Norrköping och Sundsvall rykte i toppen

Sammanfattning från alla matcher hittar ni här.

Trollhättan –J-Södra 2-2
Den första halvleken var ganska jämn och det skapades få klara målchanser. I den 37:e minuten gav Gustav Segerström hemmalaget ledningen på en fastsituation. Fem minuter in i den andra halvleken kvitterade J-Södra. Daryl Smylle spelade fram Kristoffer Fagercrantz som tryckte dit kvitteringen. I den 60:e minuten gav Viktor Sköld hemmalaget ledningen. Per Cederqvist räddade dock en poäng åt J-Södra när han i den 74:e minuten fastställde slutresultatet.

Falkenberg – Ljungskile 1-1
Falkenberg var klart det bättre laget i den första halvleken, och laget radade upp chanser. I den 25:e minuten gjorde Mikael Boman 1-0 för hemmalaget. Falkenberg hade sedan bud på flera mål i den första halvleken, men Ljungskile kunde hålla tätt resten av halvleken. I den andra halvleken backade hemmalaget hem och Ljungskile tog sig in i matchen. Med nio minuter kvar gjorde Johan Patriksson 1-1, vilket också blev slutresultatet i den här matchen.

Ängelholm – Degerfors 1-0
Ängelholm tog tre mycket viktiga poäng mot Degerfors på hemmaplan. Ängelholms segermål kom i den 25:e minuten och det var Robin Nilsson som gjorde den. Degerfors hade svårt att skapa målchanser i matchen. I och med segern hakade Ängelholm på toppstriden och laget ligger nu bara en poäng bakom Degerfors i tabellen.

Örgryte – Syrianska 1-1
Viktiga poäng stod på spel när Örgryte tog emot Syrianska på hemmaplan. Det var bortalaget som började matchen bäst. Efter drygt en halvtimme spel gav Peter Ijeh bortalaget ledningen i matchen. Ijeh nickade in ledningsmålet efter en bra slagen hörna av Denis Velic. Pavel Zavadil kvitterade för Örgryte med nio minuter kvar av den första halvleken. I den andra halvleken skapades få klara målchanser, men det var bortalaget som var närmast att avgöra. Efter en misslyckad offside fälla fick Martin Vunk ett bra läge, men Örgrytes målvakt gjorde en kanon räddning, Matchen slutade där med oavgjort och båda lagen ligger på samma antal poäng.

Assyriska – Brage 1-0
Ibland räcker ett mål. Det gjorde det på söndagen. Assyriskas Mikael Ishak satte 1–0 mot Brage i den 58:e minuten och ordnade tre poäng i superettans jämna toppstrid. Södertäljelaget är nu endast en poäng från kvalplatsen till allsvenskan, just nu upptagen av Degerfors.

Norrköping – Hammarby 1-0
Norrköping tog en viktigt seger på hemmaplan mot Hammarby. Hemmalaget inledde bäst och pressade tillbaka Hammarby i inledningen av matchen. Hemmalaget hade en stolpträff i inledningen av matchen. I den I13:e minuten fick Norrköping en straff när Shptetim Hasani revs ner i straffområdet. Hasani satte den efterföljande straffen säkert i mål. Efter det jämnade Hammarby ut spelet utan att skapa något framåt. Hemmalaget hade ett par halvchanser, men 1-0 stod sig halvleken ut. I den andra halvleken blev spelet jämt. Hammarby hade svårt att skapa klara målchanser och när man gjorde det var Linus Hallenius som oroade hemmaförsvaret. Norrköping var närmare 2-0 än Hammarby en kvittering. Hammarby missade där med chansen att ta sig upp på en kvalplats. I och med seger rykte hemmalaget ytligare i toppen.

Sundsvall – Väsby 3-2
Sundsvall jagade viktiga poäng i stoppstriden, när man på hemmaplan tog emot Väsby. Sundsvall började matchen bra och Hannes Sigurdsson hotade tidigt Väsbyförsvaret med sin tyngd i anfallet. Emil Forsberg utmanade på sin vänsterkant och slog ett farligt inlägg som Hannes så när nickade in i matchinledningen. Emil Forsberg gav hemmalaget ledningen, men tre minuter kvar av den första halvleken. Väsby kvitterade i den 55:e minuten genom Jonatan Lundevall, och fem minuter senare gav Alagie Sosseh. I den 62:a minuten kvitterade Sundsvall genom Jonas Wallestedt. Efter det jagade hemmalaget en seger, och med sex minuter kvar avgjorde Emil Forsberg matchen, när han gjorde sitt andra mål för dagen.

Landskrona – Öster 4-0
Landskrona tog en enkel seger när man på hemmaplan besegrade Öster med hela 4-0. Första målet kom på stopptid i den första halvleken, när Johan Persson sköt in 1-0. I den 52:a minuten ökade Thomas Raun på för BoIS, med ett distansskott. Sex minuter senare spelade Fredrik Karlsson fram Bradley Raleni som satte dit trean. Fredrik Svanbäck fastställde slutresultatet i den 62:a minuten. I och med seger klev Landskrona upp på en kvalplats.