Sammanfattning av Superettans 21:a omgång

Norrköping och Sundsvall drar ifrån

Norrköping – Väsby 4-0
Norrköping hade inga problem att besegra Väsby på hemmaplan. Serieledarna var mer eller mindre överlägsna i den här matchen. Norrköping saknade fem spelare från startelvan, men trots det körde man över Väsby. Riki Cakic öppnade målskyttet i den 18:e minuten. Daniel Bamberg stod för framspelningen. Två minuter senare assisterade Bamberg, Russell Mwafulirwa som sköt in 2-0. I den andra halvleken ökade Christoffer Nyman på till 2-0. Målet kom i den 69.e minuten. Två minuter senare fastställde Mwafulirwa slutresultatet i matchen.

Trollhättan – Degerfors 1-0
Trollhättan skrällde och besegrade topplaget Degerfors. Degerfors har tappat all form i Superettan, och laget har där med tappat i toppstriden. Den här matchen var jömn och båda lagen skapade målchanser. Matchens enda mål kom i den 84:e minuten och gjordes av Victor Sköld. Detta var Trollhättans 100:e seger på 236 matcher. Vi säger grattis till FCT.

Brage – Hammarby 2-0
Hammarbys säsong så här långt i Superettan kan sammanfattas med ett ord. Berg och dalbanan. Efter förra veckans seger mot Assyriska trodde många att Hammarby var på gång, men så åkte man på förlust mot Brage på bortaplan. Brage tog ledningen i den 31:a minuten. Ett anfall på vänsterkanten slutade med att Daniel Åkervall spelade in bollen i straffområdet till Johan Eklund, som kallt rullade in bollen förbi målvakten. Ett fint spelmål och absolut inte orättvist då Brage var det bättre laget.
Hammarby gjorde en dålig match och med en kvart kvar satte Magnus Tappert slutresultatet i den här matchen.

Falkenberg – Landskrona 4-0
Falkenberg körde över Landskrona på hemmaplan. Reden i den 51:a sekunden tog hemmalaget ledningen. David Svensson spelade in bollen i straffområdet. Landskrona försvaret stod och sov, när Robin Granemyr dundrade in 1-0. Tre minuter senare var Landskrona nära att kvittera. Fredrik Olsson rundade målvakten, men hans skott räddades av en hemmaförsvararen. I den 25:e minuten spelade Tobias Nilsson fram Stefan Rodevåg. Rodevåg sprang ifrån försvarare och satte dit 2-0. I slutet av den första halvleken ökade Tobias Nilsson på till 3-0. I inledningen av den andra halvleken fick Landskrona två jättelägen att reducera. Först träffade Amethyst Bradley Raleni utsidan av stolpen och sedan träffade inhopparen Jens Nordström ribban. Sedan punkterade Robin Ganemyr tillställningen definitivt när han på pass från Erik Johansson sköt in bollen. Landskrona tappade där med viktiga poäng i toppstriden.

Assyriska – J-Södra 0-0
Assyriska tappade två viktiga poäng i toppstriden, när man på hemmaplan fick bara 0-0. Hemmalaget dominerade i matchen och skapade en del chanser, men det var en sån kväll när bollen inte ville in. Haris Laitinen hade bland annat ett tungt skott i stolpen efter cirka tio minuters spel och Haddad var också nära ett par gånger, men lyckades inte få till avsluten. Hemmalaget var det bättre laget även i den andra halvleken, men som sagt man fick inte hål på J-Södra.

Ängelholm – Syrianska 0-0
Matchen mellan Ängelholm och Syrianska FC slutade mållöst för andra gången denna säsong.
Första halvlek bjöd på en jämn kamp där hemmalaget Ängelholm inledde bäst och hade några fina chanser. Syrianska kom sedan igång och Peter Ijeh fick matchens bästa chans, men hans avslut träffade insidan av stolpen och studsade ut. Det hela slutade dock 0-0.

Sundsvall – Ljungskile 3-2
Ljungskile missade chansen att på allvar haka på toppstriden, när man föll mot Sundsvall på bortaplan. Matchen inleddes med jämnt spel och inget av laget ville bjuda motståndaren på några fria ytor att spela på. IF Sundsvall hade två jättechanser i den första halvleken. Det första när Aziz Corr Nyang var först fram på en boll i straffområdet och vinklade över bollen till Jonas Wallerstedt. Walle satte pannan till bollen och det var nog många som då började jubla för mål men de fick sedan se en Ljungskilespelare hinna slå iväg bollen när den var på väg över mållinjen.

Den andra jättechansen kom på en omställning. Målvakten Tommy Naurin nöp bollen efter en fast situation. Med ett jättekast över halva planen nådde han fram till Daniel Sliper som löpte sig fri. Men Daniel avslutade rakt på den utrusande Nick Noble i LSK-målet.
När väl målen kom för GIF Sundsvall, det blev två i första halvlek, så var det istället för oflyt det omvända. Det första målet kom efter att David Durmaz i LSK tagit en olycklig touch på bollen i eget straffområde och tappat den rakt i gapet på lurige Aziz Corr Nyang som inte missade gratischansen.

2-0 kom till när Billy Berntsson snappade upp en andraboll efter ett inspel från kanten och sköt hårt mot mål. Bollen styrdes rakt in i eget kryss av Alexandar Kitic i hemmalaget. I den andra halvleken hade hemmalaget bra kontroll på matchen. I den 79:e minuten ökade Hannes Sigurdsson  på till 3-0. I slutminuterna reducerade Ljungskile två gånger om. Gabriel Altemark-Vanneryr svarade för den första reduceringen, och Erik Nillsson för den andra. Matchen slutade 3-2.

Örgyte– Öster 2-0
Örgryte besegrades Öster på hemmaplan och tog sig upp på en kvalplats. Örgryte tog direkt hand om taktpinnen i den första halvleken och förde spelet mer eller mindre hela den första rundan. Dock skall sägas med en gång att även om det var hemmalaget som förde spelet så var Öster hela tiden farliga när man stack upp sina kontringar.
I slutet av den första halvleken gav Alvaro Santos Örgryte ledningen efter en fin slagen straff. Öster hade i den andra halvleken ett par bra möjligheter att kvittera, men skärpan saknades i avsluten. I den 78:e minuten fick hemmalaget en hörna. Pavel Zavadil lyfte in hörnan som gick till Thorsteinsson, han sköt ett skott som täcktes av försvarare men returen gick till Leinar som först gjorde en tvåfotsdribbling förbi Månz Karlsson innan han dunkade in bollen i mål via den vänstra stolpen.  2-0 blev även slutresultatet i den här matchen.