Sammanfattning av Superettans 23:e omgången

Här hittar ni sammanfatning från alla matcher i den 23:e omgången

Degerfors – Norrköping 1-3
Norrköping fortsätter att gå som tåget i Superettan. I den här omgången besegrade man Degerfors på bortaplan med klara 3-1. Redan i den 2:a minuten gav Erik Dybendal Norrköping ledningen. Dybendal slog vad som såg ut att vara ett inlägg. Degerfors målvakt svarade för en mindre bra insats, när bollen seglade över honom. Efter en halvtimme spel kvitterade hemmalaget. En frispark nådde fram till Andreas Ljunggren som behärskat placerade bollen i mål. Hemmaglädjen varade inte länge. Bara tre minuter efter kvitteringen återtog Norrköping ledningen. Daniel Bamberg hittade fram till Russell Mwafulirwa  som nickade in ledningsmålet. I inledningen av den andra halvleken var Degerfors nära en kvittering, men ribban var i vägen. I den 59:e minuten ökade Norrköping på sin ledning. Ett inlägg skarvades i mål av Shpetim Hasani och matchen var mer eller mindre avgjord. Några fler mål blev det inte i den här matchen.

Väsby – Assyriska 0-3
Assyriska tog en ganska enkelseger på bortaplan mot tabelljumbon Väsby. Andreas Haddad öppnade målskyttet redan i den 2:a minuten. Assyriska var klart det bättre laget och i slutet av den första halvleken ökade man på till 2-0. Haris Laitinen slog en frispark, och på returen höll sig Hadad fram och rakade in sin och lagets andra mål i matchen. Just Haris Laitinen fastställde slutresultatet i den 90:e minuten. I och med segern hakade Assyriska på toppstriden.

Syrianska – Sundsvall 2-0
Syrianska vann toppmötet med Sundsvall på hemmaplan och klev upp på en kvalplats. Den första halvleken bjöd inte på så många målchanser. Hemmalaget hade mest boll, men hade svårt att komma igenom Sundsvalls kompakta försvar. Även andra halvleken såg ut som den första. Som så många gånger när två jämna lag mötts, så krävdes en slumpmål för att öppna matchen. Så var fallet även i den här matchen. I den 73:e minuten sköt Nahir Oyal på en Sundsvall-spelare och bollen ändrade riktning, och Sundsvalls-målvakt blev helt ställd. Efter det tog Sundsvall över i matchen, men hade svårt att skapa några riktigt heta målchanser. Med sju minuter kvar av matchen satte Peter Ijeh 2-0 och segern var säkrad. Sundsvall tappade där med viktiga poäng i jakten på Norrköping.

Ljungskile – Trollhättan 4-2
Ljungskile tog äntligen en seger, när man på hemmaplan besegrade Trollhättan. Båda lagen var mer eller mindre piskade att vinna av olika anledningar. Inledningen av matchen bjöd inte på någon vidare bra spel. I den 6:e minuten var hemmalaget nära att ta ledningen, men Trollhättans försvarare lyckades rädda bollen på mållinjen. Hemmalaget tog ledningen i den 30:e minuten. Efter en bra slagen hörna, nickade Gabriel Altemark-Venneryr in ledningsmålet för Ljungskile. Samme man ökade på hemmaledningen två minuter in i den andra halvleken. Efter det skapade hemmalaget en del chanser framåt, men det var Trollhättan som i den 62:a minuten överraskande reducerade genom Tom Pettersson. Det här var dock hemmalagets match. I den 74:e minuten ökade Arash Bayat på till 3-1 och han slog till på nytt med två minuter kvar. Trollhättan fick in en reducering i slutet av matchen, men tre poäng gick till Ljungskile.

J-Södra – Brage 0-0
Det blev mållöst mellan J-Södra och Brage. Efter en jämn första halvlek med några halvchanser i båda riktningar tog J-Södra över taktpinnen rejält under den andra halvleken. Flera bra tillfällen att sätta bollen i mål skapades, hörnorna avlöste varandra och kunde till slut räknas till nio stycken, under matchens andra hälft.

Öster – Hammarby 3-4
Hammarby tog tre otroligt viktiga poäng, när man på bortaplan besegrade Öster. Hammarby tog ledningen redan efter 11 minuters spel då Maic Sema vann bollen på mitten och avancerade mot mål. Sema upptäckte en helt ren Linus Hallenius till höger om Östers straffområde. Hallenius slog till direkt och 1-0 var ett faktum. I den 24:e minuten serverade Sebastian Castro-Tello skyttekungen Linus Hallenius ett friläge. Hallenius rundade målvakten Rydén och sköt in 2-0 till Bajen. Publiken fick se hela fem mål i den första halvleken. I den 38:e minuten reducerade Öster genom Elmin Nurkic. Fyra minuter senare ökade Maic Sema på till 3-1 för Hammarby. Innan halvleken var över reducerade Oliver Karekezi för hemmalaget. Två mål fick publiken se i den andra halvleken. I den 53:e minuten gjorde Sebastian Castro-Tello 4-2 för Hammarby. Med två minuter kvar reducerade hemmalaget genom Freddy Borg. Hammarby lyckades dock hålla undan, och i och med segern hakade Bajen på toppstriden. Laget ligger tre poäng bakom Syrianska som ligger på en kvalplats.

Landskrona – Ängelholm 1-0
Landskrona vann derbyt mot Ängelholm på hemmaplan och hakade där med på toppstriden. Första halvleken bjöd på relativt tufft spel och få klara målchanser. Även i den andra halvleken hade lagen svårt att skapa klara målchanser. Ängelholm hade en bra period i den andra halvleken där man pressade Landskrona. Matchen avgjordes med två minuter kvar, när Fredrik Karlsson satte dit segermålet för BoIS.

Örgryte – Falkenberg 1-2
Falkenberg skrällde på bortaplan mot Örgryte. Båda lagen jagade viktiga poäng. Örgryte började matchen bäst, men skapade få målchanser i inledningen. Efter en kvart tog bortalaget över matchen och var närmast ett mål i den första halvleken, som slutade mållöst. I den 52:a minuten gav Erik Johansson gästerna ledningen. Hemmalaget kvitterade sju minuter senare genom Alexander Mellqvist. Med tre minuter kvar av matchen avgjorde Christoffer Carlsson för gästande Falkenberg.