Väsby radar upp förluster
Väsbys målvakt Kristoffer "Poppen" Björklund, bäst på plan!

Gästande Assyriska FF hade det flyt man behöver för att vinna en match med 0-3.

Väsby – Assyriska FF 0 – 3 (0-2)

Vad sägs om följande, Väsby i underläge med 0-1 efter mindre än 2 min. På 2 min. tilläggstid i första halvlek gör Andreas Haddad sitt andra mål och Väsby i 0-2 underläge sekunder före halvlek

Inte nog med det, i matchens 92:a min. ökar man på till 0-3 genom Haris Laitinen, bättre flyt kan man näppeligen ha. Nu var gästernas seger helt rättvis, AFF var det bättre laget under nästan hela matchen.

T.ex. hade det gått en dryg kvart innan Väsby genom Magnus Eriksson fick iväg sitt första avslut mot mål.

20 min dundrade AFF:s Göran Marklund en mäktig frispark i överliggaren där Väsbys målvakt ”Poppen” Björklund stod som förstenad.

Väsby mäktade endast med två avslut på mål under halvleken, skott som inte beredde AFF målvakten Magnus Bahne några problem.

Andra halvlek började med en duktig räddning av ”Poppen” på ett tungt skott från Nahir Besara. Han kom igen med ett nytt avslut från nära håll, en ny kanonräddning av ”Poppen” som inte blev vald till Väsbys bäste denna kväll, närmast obegripligt var det.

53 min. hade dock Väsby en riktigt het målchans då Kevin Walkers fina frispark serverades Alagie Sosseh som dom nickade i burgaveln. Mellan 53 min och 77 min hade Väsby en mycket bra period där reduceringen hängde i luften.

Christoffer Eriksson, Alagie, inhoppande Jesper Carlsson dundrade en boll i överliggaren hade alla chansen att reducera innan AFF svarade med en het målchans där ”Poppen” åter gjorde en kanonräddning.

77 min. avslutade Mange Eriksson målchanskavalkaden med ett skott som Bahne enkelt tog hand om. Inhoppande Daniel Hoch var framme med ett avslut på stopptid, dock samma resultat som på övriga Väsby chanser. Spelet sista tredjedelen av plan på bägge sidor är inte tillräckligt bra helt enkelt.

Rikard Norling ondgjorde sej över missade poäng och målchanser före matchen, nu måste han dock ha varit nöjd med sitt AFF som spelade ett stabilt spel över hela planen, bara att önska förre Väsby-tränaren lycka till i jakten på en Allsvensk plats.

Ett lycka till räcker nog inte för Väsbys tränare Thomas ”Tolle” Lagerlöf som har ett oerhört tufft läge nu.
Som vi sagt förut, om uppförsbacken var brant förut så går den rakt upp numera.

Startelvan – Kristoffer Björklund – Christoffer Eriksson – Carl Nyström – David Fällman – Mikael Wentzel (K) - Elvis da Silva Santana – Kevin Walker – Daniel Gustavsson (87)  – Alagie Sosseh (72) – Jonatan Lundevall (66) – Magnus Eriksson

Ersättare – Daniel Sundgren – Jesper Carlsson (72) – Daniel Hoch (87) – Nabil Bahoui (66) Peter Rosendal mv.