Sundvall gick upp i delad serieledning

Sammanfattning från den 20:e omgången

J-Södra – Norrköping 2-1
Norrköping åkte på en riktigt mina när man förlorade på bortaplan mot J-Södra. J-Södra fick en drömstart när Per Cederqivst gav laget ledningen i den 7:e minuten. Norrköping hade svårt att få igång spelet under den första halvleken. Hemmalaget försvarade sig bra, och serieledarna fick inte till några farligheter i inledningen av matchen. Efter en halvtimme spel kvitterade Norrköping. Målet kom efter en hörna och det var Anders Whass som höll sig fram, och lite turligt fick han in bollen. Hemmalaget återtog ledningen sex minuter senare. Petter Lennartsson spelade fram Mathias Etéus som satte dit 2-1. I den andra halvleken jagade Norrköping en kvittering, men hemmalaget hade god kontroll på matchen, och visade upp bra försvarsspel. Trots förlusten leder Norrköping Superettan, men nu på samma antal poäng som Sundsvall.

Ljungskile – Ängelholm 2-2
Båda lagen missade chansen att haka på toppstriden på allvar. I den 11:e miniuten gav Erik Nillsson hemmalaget ledningen. Efter en mindre bra ingripande av bortaförsvaret kom bollen till Nilsson som dundrade in 1-0. Ängelholm kom tillbaka och kvitterade i den 22:a minuten genom Jonas Lindh.Den här gången var det hemmaförsvaret som agerade passivt, när Lindh fick öppen gata, och sköt från 16-17 in kvitteringen. Med två minuter kvar av den första halvleken gav Robin Staaf Ängelholm ledningen. Återigen var det försvarsmiss i hemmaförsvaret som bäddade får målet.
I den andra halvleken jagade hemmalaget en kvittering, och man skapade ett par riktigt heta målchanser, men om man inte sköt över så stod bortaförsvaret och räddade bollarna på mållinjen. Även Ängelholm hade chanser att avgöra matchen helt, men hemmamålvakten storspelade. Med tre minuter kvar av matchen kom kvitteringen för hemmalaget. Efter en tilltrasslad situation kom bollen ut till Arash Bayat. Bayat tvekade inte utan klippte till på volley, och bollen satt i mål. 2-2 blev även slutresultatet i matchen.

Väsby – Trollhättan 2-2
Bottenmötet mellan Väsby och Trollhättan slutade oavgjort och båda lagen tappade där med poäng i bottenstriden. Hemmalaget började bäst och var nära att ledningen i inledningen av matchen. Trollhättan jobbade sig in i matchen under den första halvleken och i den 26:e minuten gjorde hemmamålvakten en kanon räddning. Strax därefter fick Trollhättan ett jätte läge, när Tobias Mikaelsson fick öppet mål, men han lyckades träffa stolpen. Istället kunde hemmalaget ta ledningen. I den 32:a minuten tog Trollhättan ledningen i matchen. Efter ett antal nickar fram och tillbaka kom bollen till Gustaf Segerström som dundrade in 0-1. Väsby tog över bollinnehavet i den andra halvleken, men laget hade svårt att skapa några klara målchanser. Det var först i slutkvarten som hemmalaget fick ordning på sitt spel. I den 76:e minuten kvitterade Nabil Bahoui, och fyra minuter senare gav Kevin Walker hemmalaget ledningen i matchen. Walker fick en drömträff på volley från 30-meter. Efter det slappnade Väsby av, och trodde att matchen var vunnen. I den 84:e minuten kvitterade bortalaget, och det genom Boyd Mwilla, som hade just kommit in. 2-2 blev slutresultatet i matchen, och båda lagen är kvar i botten.

Degerfors – Sundsvall 0-2
Toppmötet mellan Degerfors och Sundsvall slutade med bortaseger. Degerfors var det laget som skapade ett par farligheter i inledningen av matchen, men Sundsvall jobbade sig in i matchen. I den 45:e minuten tog Sundsvall ledningen genom Jonas Wallerstedt. Hennes Sigurdsson ökade på till 0-2 i den 68:e minuten. Sundsvall var sedan nära att utöka sin ledning, när Robert Lindström kom fri med målvakten, men missade. I och med seger gick Sundsvall upp i delat serieledning.

Öster – Brage 2-2
Brage vann streckmötet mot nykomlingskollegan Öster på Värendsvallen med 0-1. Daniel Åkervall blev matchhjälte när han nickade in vinstmålet efter en fast situation i den 84 minuten. Öster hade det mesta av spel och chanser, bland annat två avslut i målramen, men som så ofta för ett lag i bottenträsket, är det ofta marginalerna inte är på rätt sida. I och med segern klättrade Brage på säkrare mark i tabellen.

Hammarby – Assyriska 2-2
Hammarby var något bättre i inledningen av matchen, men båda lagen skapade få chanser under första kvarten. I den 17:e minuten kom Mike Sema igenom och chippade bollen mot mål, framför målet dök Olsen upp och slog in bollen i mål, domaren valde dock att blåsa för offside. Annars var det första halvleken jämn och det var mycket kamp på mitten. I den 42:a minuten tog Assyriska ledningen i matchen. Andreas Hadad skot på en försvarare och bollen kom till Mikael Ishak som helt fri satte ledningsmålet för Assyriska. Bara minuten senare kvitterade Hammarby. Mauro Saez Jarpa slog ett vänsterinlägg, och inne i straffområde hoppade Traore högst och nickade in kvitteringen. Innan halvleken var över fick Hadad ett jätte läge, men hans skott från nära håll räddades av hemmamålvakten. Istället vände Hammarby spelet och bollen kom till Petter Furuseth . Furuseth slog ett bra inlägg. Inne i straffområdet löpte sig Sema fri, och nickade in ledningsmålet.
Inledningen av den andra halvleken bjöd på en hel del kamp, och ganska jämnt spel. Hammarbys aggressiva spel på mitten ställde till stora bekymmer för Assyriska, som hade svårt att komma fram till några bra lägen.
I den 68:e minuten slog Stefan Batan en perfekt inlägg till Hadad som löpte mellan Hammarbys backar, och Hadad nickade in 2-2.
Bara minuter senare spelade Furuseth fram till Linus Hallenius, som löpte sig fri, och chippade in 3-2 för Hammarby.
Efter skapade båda lagen ett par bra lägen, men några fler mål blev det inte i den här matchen.

Syrianska – Falkenberg 4-0
Syrianska besegrade Falkenberg på hemmaplan med hela 4-0, efter två mål i vardera halvlek. Första målet kom i den 27:e minuten och det var Pter Ihej som gav laget ledningen. Joakim Hagernäs ökade på till 2-0 i slutet av den första halvleken. I den 52:a minuten gjorde Hagernäs sitt andra mål för dagen. Slutresultatet fastställdes av Kutshi Kanga och det i den 90:e minuten.

Landskrona – Örgryte 0-0
Det blev oavgjort i toppmötet mellan Landskrona och Örgryte. Hemmalaget öppnade matchen bäst och skapade det mesta och det bästa i den första halvleken som slutade mållöst. I den andra halvleken skapade båda lagen chanser och det lite smått otroligt att den här matchen slutar 0-0.