Sammanfattning av Superettans 24:e omgången

Norrköping mot Allsvenskan efter ännu en seger

Norrköping – Ljungskile 2-1
Norrköping tog en ny seger när man på hemmaplan besegrade Ljungskile. Norrköping började den första halvleken med mycket boll, men laget skapade få klara målchanser. I den 32:a minuten tog gästerna ledningen efter en kontring. Erik Nilsson fick fram bollen till Michel Tomas som blev helt fri och bredsidade in 0-1. I slutet av den första halvleken byttes Imad Khalili in för hemmalaget. I andra halvleken vände han på egen hand underläget. I den 58:e minuten kom kvitteringen. Shptetim Hasani lyfte bollen mot Khalili. Han tog ner bollen och sköt på volley. Ljungskiles målvakt var chanslös på det fina skottet. Hemmalaget jagade ett segermål och med sju minuter kvar av matchen kom den. Daniel Bamberg slog ett bra inlägg, som Khalili nickade snyggt i mål. Norrköping har nu 10-poäng ner till Landskrona som ligger på kvalplats.

Sundsvall – Landskrona 1-2
Landskrona tog tre mycket viktiga poäng i jakten på en kvalplats. Efter en mållöst och jämn första halvlek tog BoIS ledningen i den andra. Efter en målvaktsretur rakade Amethyst Bradley Ralen in ledningsmålet två minuter in i den andra halvleken. Fredrik Kalrsson ökade på till 2-0 i den 70:e minuten. Alieu Jagne reducerade för Sundsvall sju minuter senare, men närmare än så kom inte hemmalaget. Landskrona är nu bara fyra poäng efter Sundsvall.

Falkenberg – Öster 2-0
Falkenberg tog en säker på hemmaplan mot Öster. Falkenberg inledde matchen bäst och i den 7:e minuten gav Stevan Rodevåg laget ledningen. Efter det skapade Öster två bra chanser att kvittera, men duktige hemmamålvakten höll nollan i den första halvleken. Tio minuter in i den andra halvleken fick hemmalaget en straff och Öster fick en man utvisad i samband med straffen. David Svensson missade den efterföljande straffen, men på returen höll sig Erik Johansson framme och satte dit 2-0. Efter det kontrollerade hemmalaget matchen och Öster tilläts inte skapa speciellt mycket.

Assyriska – Degerfors 5-2
Degerfors inkasserade ännu en förlust när man på bortaplan föll mot Assyriska. Det började dock bra för Degerfors. I den 8:e minuten gav Andreas Holmberg bortalaget ledningen. Göran Marklund spelade fram Haris Laitinen som i den 23:e minuten kvitterade för Assyriska. I den andra halvleken gjorde Kyle Konwea 2-1 och Andreas Haddad 3-1 för hemmalaget. Efter det hängde inte Degerfors med. Miakel Ishak ökade på till 4-1 i den 70:e minuten. Med tre minuter kvar gjorde Assyriska sin femte mål i matchen och det genom Xhevdet Llunica. Peter Samuelsson fastställde slutresultatet när han i den 90:e minuten reducerade för Degerfors.

Ängelhom – Örgryte 1-1
Ögryte satte nytt rekord i antal spelade oavgjorda matcher under en säsong. Den här gången blev det oavgjort på bortaplan mot Ängelholm. Örgryte tog ledningen i den 16:e minuten genom Markus Gustavsson, som skruvade in en frispark. I den 34:e minuten kvitterade hemmalaget genom Mikael Dahlgren. Båda lagen skapade sedan ett par vassa chanser, men några fler mål blev det inte i den här matchen.

Hammarby – J-Södra 1-1
I den 7:e minuten tog sig Petter Lennartsson runt på kanten och spelade in bollen motSheriff Suma som skarvade bollen utanför från nära håll. Hammarby hade svårt att skapa klara målchanser i den första halvleken. Bortalaget var närmast ett mål i den första halvleken, men Hammarbys målvakt gjorde ett par bra räddningar. I den andra halvleken lyfte Hammarby upp spelet, och David Johansson fick ett jätte läge, men Suma stod på rätt plats och räddade ett givet mål. I den 57:e minuten fick Maic Sema ännu bättre läge, men Alexander Nadj gjorde en fenomenal räddning.
Mitt i hemmapress fick J-Södra en frispark i den 59:e minuten. Frisparken lyftes in i straffomårdet, där rensade bollen, men inte bättre än att Dennis Östlund fick tag på den. Östlund klippte till driekt ett skott som var långt och välplacerad. Hammarbys målvakt kunde inte göra något åt det skottet.
Efter det försökte Hammarby lyfta upp spelet och lyckades ganska bra med det. Man kom till några bra lägen, men oftast så var J-Södra försvaret i vägen och täckte skotten. Med fem minuter kvar fick Maic Sema ett bra läge, men han nickade bollen strax utanför. I den 89:e minuten fick Hammarby en frispark och lyfte upp mycket folk. Det hela slutade med att Pär Cederqvist fick ett friläge. Han rundade målvakten och sköt i stolpen.
I den 93:e minuten fick Hammarby en hörna och satsade allt framåt. Bollen nickades undan, men kom tillbaka. J-Södra försvaret fick inte undan den och Philip Bergman slet sig lös inne i straffområdet. Han fick sedan på en tå och lobbade in bollen över målvakten. Det blev även slutresultatet i matchen.

Trollhättan – Syrianska 0-2
Ssyrianska fick en drömstart i den här matchen. Redan efter 16-sekunder tog man ledningen. Peter Ijeh sprintade igenom försvaret och satte dit ettan. Den första halvleken var annars jämn och det var mycket krig på mitten. I slutet av den första halvleken fick hemmalaget en man utvisad. Trots en man mindre jagade hemmalaget en kvittering. I den 66:e minuten var det nära en kvittering när Syrianska slarvade med en hemåtpassning. Målvakten lyckades dock få undan bollen i sista stund. Syrianska hade sedan ganska bra kontroll på matchen. Med fem minuter kvar avgjorde Peter Ijeh matchen helt då han gjorde sitt andra för dagen.

Brage – Väsby 2-1
Brage besegrade Väsby på hemmaplan. Brage tog ledningen i den 21:a minuten genom Robbin Sellin. Väsby kvitterade i den 33:e minuten efter mål av Daniel Sundgren. Johan Eklund avgjorde matchen när han i den 70:e minuten fastställde slutresultatet.