Svidande kvittering i 84 min. av Trollhättan
Kevin Walker dundrar på från 30 met på halvvolley, rakt upp i klykan bakom Tobias Wennergren i FCT-målet. - Foto: Bror Rosenback

Väsby United – FC Trollhättan 2 – 2 (0-1)

Kvällens otroligt viktiga match mot bottenkollegan FC Trollhättan fick inte sluta oavgjort, eller än värre förlust.

Nu blev det oavgjort sedan gästernas Boyd Mwila lyckades nicktoucha in 2-2 i den 84 min.
Tystnaden på Vilundavallen kunde man ha tagit på i det ögonblicket.

Annars började det bra för hemmalaget, Alagie Sosseh hade en riktigt bra nick precis utanför stolpen efter 2.25 min. spel.
Kevin Walker hade ett bra skott, tyvärr rakt på FCT kepern Tobias Wennergren.

26 min. fick Peter Rosendal i hemmamålet sträcka ut ordentligt på ett fint skott, Peter fick iväg bollen till hörna med möda.
Jonatan Lundevall kunde gett hemmalaget ledningen med en bra nick i 30min., tyvärr slickade bollen stolpens utsida.

32 min. blev en olycksminut för Väsby, på en hörna som dansade ping-pong i straffområdet lyckades Gustav Segerström få till en ”tåpaj” från nära håll rakt upp i nättaket bakom Rosendal, ett inte riktigt rättvist turmål betydde 0-1 och den vanliga uppförsbacken tog vid.

Repliken kom omgående från Väsby, ”Nabbe” Bahoui fick till ett riktigt bra skott, återigen på utsidan stolpen. Gästernas halvtidsledning var väl OK med tanke på att man vann avsluten på mål med 4-2.

Trodde att Väsby skulle komma ut som retade tigrar i andra halvlek , tama sådana kanske man kan sträcka sej till, dåligt tempo och gästerna var förstås mer än nöjda.

Tog faktiskt en kvart innan Väsby skapade någonting av värde, Magnus Eriksson drog på ordentligt ett par gånger, inbytte Mikael Wentzel var också framme.

Lagkaptenen för dagen, Eldin Kozica nickade stenhårt i marken och studsen touchade överliggaren..

Sedan tog det fart, 76 min var spelade och Väsby höll mest till i FCT:s straffområde, Väsbys bäste spelare för kvällen Carl Nyström vann en närkamp och fick in bollen till ”Nabbe” som med ryggen mot målet klippte in en riktigt snygg ”bissa” i nättaket. 1-1 och publiken stönade ”äntligen”.

80 min. visar Kevin Walker igen vilket enormt tillslag han har, från 30 met. klipper han in 2-1 på ett helt underbart volleyskott, publiken var i exstas och vädrade seger, så kom då kvitteringen i 84 min. en oförharmlig frispark från 35 met. nicktouchas vidare av Boyd Mwila som inte ens varit på banan en minut.

Ett mer snopet slut får man leta efter, Väsby från gick inte sin vana att släppa in mål under matchens sista minuter, det var 10:e gången nu som ett mål ramlar in på slutet, utan dessa baklängesmål hade Väsby legat mitt i serien.

Nu väntar två ”lätta” matcher, först IFK Norrköping borta på onsdag kväll och så Assyriska FF på hemmaplan söndag 22 augusti.
Tyvärr är det är inte bara höstmörkret som kommer farande.