Väsby nollat i Norrköping
Magnus Eriksson visar hur vi skulle ha gjort för att slå "Peking" --- Foto : Bror Rosenback

Väsby förlorade med 4 - 0 (2-0) mot topplaget IFK Norrköping som därmed befäste sin serieledning.

- I andra halvlek trycker de ner gasen ordentligt, de var riktigt bra medan vi inte riktigt kom upp i standard idag, säger ass. sportchef Lukas Syberyjski.

Det började egentligen omgående med att Marcus Falk-Olander från distans tvingade Peter Rosendal till en akrobatisk räddning till hörna redan i första minuten. Hemmalaget tryckte på i inledningen och det var via Daniel Bambergs fötter som de farligaste chanserna skapades, även om också vänstersidan var farlig.

I den 14:e minuten visade Bamberg prov på precisionen i sin högerfot när hans inlägg strök Russel Mwafulirwas panna.
Fyra minuter senare var Bamberg framme centralt och hittade med ett instick in till en framstormande Riki Cakic som skar in framför sin bevakare och kunde via väsbyben göra 1-0.

Knappt hade jublet lagt sig på Parken innan det var dags igen. Bamberg fick ett överlångt inlägg i den 20:e minuten och måttade för volleyskott långt till höger i straffområdet. Träffen blev halvdan, men bollen hamnade hos Mwafulirwa som på ett tillslag rakade in bollen vid stolproten till en 2-0 ledning.

Innan paus spelade Väsby upp sig och hittade flera spelvändningar som resulterade i målchanser.
Närmast var Magnus Eriksson, den av väsbyspelarna som spelade till sig bäst betyg, som i den 30:e minuten krigade sig igenom hemmaförsvaret till vänster i straffområdet och ur snäv vinkel fick bollen förbi en utrusande Niklas Westberg.
Men bollen gick utmed mållinjen och strax utanför Westbergs vänstra stolpe och trots att Väsby tog över mot slutet av halvleken stod sig 2-0 i paus.

Efter vikan tryckte Norrköping i ytterligare en växel. Djupledsbollar på Mwafulirwa och skott utifrån från Bamberg var ett ständigt orosmoment.
Väsby stack upp i ett enstaka anfallsförsök och i den 53:e minuten hade Elvis da Silva Santana en chans att reducera ledningen men bollen gick återigen strax utanför Westbergs stolpe.

Strax efter hade iställe Christopher Telo en vass slängnick som Rosendal lyckades hålla.
I den 62:a minuten var det nära 3-0, tre gånger om.
En felbedömd utrusning, miss i kommunikationen och nick i ribban av Mwafulirwa med block på mållinjen på efterföljande retur fick den drygt 4 500 hövdade publiken att sucka många gånger om på kort tid.

Utdelning kom dock, också den inom loppet av kort tid. Liksom i första halvlek gjorde hemmalaget två mål inom loppet av två minuter - den 69:e och 71:e, gjorde varken inhopparen Christoffer Nyman eller Mwafulirwa något misstag ensamma med Rosendal och 3-0 och 4-0 var ett faktum.

Resultatet stod sig sedan matchen ut, även om hemmalaget fortsatte trumma på och anfalla med många spelare. Väsby försökte genom en furiöst kämpande Eriksson, som idag inte lyckades få utdelning.

Källa: Väsbys officiella hemsida