel – Daniel Sundgren – Nabil Bahoui – Jesper Carlsson